به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، علی پورکاوه درباره واردات مرغ ترک اظهار کرد: میزان ثبت سفارش انجام شده در چهار ماه نخست سال جاری در حدود یک هزار تن بوده است.
وی با تاکید بر اینکه در حالی ثبت سفارشهای انجام شده در چهار ماه نخست امسال بالغ بر یک هزار تن بوده که سال گذشته در زمان مشابه این رقم به 21 هزار تن رسیده بود، خاطرنشان کرد: واردات مرغ در بهار امسال در مجموع 300 تن بوده که عمده آن در مصارف صنعتی مورد استفاده قرار گرفته است.
پورکاوه ادامه داد: در سه ماه نخست امسال مجموع صادرات مرغ از ایران حدود 3000 تن بوده و این درحالی است که مجموع صادرات مرغ در نیمه دوم پارسال و بهار امسال در مجموع به 45 هزار تن رسیده است.
مدیر کل تامین و توزیع کالای وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه نهادههای تولید مرغ 100 درصد با ارز مرجع تامین میشود تصریح کرد: با توجه به این روند بهای تولید مرغ در ایران 2000 تومان از تولید مرغ در کشورهای دیگر ارزانتر است و از این رو هیچ کس متقاضی واردات مرغ به کشور نیست.
به گزارش ایسنا، پیش از این حسین مقدمنیا، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی در این باره به ایسنا گفته بود در سال گذشته علیرغم بیمهریها و مشکلات موجود، مرغداران به وعده خود که همان تولید یک میلیون و 800 هزار تنی گوشت مرغ بود عمل کردند و امسال نیز وضعیت بهگونهای است که علاوه بر تولید 150 هزار تنی گوشت مرغ در هر ماه از ابتدای فروردین تاکنون حدود 80 هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف ذخیره شده است.
وی افزوده بود که ذخیرهسازی گوشت مرغ مازاد با هدف تنظیم بازار و برقراری تعادل بین تقاضا و عرضه انجام شد تا برای عرضه فراوارن در ماه رمضان به کار آید اما مرغهای ترکیهای بدین منظور وارد شده و در نمایشگاههای ضیافت عرضه میشوند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی این سوال را مطرح کرده بود که چرا به جای واردات گوشت مرغ، نهادههایی که تشکلها و اتحادیههای تولیدی بهای آن را پرداخت کرده بودند وارد نمیشود و هنوز تکیلف شرکتهای وارد کننده نهادههای تولید مشخص نشده است؟ از سوی دیگر این شرکتها نمیدانند که نهادههای مورد نیاز را باید با چه نرخی وارد کنند و قیمت این محصول برای مرغداران باشد؟
مقدم نیا تاکید کرد: ذخیرهسازی گوشت مرغ مازاد بر مصرف برای عرضه در ایامی همچون ماه رمضان با واردات و عرضه گوشت مرغ خارجی در تناقض است و باعث برهم خوردن نظم بازار میشود.