به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، پردیس ثابتی، استادیار زیستشناسی تکاملی دانشگاه هاروارد و همکارانش بر پایه دادههای ژنتیکی بدست آمده از صدها بنگلادشی توانستند بخشهایی در ژنوم را که برخی از آنها مسؤول عملکردهای خاص سیستم ایمنی و برخی دیگر مسؤول از دست رفتن مایعات هستند، شناسایی کنند که در برابر وبا مقاومت میکنند.
آزمایشات بعدی نشان داد که بین افرادی که به وبا مبتلا شده و افرادی که در برابر آن مقاومت کرده بودند، تفاوتهای ژنتیکی وجود دارد.
ثابتی، یکی از دو مولف اصلی این پژوهش اظهار کرد: این پژوهش بطور خاص برای ما هیجانانگیز است چرا که قدرت این رویکرد را نشان میدهد. این اولین بار است که توانستهایم یک رویکرد گسترده ژنومی را برای درک مقاومت در برابر وبا بدست بیاوریم.
این دانشمند دانشگاه هاروارد افزود: اما این تنها یک گام ابتدایی بوده و اکتشافات بیشتری در این زمینه وجود دارد. برای این بیماری قدیمی و متداول، اطلاعات بسیار کمی در مورد سیستم ایمنی میزبان وجود دارد.
ثابتی همچنین اظهار امیدواری کرد که با درک بهتر اینکه چرا برخی افراد در برابر وبا ایمنی دارند، به تلاشها برای تولید درمان و واکسن کمک شود تا از شیوع این بیماری جلوگیری به عمل آید.
این پژوهش در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است.
ثابتی سومین زنی در تاریخ است که با معدل ۱۰۰ و مدارج کامل از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد آمریکا فارغ التحصیل شدهاست. وی بعنوان یکی از سرشناسترین محققان آمریکا در زمینه بررسی ژنوم مالاریا از بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر دو میلیون دلار بودجه تحقیقاتی دریافت کردهاست.
پردیس ثابتی همچنین به عنوان یکی از ۱۰۰ چهره نابغه جهان از سوی گروه بینالمللی Creators Synectics معرفی شدهاست. این گروه بینالمللی پردیس ثابتی را در میان محققان برجسته دانشگاههای معتبری نظیر هاروارد، آکسفورد و موسسه فناوری ماساچوست به عنوان چهره چهل و نهم معرفی کردهاست.
شبکه خبری سیانان نیز در سال ۲۰۰۷، ثابتی را به عنوان یکی از هشت نوابغی عنوان کرد که دنیای ما را متحول خواهند ساخت.