حکیم مهر - نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد که مصرف زیاد گوشت قرمز می تواند عامل ابتلا به آلزایمر باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، دانشمندان دریافتند که تجمع آهن که در گوشت قرمز به وفور یافت می شود می تواند موجب آسیب اکسیدان شود که مغز نسبت به آن بسیار آسیب پذیر است.
محققان اظهار داشتند که این امر به نوبه خود می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد.
جورج بارتزوکیس از دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس اظهار داشت که تحقیقات بیشتر نشان می دهد این بیماری براثر یک یا دو پروتئین که یکی تائو و دیگر بتا آمیلوئید نامیده می شود، ایجاد شده است.
اکثر دانشمندان می گویند که وقتی ما پیر می شویم این پروتئینها یا سیگنال دهی بین عصبها را مختل کرده و یا آنها را از بین می برد.
وی و همکارانش مناطق مغزی هیپوکامپ که به سرعت در اثر این بیماری صدمه می بیند و تالاموس که تا آخرین مراحل صدمه نمی بیند را بررسی کردند. آنها با استفاده از تکنیکهای تصویربرداری از مغز دریافتند که افزایش آهن در هیپوکامپ به صدمه بافتی در این منطقه مرتبط است اما افزایش آهن در تالاموس مشاهده نشد.
بارتزوکیس گفت که اکثر تحقیقات روی تجمع پروتئینهای تائو و بتاآمیلوئید متمرکز شده که موجب شکل گیری پلاکهای مرتبط با بیماری محسوب می شود.
اما وی معتقد است که این مسئله بیشتر به تخریب پروتئین میلین مرتبط است، میلین بافت چربی است که موجب می شود سیگنال های عصبی در امتداد فیبرهایی ارسال شود. تخریب این بافت چرب ارتباطات را مختل کرده و موجب تراکم پلاکها می شود.
محققان به این نتیجه رسیدند که سطح آهن در افرادی که دچار آلزایمر هستند در مغزشان قابل توجه است، اما اندازه گیری میزان آهن در بافت آسیب دیده کار دشواری است.
فناوری ام آر آی استفاده شده در این تحقیق به ما این امکان را می دهد که مشخص کنیم افزایش آهن با صدمه بافت ارتباط دارد.
تجمع آهن در مغز تحت تأثیر تغییر فاکتورهای زیست محیطی چون میزان مصرف گوشت قرمز و مکملهای غذایی آهنی رخ می دهد که زنان استفاده می کنند.
ییماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج تواناییهای ذهنی بیمار تحلیل می رود. بارزترین تظاهر زوال عقل اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولا بتدریج ایجاد شده و پیشرفت می کند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموخته های اخیر محدود می شود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب می بینند.