کد خبر: ۱۴۶۶۷
تعداد نظرات: ۳ نظر

حکیم مهر - سازمان محیط زیست در حالی برای 6 شکار چی خارجی که دو تن از آنها از مقامات دولتی روسیه هستند مجوز شکار در تنگ صیاد را صادر کرده است که به گفته مدیر دیده بان حقوق حیوانات از نظر علمای اسلام شکار لهوی یا تفریحی حرام است و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان محیط زیست حیات وحش کشور در شرایطی نیست که سازمان محیط زیست پروانه شکار تعدادی از آنها را صادر کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، امروز نماینده دومای روسیه و مشاور پوتین رییس جمهور روسیه در حالی که پروانه های ویژه شکاری  را که سازمان محیط زیست برای آنها صادر کرده است در دست دارند به همراه تعدادی از پرسنل محیط زیست برای شکار حیات وحش کشور به تنگ صیاد رفتند.

مدیرکل دفتر حفاظت و شکار و صید سازمان محیط زیست در این باره به خبرنگار مهر می گوید: این مجوز ها همه ساله برای خارجیها و برای حیات وحشی که به اصطلاح به آنها تروفه گفته می شود و در سنین پیری بوده و به وجودشان برای حفظ جمعیت گونه حیات وحش نیازی نیست صادر می شود.

به گفته افشین کرمی، این مجوز ها بر اساس شرایط و ضوابط خاص است و دستور العملی که به امضای مسئولان ارشد سازمان می رسد به عنوان قرارداد در اختیار متقاضیان شکار از دیگر کشورها قرار می گیرد و در ازای آن مبلغی مصوب پرداخت و با نظارت مأموران محیط زیست مو به مو اجرا می شود.

او معتقد است، این پروانه های شکار هیچ آسیبی به حیات وحش نمی زند و تنها برای گونه هایی که جمعیت آنها در کشور مناسب بوده و احتمال می رود خود به خود ظرف چند سال آینده از بین روند صادر می شود.

صدور پروانه ویژه شکار برای شکارچیان خارجی سالهاست که توسط سازمان محیط زیست کشور صادر می‌شود و هر ساله تعداد قابل توجهی پروانه ویژه به قیمت بین 5 هزار  تا 9 هزار دلار برای شکار گونه های جانوری کشور برای این شکارچیان صادر می شود و این امر همچنان مورد اعتراض گروههای حامی حیوانات و حیات وحش است.

شکارچیان اسپانیایی در مازندران

درآمد حاصل از پروانه های شکار حیات وحش به خزانه دولت واریز می شود

آنطور که کرمی می گوید: در حال حاضردرآمد حاصل از فروش این پروانه های ویژه به خزانه دولت ریخته می شود اما مسئولان سازمان محیط زیست امیدوارند با راه اندازی صندوق ملی محیط زیست این درآمد به این صندوق واریز و صرف حفاظت از حیات وحش با مشارکت جوامع محلی شود.

به گفته مدیرکل دفتر حفاظت و شکار و صید سازمان محیط زیست در سال جاری این دومین باری است که برای شکار چیان خارجی توسط سازمان محیط زیست پروانه ویژه صادر می شود. پیش از این حدود دو هفته پیش یک گروه از شکار چیان اسپانیایی برای شکار گراز از سازمان محیط زیست مجوز گرفته بودند و در حال حاضر 6 پروانه ویژه شکار برای 6  نفر از شکارچیان خارجی که در بین آنها دونفر از مقامات ارشد روسی هم حضور دارند صادر شده است، این پروانه های ویژه برای شکار قوچ و کل در سه منطقه حفاظت شده تنگ صیاد در استان چهارمحال و بختیاری، هرات در استان یزد و هفتاد قله در استان مرکزی صادر شده است.

دو تن از شکارچیان روسی که یکی نماینده دومای روسیه و دیگری مشاور پوتین اعلام شده اند در منطقه حفاظت شده تنگ صیاد و دوتن دیگر که مکزیکی هستند در هفتاد قله حضور دارند و از ملیت دو شکارچی دیگر اطلاعی در دست نیست.

شکار لهوی حرام است

از سوی دیگر مدیر دیده بان حقوق حیوانات معتقد است: زمانی که فردی از کشوری برای شکار حیات وحش به کشور دیگر می رود آن هم در این سطح سیاسی قطعاً به خاطر نیاز و تنگدستی شکار نمی کند و شکار او شکار لهوی یا تفریحی است که بر اساس فتوای علمای اسلام چنین شکاری حرام است و هیچ توجیهی ندارد.

آنطور که شهرام امیری شریفی می گوید: از سوی دیگر بر اساس نظرات کارشناسان و مسئولان حیات وحش میزان جمعیت گونه های حیات وحش در کشور در سالهای اخیر افت چشمگیری داشته و آمار گوناگون خبر از کاهش 70 درصدی جمعیت حیات وحش تا باقی ماندن تنها 5 درصد از حیات وحش نسبت به سالهای گذشته می دهد.

شکارچیان لهوی سهم جوامع محلی را به تاراج می برند

به اعتقاد او، در حالیکه بسیاری از جوامع محلی از سر نیاز و به خاطر فقر و گرانی گوشت اقدام به شکار قاچاقی گونه هایی مانند قوچ و میش و کل بز برای مصارف خانواده هایشان می کنند و تا کنون سازمان محیط زیست هرگز نتوانسته جلوی آنها را بگیرد چه نیازی به دادن پروانه ویژه برای افراد ثروتمند و سیاستمدار است که تنها به خاطر لذت و تفریح همان تعداد حیات وحشی که سهم جوامع محلی است را شکار کنند.

به گفته مدیر دیده بان حقوق حیوانات زمان آن فرا رسیده است که سازمان محیط زیست که در حال حاضر جلوه شکاربانی دارد به جای سرشماری تعداد شکار ها به سرشماری حیات وحش بپردازد و از دادن اینگونه مجوزها که در بسیاری موارد با توجیه شکار تروفه و حفاظت از جمعیت حیات وحش خودداری کند چرا که تنها در موارد بسیار معدودی که هرگز در ایران اتفاق نیافتاده شکار موجب حفظ جمعیت یک گونه می شود.

بنابراین به نظر می رسد از آنجایی که درآمد حاصل از ارائه پروانه های شکار صید به شکارچیان خارجی هیچ نقشی در حفاظت از حیت وحش و مشارکت جوامع محلی ندارد ،  همچنین با توجه به هشدار های مکرر کارشناسان حیات وحش مبنی بر کاهش چشمگیر گونه های مختلف درکشور و عدم توانایی سازمان محیط زیست در کنترل شکار غیر مجاز گونه های ارزشمند در جای جای کشور ارائه مجوز برای شکار مجاز آنهم به شکارچیان ثروتمند دیگر کشور ها محلی از اعراب ندارد.

 

انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
.....
|
-
|
۱۸:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۸
0
0
من متاسفم.اینجا شده اسباب راحتی بعضیا و اهالی ساکن در اطراف تنگ صیاد، زندگیشان هیچ راحتی ندارد.فقط اسباب راحتی دیگران اند
چهار محالي
|
-
|
۱۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۸/۰۹
0
0
پارسال در منطقه حفاظت شده تنگ صياد فردي اقدام به شكار كرده بود كه توسط يك محيط بان كشته شد و خانواده هردو طرف دچار مصيبت شدن از يك طرف خانواده شكارچي عضوي از خانواده را از دست داد و از طرف ديگر محيط بان در حبس است و معلوم نيست چه بلايي سرش بياد حتي شايد اعدام بشه، آنوقت ميان و به روس ها اجازه شكار مي دن و هزاز تا بهانه ميارن كه مشكلي واسه محيط زيست ايجاد نميشه ولي از اين طرف ببينيد چه وضعيتي ما داريم واقعآ آدم نميدونه چي بگه
راد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
خداوکیلی کدوم مسعول ............ چنین حقی را داشته که درباره محیط زیستی که به همه مردم تعلق دارد.به خودش احازه داده و مجوز شکار داده. روسها کم مملکت ما رو غارت کردن. ................. ای داد برما بخدا اشکم درامد .اگه واقعا شکار هم زیاد باشه. باید مجوز به همون مردم منطقه بدهند.نه به اجنبی ..................از ماست که بر ماست
نظر شما
ادامه