سایت صبحانه نوشت: از زمان اعلام رسمی آلوده بودن 7 نوع برنج ایرانی و خارجی، این موضوع با واکنش ها و بازتاب های بسیار زیادی در جامعه و رسانه ها همراه بوده است چرا که برای اولین بار بود که سازمان غذا و دارو، چنین اطلاعیه ای را به طور رسمی صادر می کرد و به بسیاری از شایعات در این زمینه پاسخ می داد.
اما از زمان صدور این اطلاعیه در 28 آبان امسال، بسیاری از تولیدکنندگان برنج های ایرانی، تلاش کرده اند ابهامات موجود درباره محصول خود را برطرف کنند و اجازه ندهند نام برنج ایرانی دچار خدشه و بی اعتباری شود.
در این میان، اطلاعات و بررسی های جالبی نیز توسط دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شده است که این بررسی ها، حکایت از جنبه هایی مهم و مغفول در اطلاعیه سازمان غذا و دارو دارد. بر اساس این بررسی ها، سیستم بسته بندی برنج در کشور، قابل ردیابی نبوده و به صرف غیرقابل مصرف بودن برندی از محصولات فوق که برندی عمومی باشد، نمی توان آنرا به کل کشور اعلام کرد.
در حالی که بر اساس اطلاعیه قبلی وزارت بهداشت، "طارم محلی معطر فریدونکنار" یک برنج آلوده محسوب می شود، معاون غذا و داروی این دانشگاه در ادامه نامه خود به ریاست سازمان غذا و داروی کشور، از بررسی برنج های شهرستان فریدونکنار خبر داده و تاکید کرده است که این برنج ها قابل مصرف هستند.
این مقام مسئول، با اشاره به اینکه ممکن است در کیسه هایی با برند فوق، برنج های دیگر حتی برنج خارجی بسته بندی شده باشد، از سازمان غذا و دارو خواسته است قابل مصرف بودن برنج فریدونکنار به دانشگاههای سراسر کشور اعلام شود.
با توجه به مفاد نامه فوق و تصریح بر این نکته که ممکن است برنج هایی که قبلا آلوده اعلام شده اند، اصالتا برنج های ایرانی یا متعلق به آن منطقه خاص نباشند، باید ابهامات جدیدی را پیرامون لیست منتشره توسط سازمان غذا و دارو مطرح کرد.
مضاف بر اینکه، تایید نامه معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و ارسال این نامه توسط سازمان غذا و دارو به تمام دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور، نشان می دهد موضوع آلوده بودن حداقل یکی از برنج های اعلام شده با شبهات فراوانی همراه است و به نوعی با نامه مذکور و تایید سلامت برنج های فریدونکنار، لیست 7 گانه، کمی آب رفته است.