ساعت ۹ صبح یکشنبه ۲۳ آذرماه سال جاری، یک پلنگ به چوپانی که به همراه داییاش در حال چرای گوسفندان در نوار مرزی ایران و ترکمنستان در شمال شهر گنبدکاووس بودند حملهور شد. این پلنگ قصد داشت چوپان را با خود به مخفیگاهش ببرد که با مقاومت وی و داییاش مواجه شد و پا به فرار گذاشت. چوپان مرزنشین از ناحیه کمر و زانوی چپ دچار جراحتهای عمیق شد و بلافاصله برای معالجه و درمان راهی بیمارستان مطهری گنبدکاووس شد.
«ادریس» گفت: من و داییام ساعت ۷ صبح برای چرای گوسفندان عمویم راهی دشت و کوهستان بودیم. هنوز دو ساعتی نگذشته بود که ناگهان متوجه صدای خرناس عجیب و غریب یک حیوان درنده از پشت سرم شدم حتی فرصت پیدا نکردم به آن سمت نگاه کنم که یک پلنگ عظیمالجثه به من حملهور شد.من آن لحظه روی الاغ نشسته بودم و دایی «طواق» چند متر جلوتر حرکت میکرد. در این هنگام پلنگ در یک جهش مرا از الاغ به پایین کشید. چنگالهای محکم و قوی این حیوان درنده روی کمر و پشتم آنقدر شدید بود که خیلی سریع تسلیم شدم و از زانو مرا گرفت و حدود یک متر مرا روی زمین کشید.
وی ادامه داد: واقعاً وحشتناک بود. ما شش سگ و ۷۰ گوسفند داشتیم، همه سگها پا به فرار گذاشتند. زمان به سرعت میگذشت و احساس کردم پایان عمرم است. وی افزود: در مدت ۳۰ سال چوپانی من در این منطقه تا به حال با پلنگ روبهرو نشده بودم اما در شوک و حیرت مانده بودم. از ترس نمیتوانستم فریاد بزنم.در این هنگام دایی طواق که ۶۵ ساله است فریاد میکشید و چوب به سوی پلنگ میانداخت تا شاید پلنگ بترسد و مرا رها کند. چند بار این کار را انجام داد تا اینکه پلنگ مرا رها کرد.وی افزود: متعجب مانده بودم که پلنگ چرا به گله گوسفندان حملهور نشده، با این حال من پشتسر گله گوسفندان و دایی طواق بودم و فکر میکنم پلنگ از گرسنگی به من حملهور شد. من جانم را مدیون دایی طواق هستم. این چوپان مرزنشین ادامه داد: وضعیتم بهتر است و روی زانوی چپ، جراحی انجام شده است. با این حال اثر چنگالهای قوی پلنگ بر کمر و پشتم باقی مانده است.
پزشک معالج این بیمار درخصوص وضعیت این چوپان گفت: روی زانوی چپ جراحی انجام دادهایم. با این حال زخمهای پای این بیمار شدید است و نیاز به درمان و معالجه دارد و تا اطلاع ثانوی باید در بیمارستان تحت درمان قرار گیرد.«غلامرضا کریمی» رئیس اداره حفاظت از محیطزیست گنبد کاووس گفت: با توجه به صحبتهای این چوپان و ادعای پرش این حیوان به سوی وی میتواند یک پلنگ باشد.
این در حالی است که کارشناسان محیطزیست با اعزام به محل حادثه و بررسی ردپای این حیوان به جمعبندی اینکه حیوان درنده پلنگ باشد، نرسیدهاند و باید بررسیهای دقیقتری را انجام دهند.وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر منطقه نوار مرزی شمال گنبدکاووس زیستگاه پلنگ نیست و این احتمال وجود دارد که این پلنگ از طرف ترکمنستان وارد خاک ایران شده باشد.
منبع: روزنامه ایران