رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: تدوین موافقتنامههای بهداشت دام و دامپزشکی با سایر کشورها الزاماً به معنای تبادل تجاری نیست، زیرا برای واردات گوشت و دام، ارزیابی خطر انجام میدهیم.
مهدی خلج در حاشیه دیدار هیئت بلاروس با وزیر جهاد کشاورزی و سایر مسئولان این وزارتخانه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: موافقتنامههای بهداشت دام و دامپزشکی به لحاظ فنی و حقوقی همکاری ایران با سایر کشورها را مشخص میکند و در صورتی اجازه واردات گوشت به بلاروس یا هر کشور دیگر را میدهیم که مخاطرهای برای انسان و دام نداشته باشد.
وی افزود: بسیاری از عوامل بیماریزا از طریق گوشت میتواند از کشوری به کشور دیگر منتقل شود و جمعیت انسانی و دامی را متأثر کند؛ بنابراین تدوین موافقتنامه به معنای اصول همکاری است و کشور واردکننده باید شرایط و الزامات دامپزشکی ایران را داشته باشد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار ما که آیا مقاومتهایی برای واردات گوشت از بلاروس صورت میگیرد یا خیر، خاطرنشان کرد: هیچ مقاومتی برای واردات گوشت گاو از بلاروس در کار نیست، بلکه اعمال الزامات جدی بهداشتی مطرح است.
خلج ادامه داد: اگر بلاروس شرایط بهداشتی ما را داشته باشد، هیچ منعی برای واردات گوشت از این کشور نخواهیم داشت و اگر شرایط و الزامات بهداشتی و دامپزشکی را نداشته باشند، اجازه واردات گوشت را نمیدهیم.
وی درباره میزان واردات گوشت گاو از بلاروس تصریح کرد: کمیت ورود گوشت با وزارت جهاد کشاورزی است و وزیر جهاد کشاورزی دستور میدهد نیاز سالانه کشور به واردات گوشت مشخص شود و سازمان دامپزشکی نیز الزامات بهداشتی را تهیه و مجوز بهداشتی واردات صادر میکند.
خلج در پاسخ به این پرسش که تهیه و مبادله موافقتنامه دامپزشکی که قرار است میان ایران و بلاروس صورت گیرد، چه مدت طول میکشد، یادآور شد: زمان مبادله این موافقتنامه به دیپلماسی دفتر روابط بینالملل و سازمانهای تخصصی وزارت جهاد کشاورزی بستگی دارد.
وی در عین حال تأکید کرد: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، هیچ واردات گوشت و دامی از اوکراین و بلاروس نداشتهایم.