کد خبر: ۲۰۹۶۳
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
رونمایی از دو سامانه جدید در هفته سلامت / چیزی با عنوان مرغ ارگانیک نداریم / مجوز واردات محدود گوشت بوفالو صادر شد / شیر فله نباید عرضه شود ...

حکیم مهر - رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری هفته سلامت در وزارت بهداشت که امسال با شعار ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره برگزار می شود، گفت: برای رسیدن به غذای سالم انسان باید از خوراک بهداشتی دام شروع کنیم که بر اساس آن، کنترل و پایش هایی را انجام داده ایم و در سال 94، توجه این سازمان در مورد تأمین بهداشت خوراک دام خواهد بود.

دکتر خلج با بیان اینکه برای تحقق شعار "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" رفتار غذایی مردم در جامعه باید تغییر پیدا کند، گفت: با توجه به در پیش بودن هفته سلامت، امیدواریم این ایام آغازگر راهی باشد که با مشارکت و همدلی وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی بتوانیم در جهت ارتقاء کیفیت مواد غذایی قدم های خوبی را برداریم.

وی تفسیر عملی ایمنی غذا و تحقق واژه سلامت، تأمین بهداشت فرآورده های خام دامی و مبارزه با برخی از بیماری های انسان که در دام هیچ علائم مشهودی ندارد و دام گذرگاه بیماری است را از وظایف سازمان دامپزشکی دانست و عنوان کرد: به عنوان نمونه سندرم تنفسی خاورمیانه که در ایامی مانند زیارت خانه خدا، باعث ترس در مردم می شود یکی از بیماری هایی است که به انسان منتقل می شود.

دکتر خلج ادامه داد: سال گذشته و با همکاری وزارت بهداشت اقدامات خوبی در زمینه مبارزه با این بیماری ها انجام شد؛ از تمام شترهای داخل کشور پایش مستمر صورت گرفت؛ تمام شترهای غیر مجازی که از مرز پاکستان وارد می شد قرنطینه شدند؛ همچنین در نمونه برداری ها و آزمایشات مولکولی، در سه مورد توانستیم ویروس را جدا کنیم.

 

سازمان دامپزشکی، مرجع صلاحیت دار و بین المللی وظیفه صدور گواهی سلامت فرآورده های خام دامی

وی گفت: تجلی اقتدار حاکمیت توجه آن به امر سلامت است و در صورت اقدامات مناسب این سازمان، صادراتی سالم و ایمن را خواهیم داشت که باعث رونق در صادرات کالاهای غیرنفتی می شود. در این راستا سازمان دامپزشکی کشور به عنوان مرجع صلاحیت دار و بین المللی وظیفه صدور گواهی سلامت فرآورده های خام دامی را بر عهده دارد.

دکتر خلج تأکید کرد: لازمه رسیدن به یک فرآورده خام دامی مانند گوشت قرمز، سفید، آبزیان، شیر، عسل و تخم مرغ این است که نظارت بهداشتی از مزرعه تا سفره وجود داشته باشد.

وی گفت: در کنار مسئولیت های ملی، سازمان دامپزشکی از سال 78 به بعد اقداماتی را انجام داد و به کارخانجاتی که می توانند صادرات میگو داشته باشند، کد EC داد و مشاهده کردیم که چطور می توان به یک فرآورده سالم رسید و آن را صادر کرد و در راه رسیدن به صادرات آزمایش ها و نظارت بر این آلاینده ها و مواد شیمیایی در این محصولات صورت می گیرد.

دکتر خلج افزود: امیدواریم در هفته سلامت با حضور وزیر بهداشت و همچنین وزیر جهاد کشاورزی از سامانه های معتبری درباره یکپارچه کردن قرنطینه که بایستی بر اساس آن تمام کالاها در شاهراه الکترونیک نیز نظارت می شوند را افتتاح کنیم.

وی ادامه داد: یکی از سامانه های مهم دیگر، سیستم ردیابی فرآورده های خام دامی است که در حال حاضر طراحی شده و در بسیاری از استان ها عملیاتی شده است و در سال 94 این سیستم را در کشور به صورت کامل اجرایی کنیم، از دیگر طرح های مهم این سازمان است که به واسطه آن می توان با وارد کردن فرآورده های دامی در سامانه، از زنجیره تا تولید، همه مشخصات آن را مشاهده کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: اگر نظام پایش و مراقبت بیماری های غذازاد در انسان را تقویت و تحکیم کنیم و نتایج آن را ارائه دهیم، مشاهده خواهیم کرد که بسیاری از بیماریها از خوراک دام است و زنجیره غذایی و انسان را متأثر می کند.

وی افزود: در سال 1999 در کشور آمریکا 76 میلیون نفر در اثر بیماری های غذازاد به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده اند که 325 هزار نفر از آنها بستری شده بودند و حدود 5 هزار نفر جان خود را از دست داده بودند و طبق مطالعات آنها، این خوراک دام بود که زنجیره غذایی را متأثر کرده بود و این افراد به خاطر مصرف مرغ و تخم مرغ آلوده به این وضع مبتلا شده بودند.

 

تشریح فعالیت های سازمان دامپزشکی در حوزه سلامت

وی با با بیان اینکه طیف فعایت های سازمان دامپزشکی کشور گسترده است، افزود: وجود 95 هزار واحد پرورش دام، 27 هزار واحد پرورش طیور صنعتی، 9 هزار و 500 مرکز پرورش آبزیان، یک هزار و 44 کارخانه خوراک دام، 956 مرکز جمع آوری شیر، 700 کشتارگاه، یک هزار و 100 سردخانه، 10 هزار و 700 شناور صیادی، 35 هزار وسیله حمل و نقل فرآورده خام و خوراک دام و بیش از 150 هزار مرکز عرضه فرآورده های دام، گواه این است که فعالیت های زیادی در این سازمان انجام می شود.

وی اشاره کرد: در سال گذشته 12 میلیون و 566 هزار گوسفند و بز و همچنین یک میلیون و 100 هزار گاو و 32 هزار گاومیش را در کشتارگاه ها تحت نظارت بهداشتی قرار دادیم. 740 میلیون طیور در کشتارگاه ها ذبح شدند و 7 هزار و 555 هزار لاشه ضبط شد، یعنی حدود 1.02 درصد از لاشه های طیوری که در کشتارهای صنعتی کشتار شده بود، ضبط شدند.

دکتر خلج افزود: در ایام عید نیز تعدادی از مراکز و اماکنی که فرآورده های خام دامی را استحصال یا تولید و توزیع و عرضه می کردند، 184 هزار و 510 مورد بازدید و بازرسی شد که طی آن 862 هزار و 987 کیلوگرم محصولات در ایام عید ضبط شد و حدود یک هزار و 900 مورد از آنها به مراجع قضایی یا تعزیرات حکومتی ارجاع دادیم.

وی اظهار کرد: اساس رسیدن به غذای سالم، کیفیت مواد اولیه است و کیفیت مواد اولیه خام دامی مستلزم این است که خوراک دام سالم باشد؛ در صورت بیمار بودن دام نمی توان فرآورده سالم به عنوان جزء مناسب غذا و رکن سلامتی انسان عرضه کرد.

دکتر خلج تفاوت نظارت و پایش را اینگونه توضیح داد: وقتی به مرکزی که فرآورده های خام دامی تولید می کند مراجعه می کنیم که از نظر بهداشتی سالم است، نظارت سطحی و کنترل انجام داده ایم اما در پایش، ذات و ماهیت محصول براساس برنامه نمونه برداری، آزمایش می شود و در جایی که مخاطرات بیولوژیکی و بیوشیمیایی فراتر از حد مجاز باشد، مداخله می کنیم که پایش های این سازمان بین 32 تا 39 آلاینده مدنظر قرار دارد.

 

تجهیز تمامی آزمایشگاههای کنترل در استان ها

وی خاطر نشان کرد: در مطالعاتی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم که ماده "مالاشیت گرین" یک ماده رنگی و غیرمجاز در صنعت پرورش قزل آلا و ماهی های سردآبی است که در این راستا آزمایشگاه های استان ها را به تشخیص این ماده مجهز کردیم و علاوه بر آن جایگزین "مالاشیت گرین" در بازار را به فراوانی ایجاد کردیم.

وی یادآور شد: قرار بر این است که از 15 فروردین ماه سال جاری، هر محموله قزل آلایی که از مراکز پرورش به قصد مراکز عرضه در شهرها خارج می شود، گواهی بهداشتی عاری بودن از مالاشیت گرین را داشته باشد تا در مراکز عرضه نصب شود.

 

چیزی با عنوان مرغ ارگانیک نداریم

رئیس سازمان دامپزشکی کشور هرگونه تبلیغ و وجود مرغ ارگانیک را رد کرد.

وی افزود: چیزی با عنوان مرغ ارگانیک نداریم، بلکه صحیح آن مرغ بدون آنتی‌بیوتیک است.

 

اختلاف نظر دوباره سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی در موضوع خمیر مرغ

موضوع خمیر مرغ در نشست خبری «از مزرعه تا سفره» مورد اختلاف دوباره دو رئیس سازمان غذا دارو و دامپزشکی قرار گرفت به طوری که دکتر دیناروند خمیر مرغ را غیرمجاز و دکتر خلج آن را مجاز عنوان کرد.

دکتر رسول دیناروند در این نشست خبری درباره اختلاف سازمان غذا و دارو با سازمان دامپزشکی درباره خمیر مرغ اظهار داشت: ما درباره خمیر مرغ با دامپزشکی جلسات متعددی داشتیم و در نهایت به جمع‌بندی نهایی نرسیدیم، بنابراین از نظر ما خمیر مرغ کماکان استفاده از آن غیرمجاز است ولی دامپزشکی آن را سالم عنوان می‌کند.

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که استفاده از خمیر مرغ با روش کنونی برای درست کردن سوسیس و کالباس درست نیست، گفت: دامپزشکی در این‌باره باید سرعت عملکرد خود را افزایش دهد، ولی فشار تولیدکنندگان که منشاء اقتصادی دارد را نمی‌توان در این باره رد کرد.

در ادامه این نشست خبری، دکتر خلج رئیس سازمان دامپزشکی نیز با تایید دغدغه‌های وزارت بهداشت درباره خمیر مرغ عنوان کرد: ما معتقدیم اقداماتی که در زمینه تولید خمیر مرغ در کشور صورت می گیرد کاملاً قانونی و علمی است و آن دسته از کارخانجاتی که این محصول را تولید می کنند ضوابط بهداشتی را به دقت اعمال می نمایند.

وی با اعلام اینکه دوستان وزارت بهداشت دغدغه هایی در خصوص استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس دارند گفت: جلساتی در همین ارتباط برگزار شده و خیلی زمان نمی برد که به یک تفاهم برسیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: برخی محصولات ما مانند 70 تا 80 هزار مرغ پایان دوره که شامل مرغ‌های مادر و تخم‌گذار نمی‌شوند، می‌تواند منبع خوبی برای تولید خمیر مرغ مناسب باشد.

 

مجوز واردات گوشت بوفالو صادر شده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در خصوص واردات گوشت بوفالو گفت: در سال ۹۴ هنوز محموله ای وارد کشور نشده اما به لحاظ درخواست هایی که در پایان سال ۹۳ انجام شده بود، ارزیابی های کمیت مجوزهای محدود آن برای فرآورده های حرارت دیده صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: این مجوزها تنها برای فرآورده های حرارت دیده نظیر سوسیس و کالباس صادر شده و استفاده از آن در رستوران ها و سایر موارد تخلف محسوب می شود.

وی ادامه داد: مصرف گوشت بوفالو سالیان سال

انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
-
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
0
0
آقا ی دکتر خلج،اگه عرضه گوشت بوفالو در رستوران ها تخلفه، با این تخلف در استان هرمزگان، چه برخوردی کردید؟ ................................ خودم سانسور کردم.لطفا شما سانسور نکن سردبیر محترم.مطلع.
دکتر محمد لطفی زاده
|
-
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
0
0
بسمه تعالی
با سلام و احترام به همگان و تبریک هفته سلامت
حضور جناب دکتر خلج در وزارت بهداشت اقدام خوب و قدمی مثبت و رو به جلو است و شاید یکی از دلایل هم متخصص بودن ایشان باشد. البته در زمینه رسانه ای متاسفانه به رغم شعاری که امسال انتخاب شده و زمینه فعالیت دامپزشکی را بسیار زیاد کرده بود به هیچ وجه تلاش مناسبی انجام نشده و در این حیطه ضعف زیادی وجود داشته است. با این حال باید این اقدام را به فال نیک گرفت و ان شاء الله رو به جلو حرکت کرد. امیدوارم سازمان دامپزشکی کشور با تهیه نقشه راه و برنامه ای جامع و آینده نگر در این حوزه کاری کند که در سالیان آتی نقش پررنگ تری از دامپزشکی به چشم آید.
ناشناس
|
-
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
0
0
جناب خلج شما هنوز یک قرنینه مناسب برای ورود گونه های جانوری حیات وحش درست نکردید هنوز بعد از چهار سال تکلیف ببر سیبری رو مشخص نکردید حالا هم که می خواید گوشت بوفالو بیارید نشت خبری دیگه واسه چی
ناشناس
|
-
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
0
0
نفس حضور در چنین نشست هایی اقدام خوبی است و حداقلش این است که جامعه را با گستره کاری و اهمیت دامپزشکی بیشتر آشنا می کند.
ناشناس
|
-
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۷
0
0
سلام
حضور در این نشست ها جای خوشحالی داره
اما جای تاسف داره که خبر ورود گوشت از هند اونم گوشت بوفالو باید از زبان آقای خلج بشنویم
دکتر جان آیا شما مایلید فرزندتان از فرآورده گوشتی استفاده کند که شامل گوشت بوفالو باشد؟؟؟؟
اعتراض دیگه فایده نداره
حداقل یک لطفی کنید فراورده هایی که با گوشت بوفالو تهیه میشوند بزرگ و خوانا روی محصول ذکر گردد ((تهیه شده از گوشت بوفالو))
ما داریم به چه سمتی می رویم؟؟!!؟!؟؟!!؟!؟؟!
ناشناس
|
-
|
۰۶:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۸
0
0
خیلی دلم می خواست بدونم واقعا چه منطقی پشت این نگرش هست که گوشت سالم و با کیفیت برزیل را بگذاریم و از هند بوفالو وارد کنیم. آیا فقط سود واردکنندگان مطرح است یا سلامت و احترام به مصرف کنندگان. وقتی تمام دنیا از برزیل وارد می کند و صنایع گوشت این کشور بدین خاطر سطح استاندارد بالایی دارد و بنده خود شاهد بودم بندرت لاشه ای دارای آلودگی های انگلی بود چرا ما چسبیده ایم به هند و پاکستان و مغولستان. به امید روزی که منفعت یم جامعه فدای ................عده ای قلیل نشود. حکیم مهر خودم سانسور کردم . زحمت نکشید. دلواپس
هفت خط
|
-
|
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۸
0
0
بستگی دارد که چه کسانی می خواهند وارد کنند.اگر شرکتهای وابسته به وزارت جهاد باشد به یقین عوض دلارهای بلوک شده نفت در هندوستانه.
ناشناس
|
-
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
0
0
Baz dobare malum nist kodum aghazadei mikhad gusht vared kone, ...................................... estedlaleshunam ine , chon in bimariha tu iran ham dide mishe iradi nadare
سليماني
|
-
|
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۹
0
0
دكتر خلج همچنان سربلند.اقدام بسيار خوب وشايسته اي بود
دکتردامپزشک
|
-
|
۰۸:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۱/۳۱
0
0
آقای دکتر خلج مجوز واردات گوشت بوفالوی هندی را لغو کن با این بی احترامی به مردم انتظار داری مردم به حرفه وسازمان دامپزشکی احترام بگذارند. مردم ایران گوشت برزیلی رو حتی به گوشت ایرانی ترجیح میدهند.
نظر شما
ادامه