رسول خضری در گفتو گو با خبرنگار اجتماعی آنا در خصوص مصرف و سلامتی گوشت بوفالو اظهار کرد: روز گذشته پیرو همین موضوع از سازمان ملی استاندارد بازدید کردیم و به طور جدی پیگیر این ماجرا هستیم اما باید توجه داشته باشیم که در بحث سیاست گذاری و مشخص کردن سلامت مواد غذایی وزارت بهداشت تصمیم گیرنده است.
وی با تاکید براینکه وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است افزود: امنیت مواد و فرآوردههای غذایی از سوی این وزارتخانه مشخص میشود، زیرا یک سری استانداردهای غذایی داریم که باید در تهیه و تولید مواد غذایی رعایت شود.
این عضو کمیسیون بهداشت یادآور شد: سازمان دامپزشکی در خصوص مباحث دام و طیور اعمال نظر میکند و در مورد مصرف دام برای انسان تنها وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مرجع تعیین کننده سلامت مواد غذایی هستند.
خضری گفت: در کشور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی داریم که دبیر این شورا دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت و ریاست این شورا با رئیس جمهوری است. بنابراین تصمیم سازی، تصمیم گیری و سیاستگذاری با وزارت بهداشت است و نظر سازمان غذا ودارو برای ما به عنوان یکی از سازمانهای مهم و موثر قلمداد میشود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی سازمان غذا و دارو را به عنوان متولی سلامت انسانها دانست و گفت: قانون اساسی و اسناد بالا دستی و سیاستهای کلی سلامت همه اینها اذعان دارند که سیاست گذار و تصمیم ساز وزارت بهداشت است نه وزارت کشاورزی.
وی تصریح کرد: حتی در چشم انداز ۲۰ ساله نظام آمده است که باید انسان سالمی را در حوزه ۲۸ کشور در منطقه داشته باشیم. همچنین محور سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در ۱۸ فروردین ۹۳ به صورت شفاف اذعان به این موضوع دارد که تصمیم گیری همه این مباحث با وزارت بهداشت است. بر همین اساس دامپزشکی متولی بحث دامی است نه سلامت غذایی و انسانی حتی از لحاظ قانونی و عرفی و شرعی حق اظهار نظر ندارد.
سازمانهاي: - دامپزشكي بهداشت دام و آموزش و تحقيقات آن
- دامپروري و آموزش و تحقيقات آن
- شيلات و آموزش و تحقيقات آن
- حيوانات وحشي و وحوش كه الان بنظر در حوزه سازمان محيط زيست است يا نيست؟!.
- و تمام مؤسسات چه دولتي و غيردولتي مواد غذايي با منشاء دامي، فراوري، بهداشت و آموزش و تحقيقات آنها در اين وزارت يا معاونت رئيس جمهوري قرار مي گيرند.
مزاياي اين پيشنهاد:
تأكيد روي غذا با منشاء دامي كه مي تواند وجهه اي براي مطرح شدن دامپزشكي و دامپروري و شيلات و مؤسسات مربوطه در كشور باشد و اين رشته (رشته ها) را در جامعه مطرح نمايد در غير اينصورت وزارت بهداشت با يك كلمه «غذا» در شاخه «غذا و داروي خود» همه را به نفع خود مصادره كرده و مي كند مثل اظهار نظر هاي اين نمايند محترم مجلس شوراي اسلامي عضو كميسيون بهداشت و..
با اين پيشنهاد غذا (با منشاء دامي) از حوزه وزارت بهداشت خارج و توليد و بهداشت آن، نظارت بر عرضه و صادرات و واردات آن همگي در اختيار يك وزارت يا معاونت رياست جمهوري مستقل قرار گرفته و مطرح شده و مورد توجه و حمايت قرار ميگيرد چرا كه مقوله هاي مهمي در امنيت غذايي چه به لحاظ تأمين، بهداشت و كنترل كيفيت و پيشگيري از بيماريهاي مشتركي كه مي تواند توسط غذا با منشاء دامي سرايت نمايد و براي مثال انسان را و ساير جانوران غير پرورشي و پرورشي (مثل پرندگان و آبزيان و دامهاي كوچك) كه از پس مانده ها و غذاهاي دامي با كيفيت پايين تغديه مي كنند كه بي توجهي به اين موضوع منجر به گسترش بيماريها در كشور مي شود.