رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار گفت: فاضلاب کشتارگاه دام سبزوار وارد مزارع کشاورزی میشود.
دکتر ولیالله جغتایی با اشاره به ورود فاضلاب کشتارگاه دام سبزوار به مزارع و اراضی کشاورزی اظهار داشت: تذکرات و اخطارهای زیادی به مجموعه مدیریت کشتارگاه و شهرداری در زمینه تصفیه فاضلاب این محل توسط مجموعه دامپزشکی داده شده که متاسفانه با وجود این تذکرات فاضلاب تولید شده در کشتارگاه وارد مزارع صیفیجات پاییندستی میشود.
وی با بیان اینکه در کشتارگاه سبزوار تاسیسات تصفیه نصب نشده، تصریح کرد: در گذشته دو باب استخر و حوضچه برای جمعآوری فاضلاب دامهای کشتار شده تعبیه شده که متاسفانه هرگاه این حوضچهها پر میشود، خونابهها، ضایعات غیرقابل مصرف شامل اندامهای لاشه دامها از مسیر این حوضچهها به سمت مزارع پایین دست سرریز میشود که این مسئله در توسعه بیماریهای مشترک دامی بین انسان و حیوان و انتقال آن از طریق محصولات کشت شده بسیار زیاد است.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار با بیان اینکه با پیگیریهای صورت گرفته و فشار زیاد به مجموعه شهرداری تصمیم بر این شده تا این حوضچهها پس از سر ریز شدن توسط تانکرهای مخصوص حمل به محل دیگری برده شود، یادآور شد: این مواد باید توسط دستگاههای خاصی به مواد دیگری تبدیل شود تا ضمن فرآوری آنها از این مواد در مصارف سوختی، صنعتی و کشتارگاهی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه متاسفانه تخلیه این حوضچهها نیز به صورت مداوم، دقیق و همیشگی صورت نمیگیرد، گفت: متاسفانه در اطراف این حوضچهها هیچ حصاری وجود ندارد و این مسئله سبب رفت و آمد افراد و حیوانات شده و بیماریهای مختلفی را به دنبال دارد.
رئیس شبکه دامپزشکی سبزوار با بیان اینکه هنوز برنامه مشخصی نه از سوی شهرداری و نه از سوی سرمایهگذار در کشتارگاه برای فرآوری و تبدیل ضایعات دام وجود ندارد، گفت: روزانه بیش از ۱۸۰ رأس دام سبک و سنگین در این محل کشتار میشود که ضایعات زیادی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه استقرار دستگاههای فرآوری و تبدیل ضایعات به پودرهای مورد استفاده در مصارف غیرانسانی مانند دام و طیور هزینه زیادی را در بر ندارد، خاطرنشان کرد: تاسیسات این مجموعه کهنه، فرسوده و قدیمی است و جوابگوی نیاز شهرستان نیست و اقدامات شهرداری نیز در زمینه نیمه صنعتی شدن آن موقتی است.
جغتایی با بیان اینکه کشتارگاه فعلی حتی در میزان تعداد کشتار نیز دارای محدودیتهایی است، ادامه داد: متاسفانه بخش زیادی از کشتار دام شهرستان به شهرهای دیگر منتقل میشود که این مسئله سبب شده تا احشاء و برخی اجزای دیگر آنها در این شهرها فرآوری و به شهرستان منتقل شوند.