حکیم مهر - مدیر کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارزش غذایی گوشت شتر و همچنین سلامت آن نسبت به انگل در مقایسه با گوشت بوفالو غیرقابل انکار است و میتواند جایگزین گوشتهای وارداتی بوفالو شود.
«دکتر مهدی حسینی» امروز در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: هرچند از اردیبهشتماه سال 93 واردات شتر به کشور ممنوع اعلام شده است و از سال گذشته تاکنون هیچ مجوزی برای ورود شتر صورت نگرفته، اما واردات گوشت شتر میتواند جایگزین بوفالو شود.
مدیر کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان افزود: ارزش غذایی گوشت شتر در مقایسه با گوشت گوساله و گوسفند در شرایط برابر و حتی بالاتری قرار دارد و بهعلت آنکه در بیابانها تغذیه میکند، از انواع انگل بری است، در حالی که بوفالو بهعلت زیست در برکهها و مردابها، امکان آلوده بودن به انواع انگل را دارد.
وی خاطرنشان کرد: هرچند در ایران بهرهبرداری از شتر بهصورت سنتی اداره شده و هنوز به شکل صنعتی برای پرورش شتر سرمایهگذاری صورت نگرفته است، اما واردات گوشت شتر در صنایع غذایی میتواند جایگزین مناسبی باشد.
مدیر کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی به جهت دارا بودن ترکیبات شیمیایی است که با گوشت سایر دامهای اهلی تفاوت کمی دارد.
حسینی تصریح کرد: این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از چربی و پروتئین کمتری برخوردار بوده و حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم پایینتری است.
وی یادآور شد: مقدار ویتامین ب کمپلکس و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم در آن بیشتر از سایر دامهای اهلی است.
گوشت شتر، تنها گوشت ارگانیک کشور
حسینی تأکید کرد: ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با سایر گوشتها، نبود مواد هورمونی و آنتیبیوتیک است که میتواند گوشت این حیوان را که در طبیعت آزاد و به دور از مراکز پرورش دامی رشد میکند را بهعنوان تنها گوشت ارگانیک کشور قلمداد کرد.
وی اظهار داشت: بهترین زمان استفاده از گوشت شتر، فاصله بین یک تا سه ساله بودن شتر است که طعم، نرمی و مزه شبیه گوشت گوساله دارد.
سازمان دامپزشکی از فارغ التحصیلان دامپروری ارگانیک بهره بگیرد.وّبرای آنان پست جدید سازمانی درنظر بگیرد.
گوشت شتر خواص فوق العاده ای دارد ودرکشور مشتریان زیاد
لطفا سازمان دامپزشکی یک کلاس توجیهی در مورد غذاهای ارگانیک برای همکاران سازمان برگزار کند.