سعید نمکی، مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: تأمین اعتبار برای مهار و کنترل طاعون نشخوار کنندگان کوچک در سطح کشور در دستور کار این سازمان است.
به گزارش خبرگزاری موج، سعید نمکی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک که بهتازگی یکی از کانونهای اصلی شیوع طاعون نشخوار کنندگان شده، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با توجه به شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان بین وحوش منطقه هفتاد قله اراک، به منظور پیشگیری از سرایت آن به جمعیت دامی این منطقه و سایر مناطق کشور راهبردهای غنی و اثرگذار علمی و نظارتی نیاز است.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با مشارکت دامپزشکی و دیگر نهادهای مرتبط تأمین اعتبار واکسیناسیون دامهای اهلی را در دستور کار قرار داده تا شیوع این بیماری نه تنها در استان مرکزی، بلکه در دیگر استانهای کشور متوقف شود.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: رقم اعتباری مورد نیاز این طرح ملی، نیازمند بررسی و واکاوی بیشتر است که به نظر میرسد با توجه به موقعیت حساس زیست محیطی در مدت زمان کوتاهی تأمین و ابلاغ شود.
نمکی افزود: محیط زیست و سلامت از اولویتهای شاخص دولت تدبیر و امید است که مسوولان و تصمیم سازان بدنه دولت در حفظ و ارتقای آن جدی و کوشا هستند.
وی اضافه کرد: ایران به لحاظ نقل و انتقالات دامی، به ویژه در مناطق مرزی همواره با شیوع بیماری مرتبط با دام دست و پنجه نرم میکند که این مهم نیازمند توجه بیشتر است.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کرد: وضعیت کنونی و امنیت زیست محیطی منطقه هفتاد قله اراک اسفبار است و امید است با انجام اقدامات پیشگیرانه زمینه مهار و کنترل بیماری مسری طاعون نشخوارکنندگان مهیا شود.
نمکی اضافه کرد: کمبود نیروی انسانی در محیط زیست نیز از دیگر چالشهایی است که مختص استان مرکزی نیست، بلکه همه استانهای کشور از این چالش رنج میبرند.
در این بازدید رقیه یادگاری، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی و مدیر کل حفاظت محیط زیست این استان، نیز حضور داشتند.
قریب به یک ماه است که منطقه هفتاد قله اراک آبستن شیوع ویروس طاعون نشخوارکنندگان دامی است که تاکنون بر اساس پایش های موجود حدود 350 کل و بز را از پای درآورده است.
طاعون نشخوار کنندگان کوچک نوعی بیماری ویروسی است که قابل سرایت به انسان نیست، اما در جمعیت دامی و وحوش چهارپا تلفات سنگین میگیرد. تلفات این بیماری در دامها و وحوش جوان بیش از سایر سنین دیده شده است.