نشست خبری «دکتر مسعود هاشم زاده» معاون تشخیص و مدیریت درمان و «دکتر عادل حقیقی» رئیس مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کشور برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر مسعود هاشم زاده، معاون تشخیص و مدیریت درمان و دکتر عادل حقیقی، رئیس مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی در جمع خبرنگاران به معرفی بخشهای مختلف و توانمندیهای مرکز ملی تشخیص پرداختند.
دکتر هاشم زاده گفت: فعالیت های آزمایشگاهی در جهت تامین سلامت غذایی که بر سر سفره های مردم عزیز قرار می گیرد و ارتباط تنگاتنگی با تشخیص دقیق، سریع و مطمئن آزمایشات مورد نیاز توسط آزمایشگاه های سازمان دامپزشکی کشور انجام می شود، دارد.
معاون تشخیص و مدیریت درمان سازمان دامپزشکی کشور، اضافه نمود: یکی از اهداف مهم ما در ارتباط رسانه ای، شناساندن ظرفیتهای فنی و علمی سازمان دامپزشکی کشور به مردم عزیزمان و مراکزی که نیازمند این خدمات می باشند است تا با آگاهی کامل به مراکز آزمایشگاه های مرجع مراجعه نموده تا از خدمات آنها برخوردار گردند.
وی تاکید کرد که نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه ها بصورت مداوم برای افزایش آگاهی عموم مردم انجام گردد.
دکتر عادل حقیقی در زمینه استفاده از آخرین روش های آزمایشگاهی برای تشخیص عوامل پاتوژنیک و بیماریزا، ردیابی آنتی بیوتیک ها، سموم شیمیایی، رنگهای مصنوعی و فلزات سنگین با استفاده از دستگاه های آزمایشگاهی پیشرفته High Tech و همچنین استفاده از روشهای نوین در تشخیص بیماریهای دام، طیور و آبزیان از جمله بروسلوز، مشمشه، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، آنفلوآنزای طیور، بیماریهای ویروسی آبزیان توضیح داد.
وی ادامه داد: دیگر فعالیت های این مرکز از جمله آزمون های کنترل کیفی دارو ، واکسن و مواد بیولوژیک از جمله آزمایشات استریلیتی، پوتنسی و افیکیسی و تیتراسیون واکسن ها و مواد بیولوژیک که بسیار حائز اهمیت می باشند.
رئیس مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی در این نشست با بیان طرح های ساماندهی آزمایشگاهی و تشکیل کمیته های چهارگانه ثبت کیت و آنتی ژن، تجهیزات و نگهداری و کالیبراسیون، ساماندهی آزمایشگاه های بخش دولتی و غیر دولتی، استاندارد سازی (ایزو 17025) و آموزش را تشریح نمود.
وی همکاری با آزمایشگاه های بین المللی و خواهر خواندگی با بعضی از این آزمایشگاه های مرجع و مورد تایید OIE همچون پادوآ ایتالیا، مزون آلفورد فرانسه از جمله فعالیتهای مهم در زمینه همکاریهای آزمایشگاهی مرکز ملی تشخیص در سطح بین المللی بیان کرد.
دکتر حقیقی به تشریح فعالیتهای CDC و همکاری مستقیم و مشترک با دفاتر فنی بهداشت و مدیریت بیماری های دام، طیور و آبزیان و طرح ملی NRP پایش ملی باقیمانده ها در مواد غذایی با دفتر نظارت بر بهداشت عمومی پرداخت، که به طور عمده این طرح پایش برای کنترل انواع باقیمانده های دارویی، سموم شیمیایی، رنگهای مصنوعی و فلزات سنگین در شیرخام، گوشت مرغ، گوشت قرمز، عسل، تخم مرغ، ماهیان قزل آلا و ماهیان گرمابی و خوراک دام می باشد.
در پایان نشست خبری، بازدید از آزمایشگاه باقیمانده های داروئی و کنترل کیفی مواد غذایی انجام شد که در این بازدیدها «دکتر نادر پورقاسم» رئیس آزمایشگاه باقیمانده های دارویی و «دکتر مهران رضایی» رئیس آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی ضمن ارائه توضیحات فنی به سوالات خبرنگاران و رسانه های گروهی نیز پاسخ دادند.