حکیم مهر - دکتر سیدجاوید آلداود رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک در حاشیه همایش روز بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان (13 تیر) و در گفتگو با حکیم مهر ادعاهای تند مطرح شده در بیانیه منتسب به خود را تکرار کرد.
نکته جالب توجه اینکه به محض شروع مصاحبه حکیم مهر با دکتر محمد زینعلی (کارشناس مسئول وزارت بهداشت)، رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک – دکتر آل داود – (پس از حدود دو ساعت از شروع مراسم) به محل همایش وارد شد و در حالی که تعدادی از بیانیه تکثیر شده مذکور را در دست داشت به میان مصاحبه آمد و نسخهای از بیانیه را به دکتر زینعلی داد. این موضوع دقیقاً در زمانی رخ داد که دکتر زینعلی قصد داشت به سؤال حکیم مهر درباره ادعاهای مطرح شده در آن بیانیه پاسخ دهد.
دکتر آل داود پس از توزیع این بیانیه که آنرا "شبنامه" میخواند(!) به سراغ دیگر افراد حاضر در کنگره رفت!
پس از مصاحبه حکیم مهر با دکتر زینعلی به سراغ دکتر آلداود رفتیم تا نظرات وی را درباره بیانیه توزیع شده جویا شویم.
لازم به ذکر است شأن مخاطبان محترم نشریه حکیم مهر از اینگونه ادبیات ، اظهارات و انتساب آن به جامعه دامپزشکی کشور بسیار بالاتر است. ضمن عذرخواهی به دلیل انتشار این اظهارات با توجه به لزوم اعلام موضع برخی مجامع نظیر دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، جامعه دامپزشکان ایران و اعضای جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک این گفتگو منتشر میگردد و قضاوت درباره این نوع ادبیات و اظهارات که مسبوق به سابقه هم هست به بینندگان محترم حکیم مهر واگذار میگردد:
دکتر سید جاوید آلداود در پاسخ به این سؤال که شما مسئولین وزارت بهداشت را در کنترل بیماریهای مشترک متهم به بیکفایتی کردهاید ولی آماری ارائه ندادهاید گفت : هر کسی این ادعا را رد کرده نزد من بفرستید تا با اسناد و مدارک به ایشان ثابت کنم!
وی با رد ادعای مسئولین وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی مبنی بر کاهش موارد بروز تب مالت گفت : بروز بیماریهای مشترک نظیر تب مالت افزایش یافته و ما با رئیس جامعه متخصصان عفونی جلسه داشتهایم و ایشان ادعای ما را تأیید کردهاند.
البته دکتر آلداود در پاسخ به سؤال حکیم مهر که نام رئیس جامعه متخصصان عفونی که با ایشان جلسه داشتهاید را پرسید پاسخی نداد(!) و افزود : آنها معتقدند که افزایش آمار بیماریهای مشترک و عفونی نظیر سل و غیره به دلیل بهبود ابزارهای تشخیصی است در حالی که این هم درست نیست!!!
وقتی دکتر آلداود اشاره کرد : سالک و مالاریا در ایران ریشهکن شده ، با پرسش حکیم مهر مواجه شد که منظورتان از ریشهکنی چیست و اینگونه پاسخ داد : ریشهکنی یعنی اینکه بروز این بیماریها در طی چندین سال در هیچ کجای کشور دیده نشده بود و الآن همین بیماریها مشکل اصلی ما و نشانه عدم کفایت وزارت بهداشت است!
وی در پاسخ به این سؤال که از چه زمانی سالک به زعم شما ریشهکن شده و بعد دوباره گزارش شده است گفت: تقریباً هفت ، هشت ، ده سال (!) سالک نداشتیم.
دکتر آل داود گفت : از سال 58 تا حدود 67 هیچ مورد سالک در کشور نداشتیم!
این در حالی است که دکتر جوادیان ، دامپزشک – متخصص انگل شناسی و استاد دانشکده بهداشت ابتلای رزمندگان در زمان دفاع مقدس و در همان سالها را طی سخنرانی خود در همایش مهم عنوان کرد و دکتر گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت هم در سخنرانی خود و زمانی که دکتر آلداود غایب بود گفت : ریشهکنی سالک هیچگاه امکان پذیر نبوده و در سطح جهان هم هیچ کجا نیست که بتواند ادعا کند سالک ریشهکن شده است.
دکتر آل داود درباره بخشی از بیانیه جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک درباره ادعای بزرگنمایی بیماریها توسط وزارت بهداشت برای جذب بودجه گفت : برای موضوع آنفلوآنزای طیور وزارت بهداشت بودجه زیادی گرفت و تعداد ده هزار مجوز استخدام گرفت یا برای وبای الکی که گفتند وبا است ولی هیچ چیز نبود(!) چقدر کشاورزی را در جنوب شهر به همین دلیل تعطیل کردند و زمینها را به همین علت گرفتند؟!
وی در پاسخ به این سؤال که آیا واقعاً معتقدید موضوع وبا واقعیت نداشت (!) گفت : حالا دو سه مورد که هر سال بروز می کند این همه بزرگنمایی نمیخواست!
دکتر آل داود افزود : چرا باید مسئول اعلام آمار درباره آنفلوآنزای طیور وزارت بهداشت باشد؟
وی در پاسخ به این سؤال که مقصر در این زمینه کیست گفت : مقصر ضعیف برخورد کردن دامپزشکانی مثل شما و بنده و مسئولین دامپزشکی است!
رئیس جامعه دامپزشکی حیوانات کوچک گفت : در اروپا کنترل کنسروها در اختیار دامپزشکان است ولی در ایران فقط وزارت بهداشت روی کنسرو مارک میزند و تنها در موقع صادرات است که دامپزشکی باید آنرا تأیید کند.
وی افزود : رئیس FAO دامپزشک است و در دنیا همه چیز به دست دامپزشکان است ولی در کشور ما به دلیل رانت و ارتباط دکتر ........ و غیره که پروندههای زیادی دارند و به دلیل ارتباطات خاص آنان به هیچیک رسیدگی نمیشود زور دامپزشکان به آنها نمیرسد و آخر هم یک نفر را از .... میآورند و رئیس سازمان دامپزشکی میکنند!
دکتر آلداود گفت : هر چقدر هم از این پس ضعیف برخورد کنید باز توی سرتان میزنند!
وی در پاسخ به این سؤال که شما در بیانیه خود از شیوع آنفلوآنزای طیور سخن گفتهاید. در این زمینه چه توضیحی دارید گفت: وزارت بهداشت موفقیتی در تشخیص و شناسایی آنفلوآنزای طیور نداشت! چقدر تلفات داشتیم و چقدر معدوم کردیم ، آنوقت وزارت بهداشت تنها اخبار آن را سانسور کرد.
وقتی از دکتر آلداود پرسیدیم منظور شما از آنفلوآنزای طیور ، آنفلوآنزا با سویه H5N1 است در اظهار نظری عجیب گفت : نه منظورم همان آنفلوآنزای فوق حاد طیور است!
وی در پی اصرار مجدد حکیم مهر مبنی بر آنکه منظور شما سویه H5N1 است گفت : بهر حال تلفات داشتیم ولی سویه آن را نمیدانم!!!
دکتر آلداود در حالی که رئیس سازمان دامپزشکی در همین همایش در پاسخ به حکیم مهر کشورمان را عاری از آنفلوآنزای فوق حاد طیور دانسته بود گفت : چطور میشود شمال و شرق و غرب در همسایگی ما این بیماری باشد ولی ما نداشته باشیم؟! به نظرم خبرها را سانسور کردند و بودجه ها را گرفتند و .... و بیماری هم خودبخود کنترل شد!
خبر مرتبط :