سایه رکود اقتصادی در چند سال اخیر، بر صنایع غذایی بهویژه فرآوردههای گوشتی، روزهای سختی را برای آنها رقم زد، اما بهنظر میرسد امیدها نسبت به سال آینده روشنتر باشد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با اعلام این خبر گفت: صنعت فرآوردههای گوشتی با امید زیاد به سال 95 نگاه میکند؛ زیرا بهنظر میرسد شرایط بهتری پس از برجام در انتظار اقتصاد کشور باشد.
«مجید افلاکی» افزود: پیشبینی میشود از نیمه دوم سال آینده شاهد سیر نزولی قیمت مواد غذایی با شیبی ملایم باشیم که این موضوع بر صنعت فرآوردههای گوشتی و میزان تولید و مصرف آن تأثیری مثبت خواهد داشت.
به گفته وی، اگرچه اکنون سرانه مصرف فرآوردههای گوشتی نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین و در حدود پنج کیلوگرم در سال است، اما بهنظر میرسد با بهبود شرایط اقتصادی و کاهش هزینههای تولید و در نهایت، نرخ محصولات عرضه شده به بازار، میزان تقاضا برای این فرآوردهها حدود 15 تا 20 درصد افزایش یابد.
دبیر انجمن صنایع فرآوردههای گوشتی ایران با اشاره به سختگیریهای بیمورد سازمان غذا و دارو و استاندارد، خاطرنشان کرد: حدود یک سال و نیم است که استفاده از خمیرمرغ در صنایع ممنوع اعلام شده و به همین دلیل روزانه حدود 200 تن گوشت مرغ در کشور هدر میرود؛ این در حالی است که تقریباً تمام کشورها از این ماده برای تهیه محصولات گوشتی استفاده میکنند.
افلاکی ادامه داد: اگر از 170 کارخانه فراوری، دو کارخانه در بهرهبرداری از خمیرمرغ سوءاستفاده کنند، امری طبیعی است که در دیگر بخشهای صنعتی نیز میتوان مانند آن را مشاهده کرد، اما اینکه حساب چنین تخلفی را به نام تمام کارخانهها بزنند، کمی دور از منطق و عقل است.