حکیم مهر - معاون سازمان دامپزشکی کشور گفت : وضعیت کمی و کیفی گوشت قرمز اکنون از طربق مهری که بر روی لاشه ها زده میشود قابل ردیابی است که برای سهولت کار و همچنین در دست داشتن اطلاعات جامع از چگونگی کشتار و عرضه، از شش ماهه دوم سال جاری برای شناسنامه دار شدن گوشت برچسبهای مخصوصی بر روی آن زده خواهد شد.
دکتر سعید چرخکار افزود: در سه ماهه نخست سال جاری بیش از ۱/۷میلیون راس دام سبک و ۴۱۶هزار راس دام سنگین در کشور کشتار شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تغییر چندانی نداشته است.
وی درباره کشتار ۱۱میلیون راسی دام سبک و سنگین سال ۸۸در کشتارگاه ها، ادامه داد: آمار کشتار دام سبک در سال ۸۸بین ۱۵تا ۱۶میلیون راس بوده است که ۹میلیون راس آن در کشتارگاهها و مابقی بصورت سنتی و خارج از کشتارگاه صورت گرفته است!
وی افزود: در تولید مرغ ایران با تولید بیش از ۹۰۰میلیون قطعه مرغ رتبه هفتم کشورهای تولیدکننده جهان را در اختیار دارد که از این میزان ۶۰۰میلیون قطعه روانه کشتارگاه، ۱۰درصد تلفات و مابقی بصورت سنتی کشتار میشود.
چرخکار در مورد صدور مجوزهای واردات گوشت نیز گفت: میزان واردات گوشت قرمز نسبت به مجوزهای صادر شده ۹به یک و در گوشت مرغ چهار به یک است.
وی قوانین دست و پاگیر اداری، مشکلات اعزام ناظر و حمل و نقل را دلیل اجرایی نشدن مجوزهای صادره دانست و گفت: در چهار ماهه نخست سال بیش از ۹۱ تن گوشت گرم و ۶۴هزار تن گوشت منجمد دام سنگین و هزار و ۸۱۶تن گوشت گرم و ۱۰هزار تن گوشت منجمد دام سبک وارد کشور شده است.