حکیم مهر - خبرهایی از دامپزشکی ایلام، زابل و خراسان رضوی
واکسیناسیون 3 میلیون و 700 هزار نوبت سر دام در ایلام
در 4 ماهه اول سال جاری 3 میلیون و 700 هزار نوبت سر واکسیناسیون علیه انواع بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام در ایلام واکسینه شدند.
مدیر کل دامپزشکی استان ایلام گفت: در 4 ماهه اول سال جاری 3 میلیون و 700 هزار نوبت سر واکسیناسیون علیه انواع بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام مانند شاربن، آبله، آنتروتوکسمی، تب برفکی، بروسلوز، PPR، هاری و ... انجام گرفته است.
دکتر پیرانی افزود: که از وظایف اساسی و اهداف دامپزشکی تأمین بهداشت دام و فرآورده های دامی استان و پیشگیری، مبارزه و درمان بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام است و یکی از راه های پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری ها، مایه کوبی دامهای سبک و سنگین علیه این بیماری ها می باشد.
شایان ذکر است این حجم واکسیناسیون با تلاش شبانه روزی کارکنان زحمتکش بخش دولتی دامپزشکی و با استفاده از توان و همکاری اکیپ های مایه کوبی بخش خصوصی انجام گرفته است.
-----------------------------------------
فرماندار زابل خبر داد: آغاز ورود قانونمند دام از مرزهای منطقه سیستان
فرماندار زابل گفت: ورود دام از مرزهای منطقه سیستان در قالب شبکه نظارتی و قانونمند آغاز شد.
حسین کیخا در جلسه کمیته ساماندهی دام سیستان با حضور معاون سیاسی- امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: در حالحاضر تامین و توزیع گوشت و فرآوردههای گوشتی سالم مورد نیاز مردم، ضرورتی است که مدیران و مسئولان مربوطه با دقت و حساسیت خاص آن را دنبال میکنند.
وی افزود: به دنبال ممنوعیت دو ماهه ورود دام از مرزهای سیستان و بلوچستان به کشور و در راستای ساماندهی قانونمند این موضوع، ورود دام گوشتی از مرزهای منطقه مجددا آغاز شد و برآنیم تا با مدیریت کردن بر ورود دام و نگهداری دام وارداتی در قرنطینه به مدت مشخص همواره تحویل و توزیع گوشت سالم به مردم تحت مراقبت باشد.
فرماندار زابل تصریح کرد: با کسانی که خارج از شبکه نظارتی دام قاچاق کنند قطعا برخورد قانونی صورت میپذیرد چراکه امنیت مرزها و سلامت و رفاه مردم برای ما به عنوان یک اولویت مهم است.
معاون سیاسی- امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: پس از ممنوعیت دو ماهه ورود دام، مجددا ورود دام سبک و سنگین توسط دامداران منطقه پس از طی مراحل قرنطینه به منطقه سیستان آغاز شد.
جلال سیاح خاطرنشان کرد: دامداران میتوانند پس از طی مراحل پرواربندی دام خود را تحت نظارت شبکه دامپزشکی کشتار و گوشت را به بازارهای مصرف صادر کنند.
فرماندار زابل در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: خروج دام زنده از استان سیستان و بلوچستان به خارج ممنوع است.
وی گفت: از آنجایی که با تاکید استاندار سیستان و بلوچستان، دام زنده وارد کشور میشود سازمان دامپزشکی موظف است مراحل قرنطینه و کنترل بیماریهای دامی را بر عهده گیرد.
معاون سیاسی- امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: تعداد 26 واحد بستهبندی گوشت در این استان در حال فعالیت است که از این تعداد پنج واحد در منطقه سیستان مشغول به کار است.
سیاح تصریح کرد: تعداد 9 واحد کشتارگاه صنعتی در سطح این استان فعالیت میکنند که کشتارگاه صنعتی زابل روزانه تعداد 150 راس دام سنگین و تعداد 500 راس دام سبک در هر شیفت کاری، ظرفیت کشتار دارد.
حسین کیخا فرماندار زابل و احمدعلی کیخا نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در این جلسه خواستار ارائه خدمات بیشتر به دامداران منطقه شدند و تاکید کردند از اقدامات منطقه باید به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری شود و در اولویت سرمایهگذاری ابتدا بومیهای منطقه قرار گیرند و به سرمایهگذارانی که بخواهند در کشتارگاه صنعتی زابل سرمایهگذاری کنند به صورت ویژه تسهیلات وام تعلق میگیرد.
------------------------------------------
رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی:
خراسان رضوی مقام نخست تولید گوشت کشور را دارد
رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی مقام نخست تولید گوشت کشور را دارد.
حسن سلیمی اظهار داشت: این استان مقام نخست تولید گوشت در کشور را دارا است و در مجموع مشهد نیز دارای جایگاه خوبی در تولید گوشت در کشور است.
رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی افزود: 14 میلیون واحد دامی سنگین و سبک در خراسان رضوی وجود دارد که پروتئین مورد نیاز ما را تامین میکند.
سلیمی گفت: ما در تولید گوشت مقام اول کشور و در تولید شیر مقام دوم کشور را دارا هستیم که این امر از افتخارات خراسان رضوی و دستاندرکاران این حوزه به شمار میرود.
رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی با بیان اینکه دامداران ما در شرایط سخت اجتماعی، اقتصادی و طبیعی بسیار آسیبپذیر هستند، افزود: ما محدودیت منابع علوفهای، ضعف بنیه مالی، تنگناهای نقدینگی و پایین بودن سطح دانش داریم اما بزرگترین وظیفه ما این است که در راستای سیاستهای دولت گام برداریم.
سلیمی ادامه داد: ما در حال حاضر اقتصادی کردن تولید، تشویق دامداران برای ماندن و توسعه کار، حفظ ظرفیتهای موجود استان و جایگاهمان در کشور را برعهده داریم.
رئیس اتحادیه مرغ تخم گذار استان خراسان رضوی نیز در ادامه خاطرنشان کرد: برقراری امنیت غذایی به عنوان یک راهبرد مورد تاکید است.
حسن منتظمی ادامه داد: امروز در جوامع متمدن به این اصل رسیدهاند که سلامت جامعه انسانی در گرو سلامت دام است که در کشور ما این مهم توسط سربازان گمنام عرصه دامپزشکی محقق میشود.