دونالد ترامپ و لاغری در یک ماه و انتخابات شورای نظام دامپزشکی!
دکتر محمدرضا سالاری
صرف نظر از نتيجه انتخابات آمريكا، يك موضوع اهميت دارد و آن اين است كه چرا آقای دونالد ترامپ در آمريكا توانست با اين جنجال در سخن تا اين حد پيش رود و به عنوان كانديدای جمهوری خواه جهت رقابت در انتخابات رياست جمهوري آمريكا مطرح شود؟
جامعه شناسان معتقدند كه تبليغات پر زرق و برق و حرف های آرمانگرايانه، نا خودآگاه بر ذهن همه اثر مثبت خواهد گذاشت. اين نوع تبليغات كه از آن به عنوان پروپاگاندا ياد مي شود، بيشتر براي كسب اعتماد و راي كاربرد دارد. كسي نمي تواند بيان كننده اين تبليغات را مورد تعقيب قضايي قرار دهد، چون اسم اين تبليغات با خودش است؛ فقط مصرف موقت دارد و بس!!!
اگر كسي در آمريكا بگويد بايد از سلاح هسته اي استفاده كنيم، به احتمال خيلي زياد پليس گوینده اين حرف را بازداشت خواهد كرد و به عنوان تروريست يا تلاش برای تشويش اذهان عمومي به دادگاه معرفي خواهد كرد؛ اين در حاليست كه آقاي ترامپ ابايي از زدن اين حرف ندارد و كسي هم با ايشان كاري ندارد، چون مي دانند براي كسب راي از اين نوع حرف ها زياد زده مي شود!!!
انسان چون كمالگراست، ناخودآگاه دنبال دستيابي براي رسيدن به كمال در حداقل زمان است و برخي اوقات اسير تبليغات پروپاگاندايي مي شود. تا الان از خود پرسيده ايم كه چقدر تبليغاتي مانند "15 كيلو در ماه لاغر شويد" يا "در مدت يك ماه انگليسي را به راحتي صحبت كنيد" بر ما اثر مطلوب گذاشته است؟ با آن كه خود ما مي دانيم كه اين اتفاقات محال است، باز هم مي گوييم يك بار امتحان ضرر ندارد!!!
گذشت زمان نشان داده است كه تبليغاتي كه واقعي نباشد، فقط به سود سودجوياني است كه از اين قضيه براي مطامع شخصي خود استفاده مي كنند و به ضرر عامه مردم است.
اين نكات از آن جهت مطرح گرديد كه انتخابات نظام دامپزشكي در پيش رو است و حرف و حديث در اين انتخابات زياد است. نظام دامپزشكي هم در بعد كلان و هم در بعد خرد با توجه به قوانين موجود هر روز قدرتمندتر مي شود؛ از طرفي بروز مشكلات در انتخابات گذشته باعث شده است كه اين سری از انتخابات از اهميت ويژه اي برخوردار شود.
آنچه نياز به بررسي بيشتر دارد، حضور پررنگ همكاران دولتي به نسبت جمعیتشان جهت كانديداتوري در اين دور از انتخابات است و همچنين تبليغات زودرسي كه هم از سوي برخي از همكاران دولتي و هم از سوي برخي از همكاران غير دولتي براي كسب كرسي نظام دامپزشكي از هم اكنون عنوان مي شود، يعني همان تبليغات پروپاگاندايي!!!
هر چند كه اعضای نظام دامپزشكي به مثابه اعضاي یک خانواده هستند و فرقي ميان دولتي و غير دولتي در آن نيست، اما طبق تعريف، نظام دامپزشكي يك تشكل غير انتفاعي غير دولتي است كه يكي از اهداف اصلي آن حمايت از حقوق صنفي است.
حضور همكاران چه در بخش دولتي چه در بخش غير دولتي باعث خشنودي است، اما یک سؤال و آن اينكه همكار ما در بخش دولتي تا چه حد با مشكلات صنفي دست به گريبان است؟ آيا انتخاب همكار دولتي در شوراي نظام باعث رفع موانع موجود در بخش غير دولتي خواهد شد؟
بخشنامه ها و دستور العمل هاي که از سوي سازمان دامپزشكي در چند سال گذشته صادر شده، حاکی از آن است كه مدیریت سازمان با واقعيات موجود در بازار حرفه اي آشنايي چندانی ندارد.
اصولاً یک وجه تمايز اساسي بين نظام پزشكي و وزارت بهداشت و درمان از یک سو و نظام دامپزشكي و سازمان دامپزشكي كشور از سوی ديگر وجود دارد که باعث شده است كه بين نظام پزشكي و وزارت بهداشت در اغلب موارد همسویی و همراهی کامل وجود دارد و حركت رو به جلو دارند، اما متاسفانه بين نظام دامپزشكي و سازمان دامپزشكي گويي ديوار برلين را كشيده اند و این دو در دو جهت مخالف گام بر می دارند.
این وجه تفاوت و تمايز از آنجا نشأت می گیرد كه اكثریت قریب به اتفاق صاحب منصبان وزارت بهداشت كه در صبح مناصب دولتي را بر دوش مي كشند، در بعدازظهر در بخش غير دولتي و خصوصي در مطب خود نشسته اند و كاملاً از مشكلات بخش خصوصي آگاهند و اين قضيه در روند تصميم گيري هاي كلان نقش بسزايي دارد؛ در حالیکه بعضی از مدیران سازمان دامپزشکی با کار حرفه ای دامپزشکی در بخش خصوصی بیگانه اند و این مساله موجب شکاف عمیق بین دامپزشکی دولتی و دامپزشکی در سطح فیلد شده است.
حال اگر در انتخابات در پيش رو افراد دولتي بتوانند مناصب نظام دامپزشكي را به دست آورند، آيا مي توانند مشكلات بخش خصوصي را بشناسند و صادقانه در جهت برطرف کردن آنها بکوشند؟ تجربه یکی دو سال اخیر متاسفانه خلاف این را نشان می دهد. آیا همکاران دولتی با التزام به قوانین موجود مانند قانون افزایش بهره وری پا به میدان انتخابات گذاشته اند یا خدای ناکرده در زمان تصدی شوراهای نظام همانند دوران وظیفه دولتی در جهت بی اثر کردن این قانون مترقی خواهند کوشید؟
افراد بخش دولتی در منصب اعضای شورای نظام دامپزشکی، آیا به فکر حفظ جایگاه دولتی و عدم اصطکاک با مدیریت ارشد خود خواهند بود یا آن که خالصانه به فکر بخش خصوصی خواهند بود؟
همچنين برخي از افراد غير دولتي كه به فكر منافع شخصی خود هستند، مي توانند سنگي را از جلوي راه بخش خصوصي بردارند؟
اين هشداري است هم براي غير دولتي ها كه به فكر خود باشند و با شكل دادن و تقويت تشكل های صنفی، موانع را یک به یک از پيش روي خود بردارند و به افراد بي طرف راي دهند و هم هشداري براي دولتي ها كه در صورت تصدي در شوراهای نظام دامپزشكي، برای بخش خصوصي نسخه پیچی نكنند و به جد به فكر بخش خصوصي باشند.
این نوشتار حاوی نکات و سؤالات کلیدی است که جا دارد همکاران دولتی و غیر دولتی در مقام پاسخ جهت روشن شدن اذهان اعضای نظام برآیند.
يادمان باشد كه خيلي وقت ها با تبليغات پروپاگاندایی در همه انتخابات من جمله انتخابات نظام دامپزشكي مسحور نشويم و احساساتی عمل نکنیم، چرا كه هر وقت اسير اين تبليغات شده ايم قافيه را باخته ايم!!
من آنچه شرط بلاغ است با تو مي گويم تو خواه از سخنم پند گير و خواه ملال
دكتر محمدرضا سالاري
مردادماه 1395خورشيدي
پس بهتر که به همکاران شاغل در بخش خصوصی رای بیارند
و
به نفع آینده دامزشکی هست