کد خبر: ۳۱۷۴۳
تعداد نظرات: ۵ نظر
 

رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با انتقاد به استمرار واردات واکسن های طیور، خواستار کنترل این وضعیت از سوی سازمان دامپزشکی شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر حمید کهرام» با گلایه از عملکرد نهادهای متولی در واردات بیش از اندازه واکسن های طیور به کشور گفت: موسسه رازی بزرگترین تولید کننده واکسن های طیور در کشور و در منطقه خاورمیانه به شمار می رود و قادر به تامین بخش بزرگی از نیاز کشور به این واکسن ها است.

وی افزود: این موسسه 10 واکسن از 13 واکسن مصرفی طیور در کشور را تولید می کند و با تایید سازمان دامپزشکی در اختیار این سازمان قرار می دهد؛ با این حال اما میزان واردات واکسن های طیور بسیار بالا است.

کهرام با اشاره به واردات این واکسن ها از کشورهای پیشرفته ای مثل فرانسه تا کشورهای فاقد تکنولوژی روز مانند اوکراین و کرواسی گفت: اکنون بیش از 60 شرکت خارجی در حال عرضه محصولات خود در بازار ایران هستند و موسسه رازی در شرایطی نابرابر با این شرکت ها رقابت می کند.

وی ادامه داد: این در حالی است که کیفیت واکسن های داخلی به علت داشتن سویه های داخلی به مراتب بهتر از نمونه های خارجی است.

کهرام، بازار طیور ایران را از لحاظ میزان جوجه ریزی بازاری بین المللی خواند و تاکید کرد: حضور در بازار طیور ایران برای شرکت های وارد کننده، بسیار مهم است و آنها را به یک برند تبدیل می کند.

وی با اشاره به ترفندهای شرکت های خارجی برای حضور در بازار ایران توضیح داد: این شرکت ها با برنامه ریزی و افکار درازمدت ورود کرده، واکسن های خود را با قیمتی پایین تر از قیمت تمام شده در اختیار مصرف کننده ایرانی قرار می دهند و با ایجاد پدیده دمپینگ، راه را بر عرضه تولیدات داخلی می بندند.

رئیس موسسه رازی تصریح کرد: در دو سال اخیر طی مصاحبه های متعدد مطبوعاتی و رسانه ای آمادگی خود را برای کیفیت سنجی واکسن های طیور این موسسه اعلام و تقاضا کرده ایم حتی اگر یک مورد کیفیت این واکسن ها زیر سوال بود، اعلام کنند اما نهادهای مربوطه ورود نکرده اند.

کهرام در این مورد به تحقیقاتی که به تازگی توسط جمعی از محققان دانشگاه تهران بر روی واکسن های طیور موسسه رازی شده اشاره کرد که حاکی از برتری کیفی واکسن های طیور داخل در قیاس با 80 درصد واکسن های وارداتی است.

وی افزود: در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی و اقدام وعمل نام گرفته و مقام معظم رهبری بر استفاده از کالای داخلی تاکید فراوان دارند، به هیچ عنوان واردات بیش از نیاز داخل شایسته نیست و باید از سوی سازمان های متولی کنترلی روی این وضعیت باشد.

رئیس موسسه رازی در بخش دیگر از سخنانش گفت: سازمان دامپزشکی در حالی مجوز واردات گسترده واکسن های طیور را صادر می کند که همین سازمان واکسن حساسی مثل آنتروتوکسمی یا سیاه زخم دام ها را از موسسه رازی تامین می کند.

کهرام تاکید کرد: سئوال این است که چرا در مورد واکسن های طیور رویه ای دیگر در پیش گرفته شده است؟

به گفته وی در کیفیت واکسن های داخلی همین بس که واکسن های مهم انسانی همچون فلج اطفال، سرخجه، دیفتری، کزاز و نظایر آن در چند دهه گذشته تا کنون، با اعتماد به تولید داخلی از موسسه رازی تامین می شود.

وی با اشاره به پیچیدگی های تولید واکسن های انسانی در مقایسه با سایر واکسن ها تاکید کرد: بدون شک اگر کیفیت این واکسن ها نامروب بود برای کودکان کشورمورد استفاده قرار نمی گرفت.

رئیس موسسه رازی به استقبال خارجی ها از واکسن های طیور این موسسه اشاره کرد و گفت: کشورهای زیادی در منطقه از جمله ترکیه و سوریه متقاضی واکسن های طیور این موسسه هستند اما تولید داخلی در کشور خودمان چنان مهجور است که هر چه می گوییم به گوش نهادهای متولی نمی رسد.

 
 
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
کارشناس
|
Iraq
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
0
کیفیت واکسن هاتونم دیدیم خجالت بکشید از قیاس خودتون با اینتروت وهیپرا و.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
3
جناب آقای دکتر کهرام
درست است که برخی از شرکت های خارجی برای بدست گرفتن بازار کشور اقدام به دامپینگ می کنند ولی دامپینگ معمولا چند ماه تا حداکثر یک سال قابل اجرا است و پس از آن شرکت خارجی مجبور به ارائه محصول با قیمت واقعی خواهد بود.
در مورد واکسن های خارجی جنابعالی اعتقاد دارید که این دامپینگ سالهاست ادامه دارد!!! پس این شرکت های خارجی چطور ارتزاق می کنند؟!!!!
آیا امکان دارد یک شرکت خارجی 20 سال بطور مداوم اقدام به دامپینگ نماید؟!!!!
نمی دانم چرا با خواندن این مصاحبه به یاد شرکت های خودروساز وطنی (ایران خودرو و سایپا) می افتم.
عضو هیئت علمی
|
Hong Kong
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
0
این نوع دفاع ها از موسسه و تولیداتش از هر حمله ای بدتر است. در واقع بنظر میرسد خرابکاری هایی که در تولید اتفاق افتاده و آبروریزی ای که در بحث ............... شاهد بودیم و سوء مدیریتی که در بازار عمل شده تماما بخشی از سناریوی نمایش عدم توانمندی بخش دولتی در مدیریت موسسه است. غافل از اینکه ما که ادعاهایی بزرگتر از این داریم چطور در مدیریت یک مجموعه کوچک ولی پرتوان عاجزیم؟
نکته دیگری که بایستی مورد توجه قرار گیرد اینست که این آقایانی که ادعای توانایی خصوصی سازی موسسه را دارند چطور از واردات واکسن شکایت دارند؟ و چرا جرات رقابت و روبرو شدن با ترفند های بخش خصوصی را ندارند ولی اینقدر ادعا میکنند. اینکه بفرمایید دانشگاه محصولات ما را ارزیابی کرده بیشتر ............ایست که فقط خودتان باور کرده اید، محصول را بایستی بازار قبول کند که شما در معرفی آن عاجزید و البته این عیب محصول نیست، بلکه اشکال از زاویه نگاه شماست که البته متوجه آن نیستید، متاسفم
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۵
0
0
واقعا اگر انقدر کیفیت واکسن های شما خوبه ، چرا صادر نمی کنید؟چرا منطقه خاورمیانه ( نه جاهای دیگه ) رو تحت پوشش کیفیت واکسن هاتون قرار نمیدید؟ لابد سازمان دامپزشکی و وارد کننده ها خارج از کشور هم دست دارند؟ صحبت از واکسن های دامی کردید مطمئن باشید اگر سازمان اجازه ثبت به این واکسن ها بده همون آنترو هم تعطیل می شه چرا که با ............. تفاوتی نداره ( به جز رنگش ).جناب کهرام به جای این فرافکنی ها ......................................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۰۶
0
0
واکسن رازی را چرا سازمان کنترل نمیکند تا ... درآید .
نظر شما
ادامه