ایسنا نوشت:
بیشتر ما ایرانیان با تاریخچه دامپزشکی در ایران ناآشنا هستیم. روز دامپزشکی بهانه خوبی است که کمی با سوابق آن آشنا شویم.
دامپزشکی در ایران از زمان ساسانیان (۲۲۴-۶۵۱) شناخته شده بود. در آن زمان حیوانات مفید با دارو یا جراحی درمان میشدند؛ دامپزشکان حقوق میگرفتند؛ و هر نوع حیوان تعرفه و نرخ خودش را داشت. نوع معالجه برای انسان و حیوان یکسان بود اما وظایف پزشکان و دامپزشکان با هم فرق داشت. به علت بدی جادهها و نیاز فراوان به حیوانات بارکش به حیواناتی مثل اسب، قاطر، الاغ و شتر توجه ویژهای مبذول میشد به ویژه در ارتش و برای حمل آذوقه و مهمّات.
دامپزشکی به شکل مدرن با تاسیس مدرسه عالی دامداری در سال ۱۹۳۲ در ایران آغاز شد و پس از طی تغییرات زیاد در طول این سالها به پیشرفتهای زیادی نائل آمد که اوج آن حرکت به سوی علمی شدن و تربیت دامپزشکان بر اساس علوم جدید بود.
روز جهانی دامپزشکی در سال ۲۰۰۰ از طرف سازمان جهانی دامپزشکی آخرین شنبه ماه آوریل تعین شد که امسال روز ۲۶ آوریل و موضوع آن "رفاه حیوانات" خواهد بود.
دامپزشک.... کسی که از هیچ کوششی برای برطرف کردن رنج و درد حیوانات دریغ نمیکند.... نجات یک درخت..... نجات یک حیوان....... نجات یک انسان ... همه و همه نجات یک جاندار است و در یک مقام و مرتبه است.
باید ارج نهیم بر شغل و کسوتی که زندگی دوباره میبخشد به یک جاندار
مجموعه پیش رو با به تصویر کشیدن گوشه ای ازتلاش دامپزشکان عزیز بهانه ایست برای قدردانی و تبریک مخصوص به آنها به مناسبت روز دامپزشک.
|