کد خبر: ۳۲۲۷

حکیم مهر -  حوزه ژنتیک حسابی پیشرفت کرده و ما حالا می‌توانیم نسخه‌هایی از موجودات زنده مانند حیوانات وحشی را در آزمایشگاه‌ها تولید کنیم و در واقع کپی‌هایی از این جانوران بسازیم، ‌بدون این که حیوانی به عنوان مادر یا پدر موجودی که خلق کرده‌ایم وجود داشته باشد. به این موجودات عنوان کپی یا همزاد هم داده شده است. اما آیا موجوداتی که ما بدین ترتیب می‌سازیم هم غریزه دارند؟

بر اساس گزارشی که پاپ‌ساینس به نقل از پژوهشگران منتشر کرده، جواب این سوال با اطمینان کامل مثبت است. در واقع اگر چه این موجودات کپی‌برداری شده هستند ،‌اما منبع اولیه برای خلق آن‌ها،‌ ژن‌های موجودات اصلی بوده‌اند، ‌بنابراین آن‌ها همان اطلاعاتی را در ژنتیک خود دارند که همنوعانشان که به طور طبیعی متولد شده‌اند، دارند.

فرض کنید با استفاده از ژن‌های ببرهای ساوانا، یک بچه ببر زیبا در آزمایشگاه خلق کنیم و او را به گربه‌های خانگی ملوس  و آرام خود بسپاریم تا بزرگش کنند. البته بچه ببر ما خیلی آرام‌تر از ببرهای واقعی در جنگل‌های ساوانا رفتار خواهد کرد،‌ اما همین ببر آرام،‌ وقتی در شرایطی قرار بگیرد که برانگیخته شود،‌ درست مانند ببرهای واقعی عکس‌العمل نشان خواهد داد،‌ مثلا ممکن است با یک حرکت شما دیگر بازو نداشته باشید!

نتایج این مطالعات تاییدی بر نقش ژنتیک در انتقال غریزه و رفتارهای غریزی در بین حیوانات است.

نظر شما
ادامه