حکیم مهر - رئیس شورای نظام دامپزشکی استان خراسان رضوی در رشتخوار گفت: یکی از برنامه های پیشنهادی در جهت حمایت از دامداران در روستاها طرح هر روستا یک دامپزشک بوده است، که متاسفانه تاکنون هیچ نتیجه مطلوبی در این زمینه حاصل نشده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از چهل ماه نیوز، «دکتر احمد شریعتی» رئیس شورای نظام دامپزشکی استان خراسان رضوی در رابطه با مشکل نبود و کمبود دامپزشک خصوصی در این شهرستان گفت: در گذشته شهرستان رشتخوار دارای ۲ دامپزشک فعال در بخش خصوصی بوده است، به دلایلی امکان ادامه همکاری این عزیزان در این شهرستان وجود نداشته است، با این وجود هر فارغ التحصیلی در سطح استان به نظام دامپزشکی مراجعه می کند، شهرستان رشتخوار جزء اولین شهرهای پیشنهادی بوده و هست؛ تلاش خواهیم کرد در آینده نزدیک مشکل دکتر دامپزشک در بخش خصوصی شهرستان را حل کنیم.
وی در ادامه افزود: امیدواریم برای بخش ها و شهرهای کوچکی همچون رشتخوار یا جمعیت کمتر از این شهرستان بتوانیم خدمات دامپزشکی را به دامداران و تولید کنندگان به نحو احسن انجام دهیم، در همین راستا پیشنهاد داده شده بحث دامپزشک روستا و قانونی شدن آن بوده است، که متاسفانه تاکنون هنوز در این زمینه اتفاق خاصی نیفتاده است.
شریعتی در ادامه یاداور شد: شاید یکی از چاره های اساسی برای حمایت از تولیدکنندگان و دامداران عزیزی که توان پرداخت هزینه دارو و درمان را ندارند، همین برنامه دامپزشک در روستا باشد؛ تا زمانی که این برنامه مصوب و اجرایی شود بایستی تلاش کنیم، کمبود دامپزشک در سطح این شهرستان را تامین کنیم.
وی با توجه به درخواست اهالی بخش آستانه مبنی بر استرار داروخانه دامپزشکی در این بخش، گفت: در بحث داروخانه دامپزشکی در بخش آستانه با توجه به فاصله کم تا مرکز شهرستان و وجود متخصصان دامپزشکی با تجربه بیشتر در مرکز شهرستان وجود و تاسیس داروخانه در این بخش جوابگو نخواهد بود، در عین حال در صورت امکان و با بررسی کارشناسی اگر امکان تاسیس داروخانه دامپزشکی در این بخش وجود داشته باشد، حتماً پیگیری های لازمه در این زمینه انجام خواهد شد.
رئیس شورای دامپزشکی استان خراسان رضوی در ادامه وجود دکتر دامپزشک در هر دارخانه دامپزشکی را ضروری و جزء قوانین عنوان کرد و افزود: وجود دکتر دامپزشک در هر داروخانه دامپزشکی لازم و جزء قوانین نظام دامپزشکی کشور است، داروخانه های بدون دامپزشک باید نسبت به استخدام دکتر دامپزشکی در هر شهری اقدام کنند.
وی در پایان تصریح کرد: در بحث تب برفکی و آنفلوانزای فوق حاد اگر چه تا کنون در سطح استان گزارش خاصی نشده است، ولی حساسیت موضوع در این زمینه بسیار بالا هست، بحث قرنطینه کردن، کنترل رفت آمدها و همکاری دامداران با کارشناسان شبکه دامپزشکی باید بطور جدی دنبال شود، تا مشکلاتی همچون شیوع بیماری تب برفکی در سال گذشته در استان پیش نیاید.