حکیم مهر - رئیس سازمان دامپرشکی کشور با تاکید بر اینکه واکسن تب برفکی از کشورهای معتبر تامین و وارد شده است، گفت: شرکت های تولید کننده داخلی واکسن تب برفکی می خواهند محصول خود را بالاتر از قیمت های جهانی بفروشند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر مهدی خلج» روز چهارشنبه در سمینار «مدیریت واکسیناسیون تب برفکی در ایران» که در محل دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، سازمان دامپزشکی کشور را تنها متولی پیشگیری بیماری های دام و طیور از لحاظ حاکمیتی دانست.
وی افزود: در شرایطی که تولیدکنندگان و دامداران ما نیاز مبرم به واکسن تب برفکی دارند، هر دُز از این محصول با قیمت 14 هزار ریال از طریق واردات تامین و وارد می شود و این درحالیست که تولیدکنندگان داخلی هر دُز از این واکسن را با قیمت 25 هزار ریال می خواهند، بفروشند.
وی این سوال را مطرح کرد که اگر شما رئیس سازمان دامپزشکی کشور باشید، 20 میلیون دُز واکسن مورد نیاز دامداران را که تنها با هدف کنترل بیماری در کشور تامین می شود از کجا تهیه می کنید.
خلج اظهار داشت: من به عنوان رئیس سازمان دامپزشکی کشور که باید پاسخگوی مشکلات و مسائل باشم، چاره ای جز تامین واکسن تب برفکی از محل واردات نداشتم.
وی یادآور شد: در زمانی که به دلایل مختلف تولید واکسن از سوی موسسه واکسن و سرم سازی رازی متوقف شد، یا باید دست روی دست می گذاشتیم و منتظر تولید داخل می ماندیم، یا باید نیاز داخلی از طریق واردات تامین می شد.
وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور برای دیگر سازمان ها در کنار خود نقش قائل است تا به عنوان بازوهای سازمان همکاری کنند، تصریح کرد: موسسه رازی تنها دو بُعد دارد که یکی وظیفه تحقیقاتی است اما بعد دیگر آن از آنجایی که تولید را برعهده دارد، از نگاه ما یک شرکت تلقی می شود.
قیمت مصوب واکسن تب برفکی تولید داخل 18 هزار ریال تعیین شد
خلج درباره قیمت مصوب واکسن تب برفکی در کشور گفت: با توجه به سیاست های وزارت جهادکشاورزی برای حمایت از دامداران، روز گذشته قیمت مصوب هر دُز واکسن تب برفکی تولید داخل 18 هزار ریال تعیین و ابلاغ شد.
دستگاه های نظارتی سازمان دامپزشکی را بازخواست کردند
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: پارسال گذشته سازمان دامپزشکی 2 میلیارد دُز واکسن تب برفکی (حکیم مهر: احتمالاً اشتباه خبرنگار بوده است) را به ارزش 100 میلیارد ریال از شرکت روناک خریداری کرد و به صورت رایگان در اختیار دامداران قرار داد.
وی اظهار داشت: در همین فضا دستگاه های نظارتی سازمان دامپزشکی را بازخواست کردند که چرا بدون مناقصه و به هر قیمتی که شرکت تولیدی واکسن قیمت تعیین کرده، این محصولات را خریداری کرده اید.
خلج اضافه کرد: سازمان دامپزشکی ناچار شد به دلیل ریسکی که سال گذشته رخ داد، امسال علاوه بر شرکت در مناقصه، واکسن را نیز با قیمت مصوب دستگاههای نظارتی خریداری کند.
اینکه موسسه رازی اجازه نمی دهد شرکت روناک ورشکست شود، به سازمان دامپزشکی هیچ ارتباطی ندارد
وی با تاکید بر اینکه رسالت موسسه واکسن و سرم سازی رازی در کشور در زمینه تحقیقات و تولید واکسن مورد نیاز بر کسی پوشیده نیست، افزود: اینکه موسسه رازی اجازه نمی دهد شرکت خصوصی روناک ورشکست شود به سازمان دامپزشکی هیچ ارتباطی ندارد زیرا موسسه واکسن و سرم سازی رازی با شرکت روناک یک شرکت مشترک هستند و این یک موضوع داخلی و درون سازمانی برای موسسه رازی به شمار می رود.
واردات واکسن تب برفکی از کشورهای معتبر انجام می شود
خلج تصریح کرد: اکنون بخشی از واکسن تب برفکی مورد نیاز کشور از سه شرکت مریال، وتال (ترکیه) و برلیانت (هند) تامین می شود که تمامی آنها از شرکت های معتبر در دنیا به شمار می روند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اضافه کرد: من تاکنون بازدیدی از این شرکت ها نداشته ام اما کارشناسانی که از آنجا بازدید کرده اند، بر این باور بودند که واکسن تولیدی هند از لحاظ ساختار بسیار پیشرفته است.
وی ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور به طور مداوم برای اصلاح ساختار و کیفیت تولیدات داخلی مکاتباتی انجام می دهد اما به طور قطع در واردات واکسن با کسی تعارف ندارد و به طور حتم واکسن های کیفی از کشورها و شرکت های معتبر تامین و وارد می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: البته در حمایت از تولیدات داخلی به طور قطع تا زمانی که ما تولید واکسن داخلی داریم، سیاست ما تهیه و تامین واکسن از شرکت های داخلی است.