حکیم مهر - وزارت علوم بر اساس طرح جدیدی قصد دارد که رشته های دانشگاهی که جذابیتی برای بازار کار ندارند را از بین رشته های تحصیلی حذف کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری صداوسیما، «دکتر مجتبی شریعتی نیاسر» معاون آموزشی وزارت علوم در این خصوص گفت: به استناد ماده 8 طرح مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص آمایش آموزش عالی، طرحی اجرایی در دست تدوین داریم که بر اساس آن رشته هایی را که به لحاظ دانش آموختگان عملاً در بازار اشباع هستند را بررسی کرده و در خصوص صدور مجوزها دقت بیشتری نماییم.
وی افزود: البته در این طرح دانشگاه هایی که مأموریت ملی و فراملی دارند، به دلیل مسئولیت دانش افزایی که بر عهده دارند، کماکان در بسیاری از رشته ها پذیرش دانشجو خواهند داشت، ولی بعضی از دانشگاه های دیگر ایجاب می کند که رشته هایشان بر اساس نیاز بازار اولویت بندی شوند؛ این وظیفه ای است که بر عهده وزارت علوم گذاشته شده تا یک رابطه هدفمند بین تحصیل و اشتغال داشته باشیم.
«دکتر امیر ناظمی» عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نیز در این رابطه گفت: بسیاری از رشته های دانشگاهی بدون توجه به ملاحظات، بدون توجه به ظرفیت پذیرش این تعداد دانشجو در دانشگاه ها و و بدون توجه به ظرفیت بازار کار پذیرش شدند و در حال حاضر ما با انبوه و انباشت فارغ التحصیلانی روبرو هستیم که از سویی بازار کاری برایشان وجود ندارد و از سوی دیگر به واسطه تعداد زیادشان، آموزش های مناسب هم به آنها ارائه نشده است و به همین دلیل کیفیتشان هم کاهش پیدا کرده است.
وی معتقد است حذف کردن رشت های دانشگاهی سیاست درستی نیست، بلکه باید ظرفیت پذیرش دانشجو کاهش پیدا کند.
«سیدحمایت میرزاده» عضو کمیسیون آموزش مجلس نیز در این خصوص گفت: باید آمایش سرزمین انجام شود و رشته های دانشگاهی بر اساس نیاز جامعه تربیت شوند.
وی افزود: ما نمی توانیم بدون هدف دانشجو تربیت کنیم و صرفاً بر اساس اینکه صندلی خالی داریم و یا استاد داریم دانشجو بپذیریم.