به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر سهراب عاقبتی» در جلسه شورای اداری این شهرستان با اشاره به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: اکنون این بیماری در 50 کشور جهان اتفاق افتاده است.
وی شهرستان ملارد را نخستین کانون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور خواند و افزود: 11 استان کشور و هفت شهر گیلان درگیر این بیماری هستند.
مدیر کل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، تصریح کرد: استانهای ساحلی گیلان، گلستان و مازندران از استانهای پر خطر هستند و به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی و وجود تالابها و آبگیرها و جمعیت قابل توجه طیور روستایی در معرض بیماری مذکور هستند.
وی مشکلات عصبی مانند لرزش و تکان دادن سر را از علایم بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دانست و گفت: این بیماری بسیار سریع منتقل شده و مدام در حال جهش ژنتیکی بوده و تلفات بالایی دارد.
عاقبتی با اشاره به اینکه 140 سویه این ویروس شناخته شده است، افزود: تاکنون هیچ کشوری نتوانسته واکسنی تهیه کند که همه این تیپها را پوشش دهد.
وی رعایت مسایل بهداشتی و قرنطینهای را برای سلامت جامعه موثر دانست و گفت: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بر اثر فرآیند حرارت و پختن از بین میرود.
مدیر کل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه پرندگان صنعتی به بیماری فوق حاد پرندگان مبتلا نشدند، تصریح کرد: مصرف کنندگان میتوانند با اطمینان فرآوردههایی که از مسیر نظارتی دامپزشکی عبور کردهاند مصرف کنند.
وی با تصریح بر اینکه عملیات قرنطینه، معدومسازی و ضدعفونی در شهرستانها انجام شده است، خاطرنشان کرد: صید و شکار پرندگان وحشی و عرضه پرندگان بومی و روستایی در بازار ممنوع است.