طرح توجیه کسب و کار راهاندازی شرکت دانشبنیان تولید و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی از سوی دانشجوی جوان واحد ورامین مورد استقبال معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته و اکنون ایدهپردازان این طرح در پارک علم و فناوری این دانشگاه مستقر و در مرحله ثبت شرکت هستند .
به گزارش حکیم مهر به نقل از آنا، «سید محمدامین موسوی راد» متولد سال 1374، دانشجوی ترم 6 رشته ژنتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا و یکی از مدیران جوان و فعال در عرضه اقتصاد دانشبنیان است. او که قصد راهاندازی شرکت دانشبنیان به منظور تولید و نگهداری حیوانات آزمایشگاهی دارد درباره ایده این طرح به خبرنگار خبرگزاری آنا میگوید: «پس از شرکت در کلاس آشنایی با موشهای آزمایشگاهی (IVF) و لقاح آزمایشگاهی ایده تولید حیوانات آزمایشگاهی به ذهنم خطور کرد و با توجه به حمایتهایی که دانشگاه آزاد اسلامی از طرحهای دانشبنیان دارد، تصمیم گرفتم که طرح توجیه اقتصادی (بیزنس پلن) آن را بنویسم .»
وی ادامه میدهد: «زمانیکه دکتر واشقانی فراهانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در هفته پژوهش امسال از دفتر شرکت رادژن آزما واقع در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بازدید کرد، از این ایده استقبال کرد چراکه طرح به معنای واقعی دانشبنیان است و بر اساس برنامههایی که انجام دادهایم، جامعه هدف این طرح در مرحله تامین داخل و پس از آن صادرات به خاورمیانه، آسیا و سپس رقابت با کشورهای تولیدکننده حیوانات آزمایشگاهی همچون آمریکا و ژاپن است .»
این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، تولید گامت و جنین فریز شده را یکی از برنامههای خود عنوان میکند و میگوید: «این گامت در کشور فقط از سوی پژوهشگاه رویان تولید میشود و ما سعی داریم با تولید گامت و جنینهای فریز شده و نگهداری و تکثیر حیوانات آزمایشگاهی همچون موش و خرگوش نخستین شرکت دانشبنیانی باشیم که اقدام به تولید گامت و جنین فریز شده برای دانشجویان کرده است . »
موسوی، تولید آنتی بادی مونوکلونال را از دیگر ایدههای دانشبنیان خود عنوان میکند و میافزاید: «آنتی بادی یا پادتَن نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتیژن خاصی، تولید میشود و در خون به گردش درمیآید یا در محل تولید باقی میماند تا به آنتیژن که معمولا اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس است، حملهور شود و آنرا بیزیان سازد . »
وی در این باره میافزاید: «برای تولید آنتیبادی مونوکلونال میتوانیم با استفاده از حیوانات آزمایشگاهی به روش ih vivo نتایج آزمایشها را بررسی کنیم، به عنوان مثال برای تهیه پادزهر یک اسب را با سم مار آلوده میکنند و از آنتیژن تولید شده در خون اسب پادزهر آن نوع زهر را تولید میکنند. ما هم تلاش داریم با استفاده از این روش درمان سرطانهایی همچون سرطان سینه را پیدا کنیم . »
این دانشجوی محقق معتقد است دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن دانشکدههای مرتبط با حوزه پزشکی و علوم پایه یکی از بزرگترین استفاده کنندگان از حیوانات آزمایشگاهی است که اگر با استفاده از این ایدهها بتوانم شرکت دانشبنیان راهاندازی کنم -که البته درخواست آن را ارائه کردهام- میتوانیم با ظرفیتهای موجود به سرعت به تولیدکننده اصلی حیوانات آزمایشگاهی در منطقه تبدیل شویم که تحقق این موضوع نیاز به حمایت مسئولان دارد.
موسوی درباره پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به آنـــا میگوید: «راهاندازی این پارک کمک و پشتوانه خوبی برای شرکتهای دانشبنیان نوپاست؛ با توجه به اهداف و برنامههای معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم . »