سازمان ملل هشدار داده رونق تقاضای گوشت در آسیا می تواند تهدیدی برای گسترش بیماری های مشترک میان حیوانات و انسان باشد و این در حالی است که اغلب افزایش تولید نسبت به ایمنی مواد غذایی، در اولویت قرار دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد: "چنانچه دولت ها در این راه گام برندارند، شیوع بیماری های عفونی مرگبار مانند ویروس سارس و آنفلوآنزای پرندگان هر چه بیشتر خواهد شد."
Juan Lubroth ، رئیس بخش دامپزشکی فائو گفت: "ما بیماری ها و همه گیری بیشتری را در آینده خواهیم داشت."
براساس اعلام فائو، در شرق آسیا رشد اقتصادی و درآمد بالاتر، استفاده از گوشت را افزایش داده است. مصرف محصولات گوشتی هر نفر پنج برابر بیشتر از از نیم قرن گذشته شده ، این در حالی است که در سال ۲۰۱۵ ، تا ۵۰ کیلوگرم گوشت برای هر نفر برآورد شده است.
Lubroth گفت: "بازارهای دام و مزارع، به ویژه مرغ، گسترش پیدا کرده اند ، به طوری که کار را برای واکسن و بازرسی نزد مقامات دشوار کرده است."
رشد جمعیت جهانی که با افزایش بیشتر تقاضا خواهد بود، شیوه های پرورش انتخابی هم باعث شده تا به مشکلات افزوده شود، و شرایط را برای شیوع بیشتر بیماری ها فراهم کند.
Lubroth به بنیاد تامسون رویترز گفت: "همه این (دام ها) حیوانات از نظر ژنتیکی بسیار شبیه هم هستند ... بنابراین چنانچه یک دام به یک بیماری حساس باشد می تواند این مورد برای همه دام ها روی دهد."
با توجه به گزارش سازمان بهداشت جهانی WHO) )، سه چهارم از بیماری های عفونی در حال ظهور در سال های اخیر که انسان ها را درگیر کرده از حیوانات یا محصولات حیوانی بوده است.
سندرم حاد تنفسی (SARS ) که در جنوب چین در اواخر سال ۲۰۰۲ روی داد، به سرعت از جنوب چین به دیگر شهرها و کشورها در سال ۲۰۰۳ گسترش یافت. بیش از هشت هزار نفر به این ویروس آلوده شدند و ۷۷۵ نفر از بین رفتند.
Lubroth از دولت ها خواست تا ایمنی بالاتر روی مواد غذایی را در دستور کار خود قرار دهند و سرمایه گذاری در زمینه پیشگیری و جلوگیری از همه گیری بیماری ها انجام دهند.
منبع: رویترز - ترجمه: فرحناز سپهری