کد خبر: ۳۴۴۱۸



مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: ۳۳۰ کانون شیوع تب‌برفکی از آغاز عملیات مهار این بیماری در آذربایجان غربی شناسایی و مهار شده است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر کامیار داهیم» با بیان اینکه با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع واکسیناسیون دامی و افزایش دما از مهمترین علل مهار این بیماری ویروسی است، افزود: چهار میلیون راس دام سبک و ۴۰۰۰ هزار راس دام سنگین در استان به صورت رایگان واکسینه شدند.

وی نقل و انتقال دام‌ها به ویژه در مناطق مرزی و شیوه سنتی دامداری را از مهمترین علل شیوع بیماری تب‌برفکی اعلام کرد و اظهار داشت: بیماری تب‌برفکی نوعی بیماری عفونی و قابل انتقال در دام‌ها است در صورتی که دام‌ها به این بیماری مبتلا شوند در بسیاری از موارد جان خود را از دست می‌دهند.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به علایم بیماری تب‌برفکی در دام‌ها، افزود: تب شدید، ایجاد تاول در دهان و پاهای دام، لنگش حیوان، بی‌اشتهایی، افسردگی و سست شدن اندام‌های دام از جمله علایم بیماری تب برفکی در دام‌ها است.

داهیم با بیان اینکه واکسیناسیون دام‌ها تنها روش جلوگیری از ابتلای دام به تب‌برفکی است، خاطرنشان کرد: سالانه یکبار دام‌ها علیه بیماری تب‌برفکی واکسینه می‌شوند و این اقدام به صورت رایگان در ارومیه انجام می‌شود.

وی عامل انتقال‌دهنده بیماری تب‌برفکی را ویروس عنوان کرد و اظهار داشت: امکان انتقال بیماری از طریق ویروس وجود دارد به طوری‌ که بیماری تب‌برفکی در صورت کنترل نشدن سالانه خسارت‌های جبران‌ناپذیری را بر دامداران وارد می‌کند.

داهیم با اشاره به انتقال بیماری تب‌برفکی از دام به انسان را از طریق تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی عنوان کرد و گفت: اعمال روش‌های قرنطینه دامی در راستای مبارزه با این بیماری باید رعایت شود.

استان آذربایجان غربی ۹ میلیون واحد دامی دارد که بیش از ۴۵۰ هزار رأس آن جزو دام بزرگ شامل گاو، گاومیش و گوساله و مابقی نیز گوسفند، بز و بره و بزغاله است.

برای خرید و فروش دام زنده در استان همچنین ۳۷ میدان دواب سنتی فعال است که وجود این میادین از عوامل مهم گسترش بیماری‌های دامی مانند تب‌برفکی به شمار می‌رود.

بیماری تب‌برفکی از جمله بیمار‌های واگیر در بین دامهای سبک و سنگین شامل گاو، گاومیش، گوساله، گوسفند، بز و بزغاله و از بیماری‌های بومی در استان و کشور است که با شیوع آن در هشت ماه اخیر آسیب جدی مالی به دامداران استان آذربایجان غربی وارد شده و حتی تعطیلی برخی دامداریها را در پی داشته است.

کارشناسان بخش دامپزشکی آذربایجان غربی بر این باور هستند که میزان مقاومت دامها، سن حیوان، نحوه کاربری، رعایت شرایط بهداشتی در واحد دامپروری و ضدعفونی محل نگهداری دام در کاهش میزان ابتلا موثر است.


 
 
نظر شما
ادامه