حکیم مهر - تب کریمه کنگو در شهرستان مبارکه یک قربانی گرفت .
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مبارکه گفت: این جوان از اهالی شهر دیزیچه حدود 10 روز قبل در اثر ذبح یک گوسفند و نیش کنه از این دام، به ویروس تب کریمه کنگو مبتلا شده بود .
«دکتر علی پارسا» افزود: این بیمار در بیمارستانی در اصفهان بستری شد و با وجود انجام اقدامات درمانی، جان خود را از دست داد .
وی افزود: جسد وی با رعایت موارد ایمنی و بهداشتی از طرف دستگاه های مربوط در آرامستان شهر دیزیچه خاکسپاری شد.
مراسم خاکسپاری متوفی توسط پرسنل شبکه بهداشت و بدون حضور مردم صورت گرفت. جسد متوفی داخل وکیوم و تابوت پلاستیکی پِرِس شده قرار داشته و در عمق ۳ متری زمین و داخل شفته آهک دفن گردید.
تکمیلی: علت اصلی مرگ هنوز تایید نشده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به آخرین جزئیات از مشاهده بیماری تب کنگو در اصفهان گفت: تا کنون ۴ مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «دکتر غلامرضا اصغری» با اشاره به مشاهده چند مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان و آخرین وضعیت این موضوع اظهار داشت: تا کنون 4 مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده شده و از مردم استان میخواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تائید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.
وی با اشاره به اخبار منتشر شده از مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کنگو در مبارکه افزود: با توجه به اینکه هنوز جواب آزمایش این فرد از تهران برای شناسایی ویروس دریافت نشده، نمیتوان به صورت قطعی گفت که دلیل مرگ وی مربوط به تب کنگو بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: افرادی که به این ویروس مبتلا بودند، در حال حاضر بستری و تحت درمان هستند و وضعیت جسمانی آنها رو به بهبودی است.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به مدت 24 ساعت در سیستمهایی با دمای معمولی(منفی 1 تا منفی 4 درجه سانتیگراد) نگهداری و سپس بستهبندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.
اصغری با اشاره به این بیماری خاطرنشان کرد: ویروس CCHF بهوسیله دام، لاشه دام، ترشحات و خون آبه و کنه هیالوما منتقل میشود؛ مخزن ویروس در طبیعت اصولا کنه است و البته گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز بهعنوان مخزن مطرح هستند.
وی اظهار داشت: بیماری CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد بوده که بیشتر بهوسیله کنه منتقل میشود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تکگیر و همهگیرCCHF در انسان نیز اتفاق میافتد، این بیماری متاسفانه مرگ و میر بالایی دارد.