حکیم مهر- مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان در گفتوگو با حکیم مهر، با تاکید بر اینکه اعلام نهایی و قطعی تعداد تلفات انسانی بیماری تب کریمه کنگو در حوزه وظایف مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی است، گفت: «بنده در جریان فوت ۲ نفر از مبتلایان به این بیماری هستم، اما اطلاعات دقیقتر را باید از طریق گزارشهای دانشگاه علوم پزشکی دنبال کرد.»
«دکتر شهرام موحدی» با تاکید بر اینکه شرایط تحت کنترل کامل است، تصریح کرد: «در سالهای گذشته شرایط وخیمتر از این را نیز تجربه کردهایم. کمااینکه وقتی بحث ما مبارزه با کنهای است که در حیات وحش و محیط زیست است، جریان بسیار پیچیده میشود. یعنی ممکن است فرد مبتلا به گزش کنهای شود که حتی در محیط دامداری هم نیست و توسط یک پرنده در محیط زیست رها شده است. اگرچه وضعیت نگران کننده نیست، اما نباید به هشدارها بیتوجه باشیم.»
وی با بیان اینکه پیش از این نیز تجربه رویارویی با بیماری تب کریمه کنگو را داشتهایم، گفت: «این بیماری جدید و نوظهور نیست، بلکه بومی کشور است و قاعدتاً با گرم شدن هوا بروز پیدا میکند.»
موحدی ضمن یادآوری اینکه استان اصفهان از ۲ ماه پیش آمادگی مقابله با این بیماری را داشته است، تصریح کرد: «از همان زمان جلسات متعدد در حوزه دامپزشکی استان و همچنین ستاد مدیریت بحران در استانداری تشکیل شد. در خلال این جلسات شرح وظایف دستگاههای مختلف احصا و به استانداری اعلام شد که استانداری نیز این وظایف را به دستگاههای مختلف ابلاغ کرد.»
وی با تاکید بر اینکه تاکنون بیش از ۱۰ هزار پمفلت آموزشی در سطح استان اصفهان در خصوص تب کریمه کنگو تهیه و توزیع شده است، ادامه داد: «اقدام دیگر انتشار پیامکهای آموزشی به صورت گسترده و همچنین حضور در گروههای اجتماعی مجازی شهرستانهای مختلف و ارائه هشدارهای لازم بود.»
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان تهیه ۷ هزار لیتر سم را یکی دیگر از اقداماتش در زمینه مبارزه با تب کریمه کنگو برشمرد و خاطرنشان کرد: «در راستای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، هر اقدامی که لازم بوده انجام گرفته است. کمااینکه انجمنهای صنفی کشتارگاه و صنوف مرتبط نیز در جریان اقدامات لازم، قرار گرفتهاند.»
در زمینه اعتبارات مشکلی نداریم
وی ضمن اشاره به وضعیت مناسب اعتباری اداره کل دامپزشکی استان اصفهان در راستای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو، اضافه کرد: «البته اینکه تصور کنیم اعتبارات نامحدودی در اختیار داریم که به تعداد نامحدود سم خریداری شود، غیرممکن است. کمااینکه خود فرایند سمپاشی نیز باعث آلودگی محیط زیست میشود که باید با دقت لازم و حساسیت خاص این کار صورت گیرد.»
موحدی در پایان اضافه کرد: «این درست نیست که مبحث مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو را محدود به حوزه سمپاشی کنیم. بلکه دوستان جهاد کشاورزی و معاونت امور دام باید به سمت بهسازی حرکت کنند، به این معنا که به بهسازی اماکن دامی کمک کنند.»