رئیس اتاق کرمانشاه می گوید فرصت خوبی برای صادرات گوشت و دام زنده به قطر است و باید محدودیت ها در این زمینه رفع شود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایانا، «کیوان کاشفی» رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه ممنوعیت صادرات دام زنده مشکلی از گرانی گوشت حل نکرده است، گفت: اکنون بهترین زمان برای صادرات دام زنده به کشور قطر است و میتوانیم برای سالهای متمادی گوشت ایران را در بازار قطر جا بیندازیم.
کیوان کاشفی با اشاره به پتانسیل خوبی که در بازار قطر برای گوشت ایران وجود دارد، اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد ۹۵ درصد گوشت قطر به غیر از برخی از انواع گوشت مانند گوشت شتر، وارداتی است و کشورهای مختلفی صادرات گوشت به قطر دارند.
وی ادامه داد: در شرایطی که قیمت گوشتی مانند گوشت استرالیا در قطر تقریبا ۳۳۰ ریال است، گوشت و دام سبک ما در قطر حدود ۱۱۹۰ ریال به فروش میرسد و یکی از گوشتهای گران در این کشور است.
رئیس اتاق کرمانشاه با بیان اینکه با وجود این قیمت گران باز هم قطریها علاقه زیادی به گوشت و دام زنده ایران دارند، یادآوری کرد: گوسفند نژاد «سنجابی» از جمله گوشتهای محبوب بین قطریها و البته تمام دنیا است، چون بیش تر چربی این نوع نژاد در قسمت خاصی از بدن آن متمرکز میشود و گوشت آن چربی کمتری دارد.
کاشفی افزود: متاسفانه با وجود این اقبال خوب، مهم ترین مشکل کنونی ما عدم اجازه صادرات رسمی دام زنده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون هیچگونه کالایی در کشور ما به جز مواد مخدر و چند کالای دیگر ممنوعیت صادرات ندارد، تاکید کرد: وقتی که صادرات چیزی به نفع کشور نباشد، روی آن تعرفه میبندند که دیگر صادرات به صرفه نباشد، اما نباید ممنوعیت صادرات داشته باشیم.
به گفته عضو هیات رئیسه اتاق ایران، در خصوص صادرات دام زنده اکنون به دلیل اینکه قرنطینه انجام نمیشود، عملاً صادرات غیرممکن شده است.
کاشفی خاطرنشان کرد: دلیل این امر نیز تنظیم بازار داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت گوشت در داخل عنوان میشود.
وی چنین استدلالی را پیش پا افتاده خواند و یادآوری کرد: در جلسات کارشناسی هم بارها این موضوع را اعلام کردیم که ممنوعیت شش ماهه صادرات دام تاثیری در قیمت گوشت در بازار کشور نداشته و میتوان با روشهای مناسب تنظیم بازار و حتی واردات، بازار داخلی گوشت را مدیریت کرد.
رئیس اتاق کرمانشاه گفت: در چنین شرایطی که فرصت خوبی در بازار قطر برای خرید دام زنده ایران مطرح است، بهترین موقعیت است که گوسفند ایران را در قطر برای سالهای متمادی جا بیندازیم.
به گفته کاشفی، مکاتباتی هم در این خصوص صورت گرفته و پیشنهاد میشود فعلاً حداقل صادرات دام زنده را به قطر برقرار کنیم.
به گزارش ایانا، سنجابی گوسفندی دنبهدار با جثهای بزرگ و دست و پایی بلند است. رنگ صورت آن قهوهای تا قهوهای کمرنگ بوده و بدن از پشم بلند و نسبتأ سفید و ضخیمی پوشیده شده است. از لحاظ تولید جزء گوسفندان گوشتی و گوشتی - پشمی بوده و دارای تولید شیر مناسب است.
نژاد گوسفند سنجابی:
گوشتی - پشمی
رنگ:
سفید یا نخودی (گوشها، قسمتی از گردن و دست و پا دارای لکههای قهوهای)
پراکنش گوسفند سنجابی:
حد شمالی منطقه پراکنش این گوسفند، کوه شاهکوه و رودخانه قرهسو است و تا دهات اطراف قصبه و روانسر ادامه مییابد. حد شرقی شامل کوه زنگلیان کوه کماجار و کوه ویس و کوه خورین است. حد غربی شامل کوههای ولدبیگی و کوه بنیگز و دههای ونهرنگینه گوران و تختگاه و ملهبگلر و سایر کوه های گوران است. حد جنوبی این ناحیه شامل خطی است که به موازات تقریبأ شش کیلومتری شمال جاده کرمانشاه – قصرشیرین کشیده شده و کوهستانهای برزه و چنار را شامل میشود.
خصوصیات تولیدی نژاد سنجابی:
میانگین وزن تولد 4.5 کیلوگرم
میانگین وزن شیرگیری 0.24 کیلوگرم
میانگین وزن پشم 2.5 کیلوگرم