حکیم مهر - عضو كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: قطع به یقین باید هم آموزش و هم اجرای دامپزشکی زیر نظر وزارت بهداشت باشد.
به گزارش حکیم مهر، «دکتر رسول خضری» در گفتگو با رادیو سلامت، گفت: در ابتدا بسیار سپاسگزارم از اینکه این بحث بسیار مهم را مطرح نمودید. ما از ابتدای مجلس نهم یعنی از سال ۱۳۹۱ پیگیر این قضیه بودیم و این انتقاد را به وضعیت انتزاع وزارت بهداشت از وزارت علوم داشتیم و این بحث انتزاع وزارت بهداشت و گروه پزشکی از وزارت علوم، در سال ۶۴ و ۶۵ اتفاق افتاد.
وی افزود: از آن جهت که ما همیشه نیاز به مصرف غذا همانند شیر، لبنیات و غیره داریم و در واقع جزء نیازهای حیاتی و اساسی ما میباشد، مسلما رشته دامپزشکی در این زمینه مهمتر از بحثهای پزشکی است. با اینحال هم اکنون در وزارت خانه دیگری جای دارد و از وزارت بهداشت جدا میباشد، اما به نظر من در واقع، بیش از ۵۰ درصد حوزه سلامت در بحث دامپزشکی است و در حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ بیماری مشترک بین انسان، حیوان و دام وجود دارد که جزء خطرناکترین بیماریها برای انسان محسوب میشوند.
عضو سابق كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی افزود: من معتقدم دامپزشکی بایستی از ابتدا در گروه حوزه سلامت جای داشت، چون در دنیا یک شعار بیشتر وجود ندارد و آن این است One Word, One Health یعنی یک دنیا، یک سلامت؛ بنابراین سلامت یکپارچه است.
دکتر خضری در ادامه گفت: در هیچ جای دنیا نه تنها حوزه دامپزشکی از حوزه سلامت جدا نیست، بلکه بحث آموزش آن را هم جدا نکرده اند و به نظر من تفکیک وزارت بهداشت از وزارت علوم از ابتدا اشتباه بوده است و در سطح دنیا باید یک آموزش داشته باشیم، ولی در سال ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ که انفکاک و انتزاع گروه پزشکی و وزارت علوم صورت میگرفت، چه بهتر بود که رشته دامپزشکی هم همراه با گروه پزشکی، داروسازی و گروههای حوزه سلامت جای میگرفت.
وی تصریح کرد: قطع به یقین باید هم آموزش و هم اجرای دامپزشکی زیر نظر وزارت بهداشت باشد. در حال حاضر موسسه واکسن و سرم سازی رازی، واکسن انسانی نیز تولید میکند، اما زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است و این دو مقوله با هم خیلی مغایرت دارد. به عنوان مثال قطره پولیو و واکسنهای مصرفی انسانها در موسسهای تولید میشود که زیر نظر جهاد کشاورزی است.
عضو كمیسیون اجتماعی مجلس گفت: البته بایستی انتقال سازمان دامپزشکی به وزارت بهداشت طبق برنامه ای مدون و با اهدافی روشن صورت پذیرد. همچنین ما در دنیا، به جای وزارت آموزش پزشکی، وزارت رفاه و سلامت داریم.
وی در پایان اظهار داشت: در خصوص دامپزشکان عزیز و زحمت کش بسیار اجحاف شده است و جا دارد که در بحث حوزه سلامت بازنگری صورت گرفته و جایگاه رفیع و والای آنها در سطح کشور بازگردانده شود. چون در دنیا به این رشته اهمیت بسیار قائل هستند، اما در کشور ما در حق آنها اجحاف میشود.
دامپزشکی جزو خانواده بهداشت و سلامت است.
بنابراین این دامپزشکی و پزشکی همیشه در طول تاریخ با هم بوده اند و با تحقیقات و پیشرفت های قرن 21 در زمینه اهمیت روزافزون دامپزشکی در تحقق سلامت انسان،
با هم خواهند بود.
هر موقع پزشکی به وزارت علوم برگشت که احتمال آن پس از گذشت 30 سال بسیار بعید است، دامپزشکی ملحق شده هم نیز همراه با پزشکی به وزارت علوم باز خواهد گشت.