حکیم مهر - معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی در برنامه زنده "محله زندگی" رادیو سلامت به مناسبت روز دامپزشکی حضور یافت و ضمن تبریک روز دامپزشکی از تلاش رسانهها در معرفی این حرفه به مردم تقدیر کرد.
دکتر محسن مشکوة در این برنامه که موضوع اصلی آن بهداشت در کشتارگاهها بود در معرفی خدمات دامپزشکان گفت : دامپزشکان با دو دشمن بشریت یعنی بیماری و گرسنگی مبارزه میکنند و خود قربانیان عوامل بیماریزا هستند چنانکه بسیاری از همکاران تجربه ابتلا به انواع بیماریها را داشته و حتی برخی همکاران هم در اثر ابتلا به بیماریهایی نظیر هاری جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود : دامداران و مرغداران به دلیل ارتباط مستقیم با دامپزشکان با نقش و وظایف این قشر آشنا هستند اما مردم در شهرها علیرغم آنکه روزانه با خرید انواع فرآوردههای خام دامی حاصل نظارت دامپزشکان را مصرف میکنند با خدمات دامپزشکان آشنایی زیادی ندارند.
معاون سازمان دامپزشکی کشور خدمات دامپزشکان را به دلیل تأثیر در چهار مؤلفه تولید کافی غذا، پایداری در تولید غذا، دسترسی همگان به غذا و تأمین سلامت غذا مصداق اثرگذاری در امنیت غذایی دانست.
وی در ادامه برنامه با مقایسه کشتارگاه سنتی و صنعتی گفت : در گذشته که دام اغلب در کشتارگاه سنتی ذبح میشد آلودگیهای زیادی بهمراه داشت و حتی اطراف کشتارگاه هم منظره تجمع پساب و خون بسیار ناخوشایند بود اما امروزه به کشتارگاه صنعتی پالایشگاه میگوییم زیرا از شاخ و پوست گرفته تا سایر قسمتهای بدن دام به نحوی استفاده میشود.
دکتر مشکوة با اعلام اینکه در کشورمان 475 کشتارگاه دام و بالغ بر 200 کشتارگاه طیور مشغول فعالیتاند به خصوصیات بهداشتی کشتارگاه صنعتی هم اشاره کرد و افزود : در کشتارگاه صنعتی ذبح بر روی ریل انجام میشود و دامپزشک مسئولیت نظارت بر خط کشتار را بعهده دارد ، ضمن آنکه باید کارگران کشتارگاه اصول ایمنی و سلامت را رعایت نموده و حتماً کارت سلامت داشته باشند تا عامل انتقال بیماریهایی نظیر سالمونلا به گوشت و متعاقباً مصرف کننده نشوند.
وی همچنین در بخشی از برنامه درباره سؤال یکی از شنوندگان که از علت وجود زخم در برخی لاشهها پرسیده و مدعی بود که اینها جای واکسن است گفت : معمولاً عمده واکسیناسیون طیور گوشتی بصورت آشامیدنی یا اسپری و در برخی موارد هم قطره چشمی انجام میشود و اینگونه زخمها ناشی از واکسیناسیون نیست.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی افزود : در کشتارگاه هنگام پرکنی از آب داغ استفاده میکنند که گاهی با بالاتر بردن حرارت از حد معمول منجر به ایجاد ضایعاتی در روی لاشه طیور خواهد شد.