کد خبر: ۳۷۴۲
تعداد نظرات: ۵ نظر

حکیم مهر -  معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی در برنامه زنده "محله زندگی" رادیو سلامت به مناسبت روز دامپزشکی حضور یافت و ضمن تبریک روز دامپزشکی از تلاش رسانه‎ها در معرفی این حرفه به مردم تقدیر کرد.

دکتر محسن مشکوة در این برنامه که موضوع اصلی آن بهداشت در کشتارگاه‎ها بود در معرفی خدمات دامپزشکان گفت : دامپزشکان با دو دشمن بشریت یعنی بیماری و گرسنگی مبارزه می‎کنند و خود قربانیان عوامل بیماریزا هستند چنانکه بسیاری از همکاران تجربه ابتلا به انواع بیماریها را داشته و حتی برخی همکاران هم در اثر ابتلا به بیماریهایی نظیر هاری جان خود را از دست داده‎اند.

وی افزود : دامداران و مرغداران به دلیل ارتباط مستقیم با دامپزشکان با نقش و وظایف این قشر آشنا هستند اما مردم در شهرها علیرغم آنکه روزانه با خرید انواع فرآورده‎های خام دامی حاصل نظارت دامپزشکان را مصرف می‎کنند با خدمات دامپزشکان آشنایی زیادی ندارند.

 

معاون سازمان دامپزشکی کشور خدمات دامپزشکان را به دلیل تأثیر در چهار مؤلفه تولید کافی غذا، پایداری در تولید غذا، دسترسی همگان به غذا و تأمین سلامت غذا مصداق اثرگذاری در امنیت غذایی دانست.

وی در ادامه برنامه با مقایسه کشتارگاه سنتی و صنعتی گفت : در گذشته که دام اغلب در کشتارگاه سنتی ذبح می‎شد آلودگی‎های زیادی بهمراه داشت و حتی اطراف کشتارگاه هم منظره تجمع پساب و خون بسیار ناخوشایند بود اما امروزه به کشتارگاه صنعتی پالایشگاه می‎گوییم زیرا از شاخ و پوست گرفته تا سایر قسمت‎های بدن دام به نحوی استفاده می‎شود.

دکتر مشکوة با اعلام اینکه در کشورمان 475 کشتارگاه دام و بالغ بر 200 کشتارگاه طیور مشغول فعالیت‎اند به خصوصیات بهداشتی کشتارگاه صنعتی هم اشاره کرد و افزود : در کشتارگاه صنعتی ذبح بر روی ریل انجام می‏شود و دامپزشک مسئولیت نظارت بر خط کشتار را بعهده دارد ، ضمن آنکه باید کارگران کشتارگاه اصول ایمنی و سلامت را رعایت نموده و حتماً کارت سلامت داشته باشند تا عامل انتقال بیماریهایی نظیر سالمونلا به گوشت و متعاقباً مصرف کننده نشوند.

وی همچنین در بخشی از برنامه درباره سؤال یکی از شنوندگان که از علت وجود زخم در برخی لاشه‎ها پرسیده و مدعی بود که اینها جای واکسن است گفت : معمولاً عمده واکسیناسیون طیور گوشتی بصورت آشامیدنی یا اسپری و در برخی موارد هم قطره چشمی انجام می‏شود و اینگونه زخم‏ها ناشی از واکسیناسیون نیست.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی افزود :  در کشتارگاه هنگام پرکنی از آب داغ استفاده می‏کنند که گاهی با بالاتر بردن حرارت از حد معمول منجر به ایجاد ضایعاتی در روی لاشه طیور خواهد شد.

 

انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
hamid
|
-
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۷
0
0
ایشان یکی از ذخایر گرانقدر سازمانند که ریاست محترم سازمان با نگاهی ژرف ایشان را یافتند و از تخصص ایشان برسم شایسته سالاری استفاده نمودند اجرکم عند ا...
همكار
|
-
|
۱۵:۳۸ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۷
0
0
بهتر است ذخيره بودن ايشان را از همكارانشان در سازمان سوءال فرماييد؟!!!!
دكتر دامپزشك
|
-
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۷
0
0
انتخاب ايشان نشان داد سازمان حرف جديدي نداشته و هنوز درك نكرده ...................................
همكار
|
-
|
۱۹:۳۶ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۸
0
0
البته اين مطالب براي روز 14 مهر خوب است اما آقاي دكتر مشكات كه بيشترين دوران مذيريتيشان در دفتر مبارزه با بيماريهاي دامي بوده چه دستاورد مهمي براي دامپزشكي كشور داشته در ضمن ايشان در زمان مديركلي آن دفتر ........ چرا يك روز در دفتر نظارت بهداشت عمومي و مرتبط با تخصص كار نكرده اند
همكار
|
-
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۰
0
0
البته راست ميگويند همكاران زيادي در دورترين مناطق بصورت گمنام در حال خدمتند .......... سازمان انگار مادام العمر بايد مدير باشند .نتيجه انكه وقتي كار را ديگري انجام دهد و عده اي ان را نمايش دهند و بهره ببرند همين بي ساماني دامپزشكي است.
نظر شما
ادامه