مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست از انقراض ۵ الی ۶ گونه از پرندگان مهاجر به دلیل شکار بیرویه در آینده خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «علی تیموری» مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت شکار و صید بیرویه پرندگان در منطقه فریدونکنار گفت: سازمان حفاظت محیط زیست اقداماتی را در حوزه معاونت محیطزیست طبیعی انجام داده و با دستگاهها و سازمانهایی مانند وزارت کشور، نیروی انتظامی، استانداری استان مازندران مکاتباتی انجام شده است.
او با بیان اینکه روند شکار در فریدونکنار، متاسفانه به دلیل اینکه مردم در زمینهای شخصی خود اقدام به شکار پرندگان میکنند، متفاوت است، گفت: سالهاست در این منطقه روشهای پرخطر جایگزین روشهای کمخطر شده است و شکار پرندگان در این منطقه تبدیل به تجارت شده است اما خوشبختانه در شورای تامین استان برخورد با افرادی که سرکرده این شکارها هستند، مصوب شده است.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اخطاریهها و احضاریه برای سرکردهها ارسال شده است و امیدواریم اداره کل استان و شهرستان تا روزهای آینده از طریق یگان سازمان حفاظت محیط زیست و با کمک نیروی انتظامی و دادسرای شهرستان سرکردههای اصلی را که توجهی به رعایت قوانین ومقررات ندارند، دستگیر و به مراجع قضایی تحویل دهند.
تیموری با بیان اینکه جریمه و پرداخت ضرر و زیان در سالهای اخیر به شدت افزایش داشته، گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۶ شکار پرندگان مهاجر ممنوع بوده است، بنابراین در حال حاضر در فریدونکنار جرم آشکار صورت گرفته و نیروی انتظامی هم میتواند بدون هماهنگی با سازمان حفاظت محیط زیست وارد شود. با توجه به اینکه برخی از گونهها گونههای نادر و در معرض تهدید هستند، جریمههای زیادی برای متخلفان میتوان صادر کرد و قضات هم میتوانند متخلفان را به دو تا سه سال یا بیشتر محکوم کنند.
او تصریح کرد: اگر شکار بیرویه پرندگان در منطقه فریدونکنار ادامه پیدا کند، ۵ الی ۶ گونه پرنده مهاجر از جمله غاز پیشانی سفید، باز شکاری، چند نوع از اردکهای وحشی، شاهین قطعا منقرض خواهند شد. البته همه کشورها از پرندگان مهاجر بهرهبرداری میکنند، اما متاسفانه در کشور ما از آنجا که ۸۰ الی ۹۰ درصد پرندگان مهاجر شکار میشوند این پرندگان در معرض خطر انقراض هستند.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به خشک شدن برخی تالابها در کشور گفت: متاسفانه خشک شدن تالابها تاثیر بسیار منفی روی مهاجرت پرندگان دارد. در استانهای شمالی برخی از تالابها رو به خشکی است و پرندگان مهاجر کریدورهای خود را تغییر داده و به مناطق دیگر میروند و به تالابهای دست ساز در فریدونکنار مراجعه میکنند و احتمال شکار آنها نیز بسیار زیاد است.
تیموری خاطرنشان کرد: مسیر کریدور پرندگان در سطح کشور تغییر خواهد کرد و وضعیت پرندگان مهاجر به خطر خواهد افتاد از همین رو معتقدیم تالابها باید توسط جوامع محلی حفظ شود تا هم تالاب داشته و هم به تبع آن پرندگان مهاجر داشته باشیم.
او در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه متولی تشخیص آنفولانزای پرندگان، سازمان دامپزشکی کشور است، درباره اقدامات سازمان حفاظت محیطزیست در این باره گفت: سازمان دامپزشکی به ما اعلام کرد در سال ۹۶ به دلیل اینکه آنفولانزای حاد پرندگان شیوع پیدا کرده، مجوز شکار پرندگان صادر نشود به همین دلیل سازمان حفاظت محیط زیست هم همین اقدام را انجام داد و در سال ۹۶ هیچگونه مجوز شکار پرندگان صادر نشده و هر گونه شکار پرندگان مهاجر غیرقانونی است.