کد خبر: ۴۰۳۰۸
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر علی‌صفر ماکنعلی» افزود: برای آنکه خطری مرغداری‌های ما در استان خراسان رضوی به‌عنوان استان همجوار با افغانستان را تهدید نکند، ‌اقدامات سخت‌گیرانه قرنطینه‌ای را تشدید کردیم ...
 

حکیم مهر: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: برای آنکه از پراکندگی پرندگان مهاجر در مسیرهای فرعی برای یافتن غذا پیشگیری کنیم،‌ با هماهنگی سازمان محیط زیست، دان و غذا را در اطراف تالاب‌ها رهاسازی کرده‌ و بازرسی‌ از مرغداری‌های صنعتی در حال انجام است.

به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر علی صفر ماکنعلی» در مورد آخرین اقدامات انجام‌شده توسط سازمان دامپزشکی کشور برای جلوگیری از انتشار ویروس آنفلوانزای پرندگان (H5N6 ) اظهار داشت: از آنجایی که این ویروس توسط پرندگان وحشی مهاجر وارد کشور شده، باید به‌گونه‌ای عمل کنیم تا از شیوع آن در مرغداری‌های صنعتی و پرندگان بومی کشور پیشگیری کنیم و طی بررسی‌های بسیار و با نظر پرنده‌شناسان سازمان حفاظت محیط‌زیست، قرار شد تا دان و غذای مورد نیاز پرندگان را در اطراف تالاب‌ها رهاسازی کنیم تا پرندگان برای یافتن غذا به مسیرهای فرعی و انتقال احتمالی بیماری مهاجرت نکنند.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی تصریح کرد: 22 تالاب بین‌المللی مانند مرداب انزلی و تالاب بوجاق گیلان در کشور داریم که 50 تا 60 هزار پرنده وحشی در آنجا تردد دارند. در همین راستا به‌شدت توصیه کرده‌ایم تا مردم عادی در اطراف این تالاب‌ها تردد نکرده تا تماس احتمالی با باقیمانده پرندگان نداشته باشند، مضاف بر آنکه برای نخستین بار مدیریت واکنش سریع را فعال و تمام نیازمندی‌های محیط‌زیست را فراهم کرده‌ایم، تا کاروان‌ها به صورت شبانه‌روزی امر دیده‌بانی را انجام داده و در صورت مشاهده تلفات بلافاصله نمونه‌گیری و آزمایشات انجام شود.

ماکنعلی همچنین به این نکته اشاره کرد که قبل از اینکه گزارشی از تلفات در مرغداری‌ها داده شود،‌ کارشناسان به‌طور مستمر امر نمونه‌گیری را انجام می‌دهند تا قبل از درگیری بتوانیم برخورد کنیم.

وی همچنین از درگیری 21 مرغداری در استان هرات افغانستان با آنفلوانزای پرندگان خبر داد و گفت: البته نوع ویروس این مرغداری H5N8 است و برای آنکه خطری مرغداری‌های ما در استان خراسان رضوی به‌عنوان استان همجوار با افغانستان را تهدید نکند، ‌اقدامات سخت‌گیرانه قرنطینه‌ای را تشدید کردیم؛ چراکه بیشترین حجم تخم‌مرغ در این استان تولید می‌شود.

به گزارش فارس، از سال گذشته بیماری آنفلوانزای پرندگان در کشور شیوع یافته به‌طوری‌که در سال 95 و 96 بنا به تأیید وزیر جهاد کشاورزی،‌30 درصد از مرغ‌های تخم‌گذار معدوم شده‌اند، اما از 17 بهمن‌ماه سویه جدیدی از آنفلوانزا در حیات وحش بوجاق گیلان مشاهده شده که نگرانی‌هایی را از موج جدید آنفلوانزای پرندگان به وجود آورده است.

 
 
نظر شما
ادامه