کد خبر: ۴۰۳۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر



رئیس اداره دامپزشکی شهرستان ری گفت: برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در ۲ ماه گذشته یک میلیون قطعه مرغ آلوده به آنفلوانزای پرندگان در ۶ مرغداری این شهرستان معدوم شد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر محمد وحید تاویلی» با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای پرندگان از سال گذشته در کشور شیوع بیشتری پیدا کرده است، افزود: با توجه به کثرت مرغداری‌ها در نواحی جنوبی تهران، بررسی‌های بهداشتی این مرغداری‌های در اولویت دامپزشکی این شهرستان قرار دارد.

وی عنوان کرد: بعد از مشاهده نمونه‌هایی از این بیماری در ۶ واحد از مرغداری‌های این شهرستان، بلافاصله اقدامات لازم برای قرنطینه، پاکسازی و معدومسازی طیور آلوده انجام شد و پس از نمونه‌گیری و تایید، یک میلیون قطعه از مرغ آلوده معدوم شد.

وی تصریح کرد: بازرسان اداره دامپزشکی به صورت شبانه روزی در سطح شهرها، روستاها و واحدهای صنعتی تولید و پروش مرغ حضور پیدا می‌کنند و هر گونه مورد مشکوک را برای نمونه‌گیری به آزمایشگاه انتقال می‌دهند.

تاویلی با بیان اینکه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری ویروسی است، یادآور شد: این بیماری در ابتدا از طیور وحشی به طیور بومی سپس از طیور روستایی به مرغداری‌های صنعتی و واحدهای گوشتی و تخمگذار منتقل شد.

وی ادامه داد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به وسیله هوا یا به صورت مکانیکی قابل انتقال است و اگر وارد منطقه‌ای شود، کنترل و مبارزه با آن سخت است.

وی معدوم‌سازی را یکی از راه های پیگیری از شیوع این بیماری عنوان کرد و گفت: اگر نظارت و معدوم‌سازی توسط اداره دامپزشکی شهرستان ری نبود امروز باید تعداد بیشتری از مرغ‌های واحدهای صنعتی شهرستان را معدوم می‌کردیم.

تاویلی در خصوص نظارت بر پرندگان وحش و مهاجر تالاب‌ها و آبگیرهای شهرستان ری نیز گفت: اداره دامپزشکی شهرستان ری با همکاری اداره محیط زیست در سد فشافویه و دریاچه عشق آباد تمامی پرندگان را زیر نظر دارد و اگر کوچکترین مورد مشکوکی در خصوص مرگ دسته جمعی پرندگان و یا موارد مشابه سریعا اقدام خواهد کرد.

علاوه بر سد فشافویه، تالاب عشق آباد در جنوب استان تهران در محدوده شهرستان ری واقع است. این تالاب یکی از مراکز بسیار عالی برای پرنده‌نگری در حاشیه تهران است و تا کنون ۱۴۰ گونه پرنده از این تالاب رکورد شده است که مهاجرت این پرندگان امکان انتقال این ویروس واگیر را در فصل مهاجرت پرندگان افزایش می‌دهد.

بیماری آنفلوانزای پرندگان بوسیله ویروس آنفلوآنزای A تیپ H5 N1 و H7 و مورد جدید H5N6، در جمعیت حیوانات بخصوص ماکیان ایجاد می‌شود و می‌تواند به انسان منتقل شود.

این ویروس می‌تواند انسان را آلوده کرده و موجب بیماری شدید با میزان مرگ بالا شود و حتی این توانایی را دارد که خود را با انسان تطبیق داده و به عنوان یک عامل بالقوه بیماری زا برای انسان مطرح شود یا با سایر ویروس‌های آنفلوانزای انسانی ترکیب شده و موجب پدیدار شدن یک عامل بیماریزای جدید ‌شود.


انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۸
0
0
دکتر تاویلی از همکاران فعال وبسیار شریف دامپزشکی هستندواز زحمات وخدمات ایشان تشکر میکنیم
نظر شما
ادامه