به گزارش ایسنا، در حالیکه ایران طی سال گذشته و امسال با سویه جدیدی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دست و پنجه نرم میکرد و میلیونها قطعه پرنده و واحد پرورشی طیور را از بین برده بود، هفته گذشته خبر آمد که سویه جدیدتری از این بیماری به نام H۵N۶ به پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر وارد شد و در پی این اتفاق، سازمان دامپزشکی بارها اعلام کرد که تاکنون این ویروس به جای دیگری نرفته و تلفات در این پارک هم که قرنطینه شده، متوقف شده است.
«دکتر علیاصغر ماکنعلی» معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از متوقف شدن کامل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تلفات در پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر خبر داد و در این باره گفت: ویروس H5N6 آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که اخیرا از طریق پرندگان مهاجر به ایران وارد شد، در همان پارک ملی حیات وحش بوجاق کیاشهر قرنطینه شد و تلفات در آن منطقه نیز متوقف شده است اما همچنان اقدامات بهداشتی و قرنطینهای ادامه دارد و بازدید از آن منطقه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع شده است.
این اظهارات در حالی مطرح شد که محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه جلسه چهارشنبه گذشته هیات دولت در جمع خبرنگاران اعلام کرد که حدود یکی دو هفته قبل تعداد زیادی از پرندگان مهاجری که در تالاب بینالمللی بوجاق در حال تردد بودند، تلف شدند که پس از انجام آزمایشهای لازم مشخص شد ابتلا به سویه جدید آنفلوآنزا علت تلف شدن این پرندهها بوده است.
به گفته وی، اخیرا یک مورد از این دست نیز در دریاچه خلیجفارس تهران مشاهده شده است. در این زمینه کارهای مقدماتی لازم از جمله سمپاشی، اقدامات ایمنی و اعلام اخطارهای مربوطه انجام شده است و مسئولان دامپزشکی و محیط زیست و نیز استانداران شمالی کشور همه در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند. به هموطنان به ویژه ساکنان شمال کشور و کسانی که در معرض محل زندگی پرندگان مهاجر و وحشی قرار دارند درخواست میکنیم که به شدت از هرگونه نزدیکی به این نوع پرندگان بپرهیزند تا سویهH5N6 موجود در آنفلوآنزای این نوع پرندگان آسیبی به آنها وارد نکند.
پس از اظهارات حجتی، دوباره به سراغ دکتر ماکنعلی - معاون سازمان دامپزشکی - رفتیم تا توضیحات او را درباره شیوع و بروز سویه جدید این بیماری در دیگر استانها بشنویم که این مقام مسئول در این باره به ایسنا گفت: سویه جدید بیماری آنفلوآنزای پرندگان یا همانH5N6 تنها در پارک ملی حیات وحش بوچاق کیاشهر آن هم در میان پرندگان وحش مهاجر دیده شده و ۲۳۰۰ قطعه نیز در پی این بیماری تلف شدهاند.
وی افزود: در حال حاضر تلفات در این منطقه نیز کنترل و متوقف شده است و تلفات مربوط به دریاچه خلیج فارس تهران سویه دیگری از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به نامH5N8 بوده است که نه تنها قابل انتقال به انسان نیست بلکه ربطی به سویه جدید هم ندارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه به تلفات تعداد معدودی پرنده در دریاچه خلیج فارس تهران مربوط به یک ماه گذشته است، اظهار کرد: دریاچه خلیج فارس و هر منطقه دیگری تلفات معدود و محدود وجود دارد و تا حدی طبیعی است البته اگر در منطقهای تعدادی پرنده تلف شوند براساس حساسیتهایی که وجود دارد اعلام کردهایم که اگر از یک گونه پنج پرنده تلف شده مشاهده شد، مردم باید مشکوک شوند و اگر از چند گونه ۱۰ پرنده یا بیشتر تلف شده بودند باید به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شک و به سازمان دامپزشکی گزارش کنند.
در این میان تناقضات آماری که در مورد این مسئله مهم وجود دارد، اذهان مردم را به سمتی می کشاند که بالاخره حقیقت کدام است و چه کاری باید انجام دهند که البته در این زمینه به نظر میرسد آقای وزیر، اطلاعات درست یا به موقعی به دستش نرسیده است، البته حجتی نگفت که تلفات ناشی از بیماری آنفلوآنزای طیور مربوط به کدام سویه از این بیماری بوده لذا مخاطبان را به شک انداخت که شاید سویه جدید به این سرعت به تهران آمده است.
بنابراین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی باید به عنوان متولی اصلی در این حوزه، با مردم و رسانهها بیشتر ارتباط داشته باشند و اطلاعات و آماری که ارائه میدهند، یکسان باشد.