با همکاری سازمان جهانی خواربار کشاورزی ( فائو )، اتحادیه اروپا، آزمایشگاه پربرایت انگلستان و سازمان دامپزشکی، پروژه سرویلانس تب برفکی در شیر در ایران انجام شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، مدیرکل سازمانهای تخصصی، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به اهمیت بیماری تب برفکی در ایران و جهان، سازمان دامپزشکی پروژهای را جهت سرویلانس تب برفکی در شیر با همکاری سه نهاد بین المللی فائو، کمیته تب برفکی اتحادیه اروپا و آزمایشگاه رفرانس پربرایت انگلستان اجرا نمود.
«دکتر عابدی کیاسری» بیان کرد: به منظور افزایش توان کشور در مدیریت و کنترل بیماری مهم تب برفکی که هر ساله خسارات جدی را به بار میآورد، سازمان دامپزشکی در تعامل با سازمانهای بینالمللی درصدد است تا در یک برنامه جهانی فراگیر با این بیماری مبارزه نماید.
مدیرکل سازمانهای تخصصی، روابط عمومی و و امور بین الملل ابراز داشت: در این پروژه ۲۱ واحد دامداری با حضور کارشناسان خبره آزمایشگاه پربرایت انگلستان انتخاب گردیدند. نمونههای شیر در این واحدهای دامداری اخذ گردیده و نمونههای سرمی نیز از دامهای ۶ تا ۱۸ ماه برداشت گردیدند. نمونهها به صورت موازی در آزمایشگاه پربرایت انگلستان و آزمایشگاه مرجع سازمان مورد آزمایش قرار گرفته است.
دکتر عابدی کیاسری تصریح کرد: انجام آزمایشات مولکولی مربوطه با استفاده از کیتهای آزمایشگاه پربرایت بوده و مقرر گردید کلیه آزمایشهای مورد نیاز در مرکز تشخیص سازمان، راهاندازی و آموزشهای لازم توسط کارشناسان آزمایشگاه پربرایت انجام گیرد. در این راستا استانهای فارس، کرمان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان جهت انجام آزمایشات مولکولی تب برفکی تعیین شده و کارشناسان این استانها آموزشهای لازم را خواهند دید.
مدیرکل سازمانهای تخصصی، روابط عمومی و امور بین الملل اضافه کرد: تیم کارشناسی فائو و کارشناسان خبره آزمایشگاه پربرایت انگلستان در پایان اردیبهشت ماه به ایران سفر نموده تا ضمن ارائه آموزشهای لازم و راه اندازی تستهای مربوطه در مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی ارزیابی لازم را انجام دهند.
دکتر عابدی کیاسری در خصوص اهمیت این پروژه عنوان کرد: کنترل و مبارزه با بیماری تببرفکی یکی از مهمترین برنامههای سازمانهای جهانی و کشورمان میباشد. با توجه به همسایگی ایران با کشورهایی مثل پاکستان که منشا پاندمیهای حیوانی میباشند و با توجه به ماهیت ویروس تب برفکی استفاده از روشهاییی چون غربالگری جهت ردیابی ویروس از اهمیت فوقالعاده ای برخوردار میباشد.
وی افزود: شناسایی و مدیریت حاملین ویروس تب برفکی در دامداریهای شیری حائز اهمیت میباشد. از طرف دیگر برنامه واکسیناسیون نیز هزینههای بالایی داشته و بهتر است در کنار سایر برنامهها از جمله سرویلانس انجام پذیرد تا مجموعا به مبارزه و مدیریت بیماری کمک شود. لذا این پروژه به برنامه مبارزه با بیماری تب برفکی در ایران و جهان کمک جدی خواهد نمود.