یک کارشناس بهداشت مواد غذایی نکاتی را درباره خطرات استفاده از آنتی بیوتیکهای دامی برای مصرف کنندگان فرآوردههای پروتئینی مطرح کرد و گفت: بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذایی میتوانند در انسان ایجاد سرطان، آلرژی زا و یا مسموم کننده باشند و باعث مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان شوند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از تسنیم، «حسین عبدالعزیزی» اظهار کرد: غذاهایی را بهداشتی مینامیم که عاری از هر گونه موادی باشد که باعث ایجاد عارضه هایی در مصرف کننده شود.
وی اضافه کرد: این مواد خارجی صرفاً محدود به میکروارگانیسمها و یا سایر عوامل بیولوژیک و سموم مترشحه از آنها نیست، بلکه انواع مواد شیمیایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مواد غذایی را آلوده میکند نیز نقش مهمی را در ایجاد اختلالات فراوان و حتی مسمومیت در مصرف کنندگان دارد.
کارشناس بهداشت مواد غذایی در ادامه تصریح کرد: بر خلاف عفونتها و مسمومیتهای میکروبی، عارضههای ناشی از مسمومیتهای شیمیایی اغلب در دراز مدت آشکار میشود.
وی در همین ارتباط توضیحاتی را ارائه کرد و ادامه داد: با استعمال و کاربرد گسترده داروها و مواد شیمیایی در دامها، در اثر باقیمانده و رسوبات آنها در مواد غذایی با منشاء دامی امکان اینکه انسان مستمراً در معرض عوارضی برای مدت تمامی عمر باشد کاملا مشخص است.
عبدالعزیز عنوان کرد: بقایای داروهای دامپزشکی در مواد غذایی می توانند در انسان ایجاد سرطان، آلرژی زا و یا مسموم کننده باشند و باعث مخاطراتی برای سلامت مصرف کنندگان شوند و متاسفانه در کشور ما هنوز در زمینه کنترل کیفی مواد غذایی کمتر توجه شده است.
به گزارش ایفدانا-وی عنوان کرد: مهمترین مواد شیمیایی و داروهایی که از طریق مواد غذایی با منشا دامی به انسان منتقل میشود آنتی بیوتیکها، داروهای کوکسیدیوستاتیک، تیرئوستاتیک، برخی هورمونها و داروهای آرام بخش است.
کارشناس بهداشت مواد غذایی تصریح کرد: این مواد علاوه بر آنکه به عنوان دارو برای درمان برخی بیماریها به کار میروند به صورت مکمل غذایی و به همراه جیره غذایی به عنوان افزایش دهنده رشد و بازدهی دام نیز به مقادیر زیادی مصرف میشوند.
عبدالعزیزی به عواقب بد استفاده از این داروها اشاره کرد و در همین ارتباط گفت: متاسفانه مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها در دامداری و مرغداریها و باقیمانده آنها در گوشت و شیر دامها باعث ایجاد خطرات فراوانی همچون سرطان، آلرژی و مسمومیت حاد و در نهایت تهدید جدی برای سلامتی مصرف کننده میشود.