حکیم مهر- محسن طاهرمیرزایی: رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه در گفتوگو با پایگاه خبری حکیم مهر، ضمن انتقاد از عدم رعایت تعرفههای دامپزشکی در بخش خصوصی و دولتی، گفت: «افزایش تعرفههای بخش خصوصی به دلیل وجود رقابت میان همکاران، اجرایی نمیشود. در بخش دولتی هم که اجرای طرحهای ملی از سوی سازمان، نوعی طنز به شمار میرود، چراکه اصلا اعتقادی به آن ندارند. تعرفهها در استانها نیز رعایت نمیشود و معمولاً آن را بهعنوان یک ابزار رقابتی نگاه میکنند.»
رقابت منفی نوعی خودزنی در صنف است که در هیچ جای دنیا دیده نمیشود
«دکتر کامیار محمدزاده» با تاکید بر اینکه عدم رعایت تعرفه تخلف و یک فرایند کاملاً غیر قانونی است، ادامه داد: «متاسفانه تعرفههای دامپزشکی از سوی تعدادی از همکاران اجرا نمیشود و بدتر اینکه کسی هم پیگیر این مسأله نیست. با توجه به اینکه امروز تعداد کلینیکها زیاد و جمعیت دامی کم شده است، این رقابت منفی نوعی خودزنی در صنف است که در هیچ جای دنیا دیده نمیشود.»
سازمان دامپزشکی تعرفهها را در طرحهای ملی واکسیناسیون اعمال نمیکند
وی ضمن انتقاد شدید از عملکرد سازمان دامپزشکی در زمینه رعایت تعرفهها افزود: «وقتی خود سازمان دامپزشکی با وجود تمام تورمها، تعرفه را در طرحهای ملی واکسیناسیون اعمال نمیکند، چه انتظاری میتوان از دیگران داشت؟ کمااینکه تعرفههای سال ۹۶ در انتهای سال ابلاغ شد و میبایست مابهالتفاوت رقم تمام طرحهای ملی که سال ۹۶ اجرا شد، دریافت میشد که این اتفاق نیفتاد.»
مراجعه واکسیناتور به ۳۵ روستا برای تنها ۴۰۰ هزار تومان
محمد زاده تصریح کرد: «حقالزحمه ۲۰۰ تومانی واکسیناسیون هر راس دام با دلار ۹ هزار تومانی برای طرحهای ملی یک فاجعه است. دامپزشک ما به ۳۵ روستا رفته و روی ۷۰۰ راس دام سنگین کار کرده و یک چک ۸۰۰ هزار تومانی دریافت کرده است که ۵ درصد آن مالیات، ۱۰ درصد آن تامین اجتماعی و ۲۵ درصد آن نیز متعلق به مرکز است؛ درواقع یک واکسیناتور برای ۴۰۰ هزار تومان به ۳۵ روستا رفته است!»
همین حقالزحمه اندک نیز تبدیل به اوراق مشارکت شده است
وی با اشاره به زیانده بودن طرحهای ملی برای بخش خصوصی، خاطرنشان کرد: «مشکل این است که نمیتوان کار نکرد، چون فردا عملاً باید جلوی سازمان بایستیم. از طرفی همین حقالزحمه اندک نیز در حال حاضر تبدیل به اوراق مشارکت شده است، یعنی باید پول تامین اجتماعی و مالیات را بدهیم و اوراق بگیریم. آیا خود کارمندان سازمان دامپزشکی حاضر هستند با اوراق در محل کار حاضر شوند؟»
تنها ۲ سال دیگر از عمر دامپزشکی باقی مانده است
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: «با این روند احساس من این است تنها ۲ سال دیگر از عمر دامپزشکی باقی مانده است. ما امسال تعرفهها را ۲۰ درصد پایینتر از تعرفه دولت آوردیم و جالب است که با آن هم قرارداد نبستند.»
فارغالتحصیل، سطح علمی مناسبی برای فعالیت در بازار کار ندارند
وی ضمن انتقاد از اینکه متولی خوبی در حوزه دامپزشکی وجود ندارد، تصریح کرد: «متاسفانه دانشجویانی که فارغالتحصیل میشوند، سطح علمی مناسبی برای فعالیت در بازار کار ندارند. هیچ فیلتری برای ورود به بازار کار وجود ندارد و کاهش قیمت به تنها راهکار فارغالتحصیل تبدیل میشود. او سرمایه مردم را به خطر میاندازد و همکار را نابود میکند.»
ماده ۱۹ هنوز اجرا نشده است/ مسئولین فنی با قرارداد صوری کار میکنند
محمدزاده با یادآوری اینکه از سال ۸۸ دو رئیس جمهور عوض شده و ماده ۱۹ هنوز اجرا نشده است، ادامه داد: «هنوز همکاران ما با تعرفههای صوری کار میکنند. وقتی خود سازمان دامپزشکی میگوید یک قرارداد ببند و آنها را پیگیری نمیکند، مسئول فنی هم قرارداد صوری میبندد. این مسائل شأن دامپزشک و شخصیت دامپزشکی را پایین میآورد و اوضاع روز به روز بدتر میشود.»
بنیانگذار عدم رعایت تعرفهها سازمان دامپزشکی است/ تعرفه طرحهای ملی در استانهای مختلف متفاوت است
وی اضافه کرد: «ریشه این مشکلات از دو حالت خارج نیست؛ یا سازمان دامپزشکی توانایی اجرایی در استانها ندارد، کمااینکه دستورالعملهایی که میفرستد، اجرا نمیشود و یا اینکه خود مدیران کل استان میدانند که هیچ نیت صد درصدی برای اجرای دستورالعملهای سازمان دامپزشکی نیست که آن را اجرا نمیکنند. مگر میشود قیمت تعرفه واکسیناسیون طرح ملی در هر استان یک چیز باشد؟ مگر گوسفند استانها با هم متفاوت است؟ چرا یک استان برای یک رأس گوسفند ۴۰۰ و برای یک راس دیگر ۲۰۰ تومان میدهد؟ چرا باید رقم تعرفه طرحهای ملی کرمانشاه با آذربایجان فرق کند؟»
وی در پایان تاکید کرد: «بنیانگذار عدم رعایت تعرفهها سازمان دامپزشکی است که با عدم رعایت تعرفههای ابلاغی خود در طرحهای ملی، خانه را از پایبست ویران کرده است.»