حکیم مهر: رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: 95 درصد واکسن مورد نیاز دامهای کشور توسط شرکتهای داخلی تولید و تامین میشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علی رضا رفیعی پور» روز پنجشنبه در جریان سفر یکروزه خود به قزوین که به منظور بررسی وضعیت واحدهای دامی این استان در حوزه مراقبتهای بهداشتی انجام شد در جمع خبرنگاران افزود: 65 درصد واکسن طیور مورد نیاز کشور نیز در داخل تامین میشود.
این مسئول گفت: 35 درصد باقی مانده این واکسن نیز از کشورهای آسیایی تامین میشود.
وی در ادامه به واردات گوشت در کشور اشاره کرد و گفت: سالانه 900 هزار تن گوشت در داخل مصرف می شود که از این میزان بین 100تا 150هزار تن از برزیل و امریکای لاتین وارد می شود.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه سالانه 12 میلیون راس دام در کشور کشتار می شود، اظهار داشت: سفارش واردات کشور برای سال جاری 100هزار تن است.
دکتر رفیعی پور همچنین به اولویت های سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد و گفت: فرهنگ سازی برای حذف 100 درصدی کشتار دام در غیر کشتارگاه با همکاری رسانهها و تبادل تجربیات دامپزشکی کشور با سایر از اولویتهای کاری این سازمان است.
کاهش ۷۵ درصد بیماریهای دامی کشور
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: با اقدامهای بهداشتی و مراقبتی، بیماریهای مختلف دامی در کشور امسال نسبت به مدت مشابه پارسال 75 درصد کاهش یافته است.
این مسئول گفت: کانون های بیماریهای خطرناک مشترک شامل سیاه زخم، لمپی اسکین، آبله، هاری، تب مالت و تب برفکی از هفت هزار مورد در سال گذشته به 6 هزار و 400 مورد کاهش یافته است.
رییس سازمان دامپزشکی گفت: در سال جاری همچنین میزان ابتلای دام های کشور به بیماری خطرناک تب برفکی نسبت به مدت مشابه سال قبل 37 درصد کاهش یافته است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: پارسال 24 استان کشور درگیر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بودند و این در حالی است که سال جاری تنها پنج استان در این خصوص دچار مشکل هستند.
این مسئول همچنین گفت: در سال گذشته 25 میلیون قطعه طیور بر اثر این بیماری در کشور تلف شدند و این کاهش نشان دهنده ارتقای سطح آگاهی مردم و اقدامات پیشگیرانه سازمان است.
دکتر رفیعی پور خاطر نشان کرد: اگر اقدامات پیشگیرانه و پایش های مستمر دامپزشکی در سراسر کشور و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مردم برای رعایت نکات بهداشتی از طریق رسانه ها نبود امسال شاهد خسارات جبران ناپذیری در خصوص آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می شدیم.
وی ادامه داد: واکسیناسیون به موقع، تشخیص زود هنگام بیماری، معدومسازی و شناسایی کانون های بیماری از جمله فعالیتهای مهم سازمان دامپزشکی در این خصوص بوده است.