حکیم مهر: مشاور رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: تعداد دانشجویان این رشته با گستره کاری در حوزه دامپزشکی همخوانی نداشته و بیشتر از نیاز این بخش است .
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر خالد خداویردی» عصر سه شنبه در حاشیه دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال های اخیر فاصله میان مراکز آموزشی و اجرایی در حوزه دامپزشکی افزایش یافته است .
وی با اشاره به تغییرات در صنعت دام و طیور گفت: سازمان دامپزشکی کشور با واگذاری فعالیت های تصدی گری به بخش های خصوصی، حوزه فعالیت فارغ التحصیلان این رشته را گسترش داده است .
خداوردی با اشاره به ضرورت ارتباط تنگاتنگ بخش اجرایی و دانشگاهی در کنترل بیماری های مشترک انسان و دام، تاکید کرد: رشد و توسعه کشور نیازمند پیشرفت بخش های مختلف به صورت علمی و انطباق و ارتباط بین آموزش و یافته های نیروی انسانی با عرصه اجرایی کشور است و علم دامپزشکی نیز جدا از این قاعده نیست .
وی تصریح کرد: کاربردی کردن پایان نامه های دانشجویی و برگزاری سمینارها در تقویت این ارتباط موثر است .
خداویردی در زمینه مهارت آموزی دانشجویان دامپزشکی کشور نیز گفت: دانشجویان در گذشته در مقایسه با زمان حاضر بیشتر واحدهای درسی را به صورت عملی در مراکز صنعتی می گذراندند که این امر موجب ارتقاء مهارت تخصصی و عملی آن ها بود .
وی با بیان این که در سال جاری 600 دانشجوی دکترای دامپزشکی، 250 دانشجو در مقطع کاردانی و 150 دانشجو در مقطع دکترای تخصصی مشغول به تحصیل شده اند، اظهار داشت: 11 دانشکده دامپزشکی دولتی، 16 دانشکده دامپزشکی آزاد، 18 آموزشکده و دانشگاه های علمی و کاربردی و هشت آموزشکده برای مقاطع کاردانی دانشجو پذیرش می کنند .
مشاور رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان گستردگی حیطه علم دامپزشکی، تاکید کرد: در بخش مبارزه با بیماری های دامی، تامین بهداشت و امنیت مواد غذایی با ارایه خدمات دامپزشکی جایگاه مطلوبی را برای سازمان دامپزشکی کشور بدست آوردیم .
خداویردی با اشاره به کنترل بیماری های مشترک دام و انسان که بهداشت جامعه را مورد مخاطره قرار می دهد، خاطر نشان کرد: با واکسیناسیون طیور برای مبارزه با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مناطق مختلف کشور مبارزه کرده ایم و به جز مشاهده موارد محدود، از بحران های سال های گذشته خبری نیست .
وی به تولید و واردات واکسن از کشور هندوستان و ترکیه اشاره و اضافه کرد: واکسیناسیون دام و طیور برای مقابله با شیوع بیماری تب برفکی در نقاط مختلف کشور آغاز شده است .
مشاور رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با توجه به وضعیت و محدودیت ارزی، تامین داروهای دامپزشکی با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی از اولویت های برنامه این سازمان بوده است .
وی مواد اولیه تولید داروهای دامپزشکی کشور را وارداتی ذکر و تاکید کرد: با تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه داروهای دامپزشکی کشور خوشبختانه در حال حاضر مشکلی در این زمینه وجود ندارد .
خداویردی با اشاره به بروز آسیب های اجتماعی از مهاجرت روستاییان ابراز داشت: ارایه خدمات دامپزشکی در مناطق محروم روستایی و عشایری منجر به اشتغالزایی و تثبیت شغل در این مناطق شده و از حاشیه نشینی در شهرها جلوگیری شده است .
مشاور رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به محوریت برنامه کنفرانس «شتر، سلامت و اشتغال» گفت: با توجه به مقاومت شتر با آب و هوای خشک در استان های مختلف کشور از جمله سمنان، ظرفیت بالقوه ای موجود است که با ایجاد تحول و تغییرات در بخش پرورش می توان از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد .
به گزارش ایرنا، دوازدهمین کنگره دانشجویان دامپزشکی ایران سیزدهم و چهاردهم شهریور 97 با حضور خالد خداوردی مشاور رییس سازمان دامپزشکی کشور و جمعی از مسوولان استانی در تالار دانش دانشگاه سمنان در حال برگزاری است .
استان 702 هزار نفری سمنان 120 هزار دانشجو دارد و دانشگاه مرکز این استان از نظر علمی و پژوهشی رتبه سیزدهم کشور را داراست .
حدود 12 هزار دانشجو شامل پنج هزار دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی، هفت هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و بقیه در مقطع کاردانی در دانشگاه سمنان تحصیل میکنند .