حکیم مهر: دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار با بیان اینکه پیشگیری از شیوع آنفلوانزا روی کاغذ وظیفه سازمان دامپزشکی است، اما اختیار و اعتبارات مالی به این سازمان اختصاص نمی یابد، گفت: تجربه سال گذشته در زمینه شیوع آنفلوانزا را امسال نیز خواهیم داشت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از اگنا، «دکتر سید فرزاد طلاکش» درباره رویکرد سازمان دامپزشکی نسبت به موضوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته، گفت: عملکرد یک دستگاه را باید زمانی ارزیابی کرد که همه ابزار و امکانات لازم را در اختیار داشته باشد.
وی افزود: سازمان دامپزشکی از دیدگاه کارشناسی رویکرد درستی به موضوع آنفلوانزا دارد، اما حمایت نمی شود.
طلاکش با بیان اینکه باید برای قرنطینه، پایش، کار ستادی و غیره، اعتبارات لازم به سازمان دامپزشکی تخصیص یابد، افزود: این در حالی است که ریالی در اختیار این سازمان قرار نگرفته است.
دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار، نگرفتن بودجه را ضعف سازمان دامپزشکی ندانست و تصریح کرد: در حالی که سازمان دامپزشکی تلاش می کند، اما رویکرد دولت برای کمک به این سازمان نه تنها بهتر نشده، بلکه نسبت به سال گذشته به مراتب بدتر شده است.
درصد تلفات به اندازه سال گذشته خواهد بود
دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار گفت: آنفلوانزا یک بحث ملی است و همه سازمان ها به طور کلان در آن دست دارند، اما به اندازه کافی از سازمان دامپزشکی حمایت نکرده اند؛ از این رو سازمان دامپزشکی نمی تواند در این زمینه عملکرد ویژه ای داشته باشد.
دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار گفت: با توجه به کاهش تولید مرغ در سال جاری، تعداد مرغ های معدومی نسبت به سال گذشته کاهش می یابد؛ پیش بینی می کنم از میزان مرغ موجود، درصد تلفات به اندازه سال گذشته باشد.
نگران اپیدمی آنفلوانزا هستیم
طلاکش با بیان اینکه علائم شیوع آنفلوانزا از اصفهان آغاز شده، اما هنوز اپیدمی نشده است، اظهار کرد: تعداد این واحدها زیاد نیست؛ البته آنفلوانزا از ابتدای سال متوقف نشده بود و همواره به صورت موردی در کانون های مختلف مشاهده می شد.
وی افزود: آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هنوز اپیدمی و همه گیر نشده است، اما نگرانیم که این اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: قرنطینه یکی از موارد مهم در موضوع پیشگیری از شیوع آنفلوانزاست که در این زمینه ضعف هایی وجود دارد.
دبیرکل کانون سراسری انجمن های صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار، اعتصاب رانندگان کامیون و نرسیدن خوراک به مرغداری ها را یکی دیگر از عوامل احتمالی شیوع آنفلوانزا و حتی بیماری های دیگر دانست و افزود: مرغداری ها خوراک را از یکدیگر قرض می کنند که این موضوع می تواند آلودگی احتمالی در یک واحد پرورش را به دیگر واحدها منتقل کند.