حکیم مهر: یکی از اساتید جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره عقیم سازی سگها میگوید: عقیم سازی بهترین راهکار برای کنترل تعداد سگهای ولگرد و رهایی از این معضل در شهر اهواز است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری دانشجو، وی میافزاید: با وجود اینکه عقیم سازی، کاری پرزحمت و مشقت است، اما انجام آن آنقدرها هم سخت نیست که کسی سراغ آن نرود. راه جایگزینی برای عقیم سازی وجود ندارد و این کار بهترین و تنها راهکار اساسی برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد است.
این استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز با تاکید بر اینکه بجز عقیم سازی راهکار دیگری برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد وجود ندارد، بیان میکند: یا باید سگهای ولگرد را عقیم سازی کرد و از این طریق نسلشان را مورد کنترل قرار داد یا اینکه همچنان این موجودات در شهر اهواز رها میمانند و بر تعدادشان افزوده میشود و به زاد و ولد خود ادامه میدهند.
هزینههای عقیم سازی متغیر است
وی در خصوص هزینههای عقیم سازی سگها یادآور میشود: هزینههای عقیم سازی سگها زمانی کاهش پیدا میکند که قیمت دارو تقلیل یابد و تا زمانی که هزینه داروی بیهوشی و نخ بخیه بالا باشد، نمیتوان از هزینه عقیم سازی کم کرد.
این جراح عقیم سازی سگها میگوید: هزینههای عقیم سازی متغیر است، ولی بیشترین بار مالی این عمل مربوط به هزینههای دارویی است و به لحاظ تعرفه ای، فقط درصد کمی از هزینههای عقیم سازی به تعرفه اختصاص مییابد.
آمار دقیقی از عقیم سازی سالانه سگها وجود ندارد
وی تاکید میکند: متاسفانه آمار دقیقی از عقیم سازی سالانه سگها در اهواز در اختیار نداریم و برای دستیابی به این آمار باید کلیه پروندههای مربوط به این عمل مورد بررسی قرار گیرند.
این استاد دانشگاه میگوید: برای کاهش هزینههای درمانی و دارویی عقیم سازی بهتر است بودجهای به این بخش اختصاص یابد و بودجهای که در اختیار شهرداری اهواز برای راحت کردن این سگها قرار داده اند را به دانشکدههای دامپزشکی یا کلینیکهای مشخص اختصاص دهند تا در مقیاس وسیعتری به این معضل رسیدگی و پروسه عقیم سازی سگها را انجام دهند.
هنوز عامل سوزاندن این سگهای ولگرد مشخص نیست
وی اضافه میکند: آمار دقیقی از تعداد سگهای سوزانده شده اخیر در دست نیست، ولی ظاهرا تعداد این سگها بیش از ۳ و کمتر از ۳۰۰ قلاده بوده است و هنوز عامل سوزاندن این سگها مشخص نیست و کسی مسئولیت آن را نپذیرفته است.
استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه میدهد: هوای شهر اهواز شدیدا آلوده است و با سوزاندن این سگها بار آلودگی مضاعفی ایجاد میشود و وجود چنین کانون دودزایی در جوار مناطق مسکونی مخاطره آمیز است و مشکلات تنفسی جدی برای اهالی منطقه به بار میآورد.