بعد از فاجعه حمله حیوان درنده به کودکی در یزد که منجر به مرگ وی شد، ماجرای سگهای ولگرد در یزد ابعاد مختلفی پیدا کرده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، بعد از فوت کودک هفت ساله در شهر میبد در یزد به دلیل حمله حیوان درنده که سگ ولگرد یا گرگ تشخیص داده شد، اکنون ماجرای دلیل افزایش تعداد سگها در یزد کمی پیچیده شده است.
یک مقام شهری در جلسه علنی شورای شهرستان یزد گفته: بر اساس برخی اطلاعات این سگها از شهرستانهای اطراف به یزد منتقل میشوند و در این زمینه باید نیروی انتظامی با افزایش ایست و بازرسیهای خود در مبادی ورودی شهر از این کار جلوگیری به عمل آورد.
«حسین صالحیان» سرپرست معاونت خدمات شهری شهرداری یزد مبحث ساماندهی سگهای ولگرد را پاشنه آشیل وزارت کشور عنوان کرد و اظهار داشت: در این زمینه دو راهکار وجود دارد راهکار اول معدومسازی که به عقیده ما این عمل انسانی و اخلاقی نیست و راهکار دوم زندهگیری و بیهوشی است.
وی افزود: اما درزمینهٔ زندهگیری با مشکلاتی از قبیل گرانی و کمبود داروی بیهوشی، هزینههای بالای تأمین غذا و نگهداری هستیم که امیدواریم با بودجه مناسبی که دستگاه های ذیربط باید در این زمینه در نظر بگیرند شاهد رفع این مشکلات باشیم.
با این حال قمی، رئیس شورای شهرستان یزد با ابراز تاسف از چنین رویدادی و گلایه از عدم توجه مسئولان سازمان محیط زیست به این مسئله، خواستار توجه جدی مسئولان استانی شد.
قمی در سخنان پیش از دستور خود در جلسه علنی این شورا، بابیان اینکه جمعآوری و ساماندهی سگهای ولگرد از اهمیت بسزایی برخوردار است گفت: علت تشکیل این جلسه این است که شهرداریها بهتنهایی قادر به رفع این معضل نیستند و ما در اینجا جمع شدیم تا به راهحلی عاجل برای معضل اخیر شهرستان دست پیدا کنیم و قصد متهم کردن و یا اعلام قصور هیچ دستگاهی را در این زمینه نداریم.
قمی با ابراز گلایه ازعدم حضور نماینده محیط زیست در این جلسه گفت: بسی جای گله دارد که بهرغم دعوت از این اداره کل و با توجه به اهمیت موضوع و اینکه در حدود یکسوم از چرخه این ساماندهی به این اداره ارتباط دارد نماینده محیط زیست در این جلسه حضور پیدا نکرده است.
گفتنی است اداره کل محیط زیست عامل فوت کودک هفت ساله را سگ ولگرد دانست اما مقامات اورژانسی حیوان درنده دیگر (گرگ) را عامل فوت معرفی کردند..
اصولا چرا به علت افزایش جمعیت برخی گونهها توجه نمیشود( البته در صورتی که بطور علمی آمار دقیقی از جنعیت آنها داشته و بتوانیم ثابت کنیم که تعداد آنها زیادی است و البته سوالی هم این وسط در میان است که بر اساس چه معیاری تعداد افراد یکگونه زیادی محسوب میشوند؟)
بعد از اثبات زیادی بودن افراد یک گونه باید بررسی کرد که چه عاملی نظم طبیعی را برهم زده و موجب این مشکل شده است؟ طبق بررسیهای دقیق دانشمندان عوامل معینی روی جنعیت گونهها تاثیرگذارند که البته کشتن یا عقیم کردن تعدادی از آنها جزو این عوامل تاثیرگذار نیستند.