با نگهداری 10 بز سانن پول پارو کنید، حرفی که حالا سرمایه گزاران تولید این حیوان اهلی بر زبان می رانند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرگزاری صداوسیما، بز سانن، حیوانی اهلی که نگهداری آن ثروت آفرین است. این حیوان خارجی نژادی از بز شیری بومی کشور فرانسه است که حالا در بسیاری از کشور های دنیا یافت می شود. در بین تمام نژاد های شیری بز در دنیا سانن بیشترین پراکندگی را در دنیا دارد. از مهمترین ویژگی های این حیوان سازگاری بالا با رژیم های خوراکی گوناگون و اقلیم های متفاوت از جمله در مناطق کوهستانی و دشت هاست. برای آشنایی بیشتر با این حیوان اهلی خوش یمن و بابرکت راهی مهریز می شوم تا با چند تن از پرورش دهندگان این حیوان اهلی همصحبت شوم.
گشتی در میان پرورش دهندگان بز سانن
یکی از کسانی که ده سال قبل به پرورش و نگهداری بز سانن روز اورده است آقای دهقان از جوانان مهریزی است. او کارش را با 7 راس بز سانن آغاز کرد حالا او 26 راس بز سانن دارد و حدود 300 راس هم یا فروخته و یا برای تولید گوشت ذبح کرده است.
دهقان میگوید نگهداری بز سانن سود آوری بالایی د ارد و او با علاقه این کار را دنبال کرده است.
برادرش مهدی هم در این ده سال او را همراهی کرده است بجز او دو کارگر هم در دامداری انان اشتغال دارند.
مهدی می گوید: هم شیر و ماست و سایر لبنیات و گوشت را تولید میکنند و هم بز های نرشان برای تکثیر در سایر شهرها و استانها خریداران خوبی دارد.
چند قلو زایی و تولید شیر بالا ویژگی برتر بز سانن
معاون امور دام وطیور جهاد کشاورزی استان یزد به ما می گوید :بز سانن چند قلو زاست و هر سال توان یک تا دو زایش را دارد
سلیم می افزاید: مهمتر اینکه شیر تولیدی این بز در مقایسه با سایر گونه های بز شیری 4 برابر بیشتر است.
وی اضافه می کند: بز های نژاد بومی در کشورمان بین یک تا حداکثر دو کیلوگرم در هر روز شیر دارند اما بز های شیری سانن بطور میانگین 4 تا 8 کیلو شیر تولید میکنند.
ویژگی برتر اقتصادی پرورش بز سانن
هزینه پایین درآمد بالا از ویژگی های برتر اقتصادی پرورش بز سانن است. آن گونه که رئیس اداره دام و طیور جهاد کشاورزی مهریز می گوید بسیاری از هزینه های نگهداری بز سانن از جمله خوراک هزینه کارگر و سوخت در مقایسه با سایر بزها بسیار پایین تر است و در برابر بیماریها هم مقاومت بالایی دارد.
همین موضوع اشتیاق دامداران برای نگهداری بز سانن را بیشتر کرده است.
زارع میگوید: مهریز قطب دام و طیور استان یزد است و در زمینه نگهداری پرورش و تکثیر دام های سبک پر تولید از جمله سانن در استان پیشرو بوده است.
او می گوید هم اکنون 5 واحد نگهداری و پرورش بز سانن در این شهرستان فعال است.
مهریز الگوی نگهداری بز سانن
شرایط خوب شهرستان مهریز برای نگهداری بز سانن این شهرستان را به قطب پرورش این دام به صرفه در استان یزد تبدیل کرده است. رئیس جهاد کشاورزی مهریز معتقد است مهریز زمینه خوبی برای برند سازی نژاد بز سانن دارد و میتواند به عنوان الگویی برای تکثیر و نگهداری سانن در کشور باشد.
جعفری می گوید : با این کار هم نگهداری و پرورش و هم فراوری تولیدات این بز رونق خواهد یافت و از سوی دیگر موجب اشتغال و کارافرینی بیشتر و سود اوری بالایی برای دامداران خواهد شد.
معاون دام و طیور جهاد کشاورزی استان هم اظهار می دارد : حمایت از گسترش پرورش بز سانن در استان از سیاست های این سازمان است و حمایت های تسهیلاتی خوبی از کسانی که در این عرصه وارد شوند خواهد شد.
سلیم می گوید: در حال حاضر یکصدو 50 نفر در استان به پرورش 10 هزار بز سانن در گله های ده تا 200 راسی مشغولند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان نیز در مورد حمایت های این سازمان برای توسعه نگهداری و پرورش بز سانن گفت علاقه مندان می توانند از تسهیلات خرید دام تا سقف 400 میلیون تومان وبا کارمزد شش درصد بهره مند شوند.
در هر حال بز سانن یکی از ظرفیت های بالا برای ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی برای علاقه مندان به این کار است.
و حالا بز سانن این حیوان اهلی سفید رنگ منبع درآمد و سوداوری شده برای کسانی که روزی او را در انیمیشن ها می دیدند.
به امید آنکه روز به روز با حمایت دست اندر کاران شاهد توسعه نگهداری دام های سبک پر تولید باشیم چراکه هم در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی است و هم با شرایط کم آبی کشورمان و از جمله استان یزد سازگاری بالایی دارد.