کد خبر: ۴۶۳۸۲
تعداد نظرات: ۲ نظر


نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در شرایط فعلی و با توجه به افزایش قیمت مرغ باید واردات را برای ایجاد تعادل در قیمت‌ها انجام دهد اما نباید مازاد بر نیاز کشور این واردات صورت گیرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «عزت‌الله یوسفیان‌ملا» نماینده مردم آمل و عضو کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم واردات مرغ اظهار کرد: ما در حال حاضر باید بازار کالا را متعادل کنیم. زمانی مازاد تولید داریم که در این شرایط صادرات مازاد کار عاقلانه‌ای است و برای کشور ارزآوری دارد اما در زمانی که تولید آنقدر کاهش می‌یابد که مرغ در بازار نایاب می‌شود باید واردات انجام شود.

وی افزود: ما دومین منابع گازی جهان را در اختیار داریم اما گاز استان‌های شمالی را از ترکمنستان خریداری می‌کنیم. گاز عسلویه هزینه بالایی برای انتقال به شمال کشور دربردارد و به همین دلیل وارد می‌شود. در موضوع مرغ هم باید همینطور باشد؛ اگر جایی نیاز نداریم باید صادر کنیم و در زمان نیاز باید واردات انجام شود اما این صادرات و واردات باید به گونه‌ای باشد که به نفع تولیدکننده باشد.

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که با صادرات یا واردات تولیدکننده به صورت کامل نابود شود. اگر بازار تنظیم باشد و کار با برنامه‌ریزی انجام شود در تولید، واردات و صادرات مشکلی نخواهیم داشت لذا دولت در شرایط فعلی باید واردات مرغ را انجام دهد و نیاز کشور ایجاب می‌کند اما نباید مازاد بر نیاز کشور وارد شود.

وی افزود: برخی سودجویان منتظر هستند تا کسری در محصولات پیدا شود تا بیش از نیاز واردات انجام دهند. مانند برنج که ۵۰۰  هزار تن نیاز وارداتی است اما دلالان چندین میلیون تن واردات انجام می‌دهند و خسارت بالایی را به بدنه تولید وارد می‌کنند. تعصب داشتن برای عدم واردات باعث زیان به کشور است اما باید نظارت کافی انجام شود.

یوسفیان‌ملا با اشاره به سودجویی دلالان از بازار آشفته مرغ اذعان داشت: عدد و رقم به دست آمده به جیب تولیدکننده نمی‌رود و دست واسطه‌ها در میان است که بدون تولید سود بالایی را از دلالی می‌برند.

طبق اعلام اتحادیه فروش پرنده و ماهی قیمت مرغ نسبت به روز گذشته در خرده فروشی‌ها با ۵۰۰ تومان افزایش دوباره به قیمت ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

درحالی که دولت بر کاهش قیمت مرغ تا حدود ۱۰ هزار تومان اصرار دارد اما قیمت مرغ زنده در مرغداری‌ها تنها ۲۰۰ تومان با قیمت دلخواه دولت برای عرضه در خرده فروشی‌ها فاصله دارد و با نرخ ۹۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد و عملا تلاش دولت را برای کاهش قیمت خنثی می‌کند.

مرغ برای رسیدن به دست مصرف کننده باید از دو ایستگاه کشتارگاه و تحویل به واحدهای صنفی هم عبور کند که هرکدام برای خود قیمت مجزایی دارد. قیمت مرغ در کشتارگاه ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان است و تحویل درب واحدهای صنفی ۱۳ هزار و ۴۵۰ تومان است. در کنار این موارد قیمت مرغ در میدان بهمن هم ۱۲ هزار و ۲۰۰ تومان است.

با قیمتی که مرغ حتی در میدان بهمن هم دارد انتظار کاهش این قیمت تا ۱۰ هزار تومان محال به نظر می‌رسد. قیمت مرغ در دو هفته اخیر نزدیک به ۵ هزار تومان افزایش یافته اما هنوز تدبیری برای حل این بحران اندیشیده نشده و خطر حذف این محصول از سبد خانوار بیش از پیش حس می‌شود.


 

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۲
0
0
چرا فکری به حال کمبود واکسن نمیکنید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۲ - ۱۳۹۷/۱۰/۱۴
0
0
بگذارید تولیدکننده صادرات خود را انجام دهد و واردکننده هم واردات خود را داشته باشد.
به این ترتیب است که رقابت اینها با همدیگر ضمن افزایش تولید داخلی و سودآوری بیشتر آن و تداوم و پایداری اش،
موجب جلوگیری از افزایش قیمت و سوء استفاده از دلالان خواهد شد.
بایستی دقت داشت که بزرگترین صادرکننده های جهان از بزرگترین واردکننده ها هم هستند!
ژاپن به عنوان یکی از اقتصادهای برتر جهانی کشوری است با سرزمین محدود مجمع الجزایری و آب و هوایی طوفانی و نامناسب.
به طوری که به شدت به واردات انواع مواد غذایی، کشاورزی، معدنی و حتی صنعتی وابسته است!
ولی توانسته است به طور موفقیت آمیزی با مدیریت مناسب بیشترین واردات و صادرات را هم زمان داشته باشد.
نظر شما
ادامه