حکیم مهر: پس از دیدار رییس سازمان دامپزشکی کشورمان و مسوول شبکه دامپزشکی پاکستان، این کشور 50 تا 60 هزار راس دام را با اتخاذ تمهیدات تازه برای صادرات کنترل شده و بهداشتی دام زنده به ایران و کشتار در کشتارگاه های استان سیستان و بلوچستان صادر می کند .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، پس از دیداری که صبح امروز چهارشنبه 15 اسفند 97 «دکتر علیرضا رفیعی پور» رییس سازمان دامپزشکی کشورمان در حاشیه هشتمین نشست منطقه ای اوراسیای غربی در شیراز با «دکتر خورشید احمد» رییس دامپزشکی پاکستان داشت، مقرر شد تا ضمن این که در راستای کنترل بیماری تببرفکی، همکاری مشترک مرزی بین دو کشور ایران و پاکستان انجام شود، از این پس با گواهینامه بهداشتی که الزامات بهداشتی دامپزشکی ایران در آن ملاحظه شود، 50 تا 60 هزار راس دام زنده به صورت رسمی و ضابطهمند از پاکستان جهت کشتار در کشتارگاه های استان سیستان و بلوچستان وارد ایران می شود.
خورشید احمد پس از این دیدار در گفت وگویی با خبرنگار ما در ارتباط با ویژگیهای شبکه دامپزشکی این کشور میگوید: ما به موضوعهای فدرال دامپزشکی و دامپروری رسیدگی میکنیم و در پاکستان دامپروری بخش مجزایی دارد.
وی با بیان اینکه در سند، پنجاب، بلوچستان و .... این مناطق به صورت جداگانه و ایالتی عمل میکنند، اظهار میدارد: این ایالتها بخشهای دامپروری جداگانه و خودمختار دارند و ما در شبکه دامپزشکی پاکستان در واقع هماهنگکننده بخشهای فدرال دامپروری و دامپزشکی هستیم و همچنین به واردات و صادرات دام و فرآوردههای دامی نظارت می کنیم.
خورشید احمد در مورد اظهارات بسیاری از حاضران در این نشست مبنی بر صادرات قانونی یا قاچاق دام زنده به ایران که می توانند حامل بیماری تب برفکی و انتقال آن به دامداریهای ایران شوند، می افزاید: صادرات دام زنده از پاکستان به خارج از این کشور ممنوع است و الان نیز با توجه به کنترلی که در مرزهای پاکستان ایجاد کرده ایم، قاچاق دام زنده از پاکستان بسیار کاهش یافته است.
خورشید در پاسخ به این پرسش که پاکستان چه تمهیداتی برای پیشگیری و کنترل ورود دام های قاچاق از آن کشور به ایران را در نظر دارد، اعلام می کند: دولت کنونی پاکستان در نظر دارد به زودی و به صورت محدود، دام زنده هم تحت کنترل به خارج صادر شود. بر اساس سیاست جدید دولت پاکستان و مذاکراتی که امروز با دکتر رفیعی پور رییس سازمان دامپزشکی ایران نیز داشتم، به زودی با ایران گواهی های بهداشتی مبادله خواهیم کرد تا دامهای صادراتی پاکستان مشروط بر داشتن ضوابط بهداشتی و به صورت رسمی مقدور شود. اگرچه در رابطه با گوشت آماده و استخوانگیری شده، هم اکنون هیچ محدودیتی وجود ندارد و در حال انجام است .
علی برکت الله