مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه مرغداران باید واکسیناسیون طیور را جزو اولویت کاری خود قرار دهند، گفت: ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حال گسترش بوده و در کشور نیز وجود دارد و از طریق پرندگان مهاجر به راحتی به طیور منتقل میشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر امیرحسین بهداد» با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری بومی در کشور محسوب میشود که هر سال در فصل مهاجرت پرندگان شیوع پیدا میکند، اظهار کرد: این بیماری در سال ۹۵ و ۹۶ به صورت انبوه در جهان اعم از آسیا، جنوب شرق آسیا و منطقه خاورمیانه و حتی در واحدهای صنعتی استان ما نیز مشاهده شد.
وی با بیان اینکه سال ۹۷، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در شش کانون بومی سه روستای شهرستانهای اهر، هشترود و تبریز گزارش شده بود، گفت: خوشبختانه با معدوم سازی سریع و به موقع ۵۷۱ قطعه در کانونهای بومی، بیماری شایع نشد و سالی بسیار آرام و بدون مشکل سپری شد.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی ادامه داد: طی سال ۹۶ نیز در استان، بالغ بر یک میلیون و ۸۰۳ هزار قطعه در اثر بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان معدوم سازی شد و بالغ بر ۷۰ واحد صنعتی درگیر این بیماری بودند.
وی افزود: از ۲۱ آذرماه سال ۹۶ تاکنون، موردی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی گزارش نشده است.
وی با بیان اینکه گزارشی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و تلفات از مرغداریهای اطراف تبریز نزدیک به ایلخچی در ۱۱ فروردین ماه سال ۹۸، ارائه شد، گفت: اکیپها بلافاصله به محل اعزام شده و با نمونه برداری از منطقه و انجام آزمایشات وجود بیماری را در محل تأیید کردند و در همان روز واحد مرغداری تخم گذار ۶۵ هزار قطعهای معدوم سازی شد.
بهداد ادامه داد: ۱۲ فروردین ماه نیز اکیپها، دفع بهداشتی لاشهها را به طور کامل به اتمام رساندند، بعد از این گزارش تاکنون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده است.
وی بیان کرد: این مرغداری نیز جزو مرغدارانی بوده که علی رغم تأکیدات مؤکد مبنی بر واکسیناسیون، واکسیناسیون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در واحد مرغداری خود انجام نداده بود.
وی با بیان اینکه رصد و پایش شعاعهای سه و ۱۰ کیلومتری کانونها جزو برنامههای اداره کل دامپزشکی استان است، گفت: تمامی اکیپها برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آماده باش کامل قرار دارند و اکیپ واکنش سریع نیز در استان، حین مشاهدهی مورد مشکوک به بیماری بلافاصله معدوم سازی انجام میدهد.
وی خاطرنشان کرد: مرغداران باید به محض مشاهده تلف شدگی طیور، سریع به ادارهکل دامپزشکی استان مراجعه کنند تا اقدامات پیشگیرانه انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به توصیههای ایمنی برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مرغداریها، افزود: در گذشته واکسنی برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود نداشت ولی اکنون واکسن این بیماری به صورت وفور یافت میشود، برای مقابله از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر انجام واکسیناسیون که لازمهی جلوگیری از این بیماری است، شرایط قرنطینهای بهداشتی نیز باید مورد توجه قرار گرفته و حتی ورود و خروج در واحدهای مرغداری به شدت کنترل شود.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای پرورش طیور صنعتی، توجه به حمل و نقل طیور زنده، کود، تخم مرغ و حتی تردد افراد، حائز اهمیت است که متأسفانه مرغداران توجه کافی به این مسائل نمیکنند..
بهداد با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بیماری، مشترک بین انسان و طیور است، گفت: این بیماری، همان آنفلوانزای فصلی با شدت بیشتر و با مرگ و میر بالا است و اگر فرد مبتلا به این بیماری به مراکز درمانی مراجعه نکند، تا ۵۰ درصد باعث مرگ و میر فرد میشود.