حکیم مهر: مطالعات اخیر پژوهشگران نشان میدهد که میزان مرگ و میر دامپزشکان به علت خودکشی افزایش یافته است.
به گزارش گروه بینالملل حکیم مهر، بر اساس تحقیق جدیدی که در مجله انجمن دامپزشکی آمریکا منتشر شده است، مطالعات انجام شده در سه دهه اخیر حاکی از آن است که مرگ و میر ناشی از خودکشی در میان دامپزشکان، 3.5 برابر عموم جامعه میباشد.
مطالعه سوابق مرگ بیش از 11 هزار و 600 دامپزشک در سالهای 1976 تا 2015 نشان داد که تقریبا 400 نفر از دامپزشکان به علت خودکشی جان خود را از دست دادهاند.
بر اساس یافتههای این مطالعه، در مجموع، مردان دامپزشک بیش از زنان دامپزشک جان خود را بر اثر خودکشی از دست داده بودند (326 مرد در مقابل 72 زن)؛ همچنین در خلال سالهای 2000 تا 2015، حدود 10 درصد مرگ زنان دامپزشک، به علت خودکشی بوده است. از آنجاییکه به طور معمول، وقوع مرگ ناشی از خودکشی در زنان کمتر از مردان است، این نرخ بالای خودکشی منجر به مرگ در زنان دامپزشک نسبت به سایر زنان، جالب توجه است.
در مجموع، مردان دامپزشک 2.1 برابر بیش از افراد عادی جامعه و زنان دامپزشک 3.5 برابر بیش از آنها در اثر خودکشی جان خود را از دست میدهند.
متخصصین بهداشت عمومی، مدتهاست به این موضوع واقفند که نرخ خودکشی در پزشکان بیش از افراد عادی جامعه است. بخشی از این موضوع، مربوط به عواملی نظیر افسردگی، اضطراب و فرسودگی در این رشته است.
خودکشی معمولاً تنها با یک علت حادث نمیشود؛ این پژوهش جدید نشان میدهد که مراقبت از حیوانات، انسان را با برخی از عوامل خطر مواجهه میسازد. محققان ساعات کار طولانی، کار بیش از حد، مسئولیتهای مدیریتی در عملکرد، انتظارات و شکایات مشتریان، عمل اتانازی (مرگ آرام) و عدم تعادل در کار و زندگی را از مهمترین علل این امر برشمردند.
همچنین مطالعات نشان میدهد که اضطراب و افسردگی در میان دامپزشکان شایع بوده و مربوط به ویژگیهای شخصیتی آنان همانند کمالگرایی میباشد. لازم به ذکر است که دسترسی کارکنان بهداشتی به داروهای مرگآور نیز بیش از سایر مشاغل است.
گزارشات جدید نیز حاکی از آن است که خودکشی در دامپزشکان شاغل در کلینیکهای درمانی و متخصصین دامهای کوچک نظیر سگ و گربه، بیشتر شایع است, شاید بتوان بخشی از آن را به درگیریهای عاطفی در این حوزه کاری نسبت داد.
لازم به ذکر است که در سالهای اخیر میزان خودکشی در کل جمعیت ایالات متحده آمریکا افزایش یافته است. میزان خودکشی از سال 1999 تا 2016، 28 درصد افزایش داشته و تنها از سال 2016 تا 2017 به میزان 3.7 درصد رشد مشاهده میشود.
در عین حال، با وجود اینکه خودکشی در تمام جامعه مشاهده میشود، محققین خطر اقدام به خودکشی را در برخی افراد به طور جدیتری مطرح نمودهاند، نظیر سربازان، افراد دچار اختلالات جنسی، کارگران ساختمانی، پزشکان و دامپزشکان.
با اینحال، با شناخت و توجه بیشتر به دامپزشکان، میتوان اقدامات پیشگیرانه از خودکشی را بهتر مدنظر قرار داد که خود میتواند در راستای کاهش افکار و رفتارهای مربوط به خودکشی بسیار موثر واقع شود.
اگر شما نیز در اطرافیانتان فردی را سراغ دارید که به خودکشی فکر میکند، دست به کار شوید و او را به یک دکتر روانشناس و یا مشاور معرفی نمایید.
با اختیار خودمون نیومدیم نمیزارن با اختیار خودمون بریم.